Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Miku i vërtetë- vjershë nga Andon Zako Çajupi

Miku i vërtetë- vjershë nga  Andon Zako Çajupi

Në zjarr zbukurohet ari,
mik’i mirë është si zjarri,
vërtetë na qorton me gojë,
të prapë kur të na shohë,
po kur të kemi nevojë,
me zemër do na kërkojë
ndë rrezik të na shpëtojë.
Përkundër, një mik i lik
s’tregohet kurrë besnik;
dhe kur sillemi të marrë,
na thot si na vjen mbarë;
dhe në rrezik kur takojmë,
s’na qaset as ta kërkojmë.
Miku i vërtetë- vjershë nga  Andon Zako Çajupi

Në zjarr zbukurohet ari,
mik’i mirë është si zjarri,
vërtetë na qorton me gojë,
të prapë kur të na shohë,
po kur të kemi nevojë,
me zemër do na kërkojë
ndë rrezik të na shpëtojë.
Përkundër, një mik i lik
s’tregohet kurrë besnik;
dhe kur sillemi të marrë,
na thot si na vjen mbarë;
dhe në rrezik kur takojmë,
s’na qaset as ta kërkojmë.
loading...

Related Posts :Namazi

Syzat