Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Showing posts with label Gjeografi test. Show all posts
Showing posts with label Gjeografi test. Show all posts

Zonat kryesore mineralmbajtëse të hekur-nikelit në Republikën e Shqipërisë ndodhen në pjesën:

Zonat kryesore mineralmbajtëse të hekur-nikelit në Republikën e Shqipërisë ndodhen në pjesën:

* veriore
* jugore
* juglindore
* jugperëndimore
Zonat kryesore mineralmbajtëse të hekur-nikelit në Republikën e Shqipërisë ndodhen në pjesën:

* veriore
* jugore
* juglindore
* jugperëndimore

Cilët janë planetet e sistemit diellor ?

Cilët janë planetet e sistemit diellor ? 

Planetet e sistemit diellor janë: Toka, Merkuri, Afërdita(Venera), Marsi, Jupiteri, Saturni, Urani, Neptuni dhe Plutoni.
Cilët janë planetet e sistemit diellor ? 

Planetet e sistemit diellor janë: Toka, Merkuri, Afërdita(Venera), Marsi, Jupiteri, Saturni, Urani, Neptuni dhe Plutoni.

Sa eshte perqindja e ujit ne toke ?

Sa eshte perqindja e ujit ne toke ?
Përqindja e ujit në tokë është 71%.
 
 
 
Sa eshte perqindja e ujit ne toke ?
Përqindja e ujit në tokë është 71%.
 
 
 

KOLORADO eshte:

KOLORADO eshte:

a. lumi me i gjate
b. liqeni me i madh
c. kanioni me i thelle
KOLORADO eshte:

a. lumi me i gjate
b. liqeni me i madh
c. kanioni me i thelle

Cili nga lumenjtë e Shqipërisë ka gjatësi më të madhe ?

Cili nga lumenjtë e Shqipërisë ka gjatësi më të madhe ?

A. Mati.
B. Drini
C. Buna.
D. Shkumbini.
Cili nga lumenjtë e Shqipërisë ka gjatësi më të madhe ?

A. Mati.
B. Drini
C. Buna.
D. Shkumbini.

Amerika ka siperfaqe prej:

Amerika ka siperfaqe prej:

a. 41 milion km
b. 42 milion km
c. 44 milion km
Amerika ka siperfaqe prej:

a. 41 milion km
b. 42 milion km
c. 44 milion km

Kontinenti i Amerikës ndahet në tri rajone të mëdha gjeografike cilat janë ato ?

Kontinenti i Amerikës ndahet në tri rajone të mëdha gjeografike cilat janë ato ?
Amerika Veriore, Amerika Jugore edhe Amerika Qendror(ose e Mesme).
 
Kontinenti i Amerikës ndahet në tri rajone të mëdha gjeografike cilat janë ato ?
Amerika Veriore, Amerika Jugore edhe Amerika Qendror(ose e Mesme).
 

Mosha mestare e popullsisë se Kosoves eshte:

Mosha mestare e popullsisë se Kosoves eshte:

a. 21.1 vjet
b. 22.2 vjet
c. 23.3 vjet
Mosha mestare e popullsisë se Kosoves eshte:

a. 21.1 vjet
b. 22.2 vjet
c. 23.3 vjet

Largësia ndërmjet Tokës dhe Diellit është:

Largësia ndërmjet Tokës dhe Diellit është:
a)145 mil.km
b)150 mil.km
c)163 mil.km
Largësia ndërmjet Tokës dhe Diellit është:
a)145 mil.km
b)150 mil.km
c)163 mil.km

Si quhet dukuria e grryrjes së tokës nën veprimin e forcave të jashtme ?

Si quhet dukuria e grryrjes së tokës nën veprimin e forcave të jashtme ?

Dukuria e grryrjes së tokës nën veprimin e forcave të jashtme quhet erozion
Si quhet dukuria e grryrjes së tokës nën veprimin e forcave të jashtme ?

Dukuria e grryrjes së tokës nën veprimin e forcave të jashtme quhet erozion

Lumi me i gjate ne Ameriken Veriore ?

Lumi me i gjate ne Ameriken Veriore ?

a)Nili
b)Missipi
c)Amazona
Lumi me i gjate ne Ameriken Veriore ?

a)Nili
b)Missipi
c)Amazona

Sa eshte dendesia e popullsise ne ultesiren e Lombardise ?

Sa eshte dendesia e popullsise ne ultesiren e Lombardise ?
 

a) 200-220 b/1km2
b) 240-260 b/1km2
c) 260-280 b/1km2
d) 280-300 b/1km2
Sa eshte dendesia e popullsise ne ultesiren e Lombardise ?
 

a) 200-220 b/1km2
b) 240-260 b/1km2
c) 260-280 b/1km2
d) 280-300 b/1km2

Cilit ujembledhes i takon lumi Dvina ?


Cilit ujembledhes i takon lumi Dvina ?

a.Oqeanit Atlantik
b.Oqeanit te Ngrire te Veriut
c.D. Baltik

Cilit ujembledhes i takon lumi Dvina ?

a.Oqeanit Atlantik
b.Oqeanit te Ngrire te Veriut
c.D. Baltik

Me çfarë shpejtësie Toka rrotullohet rreth Diellit ?

Me çfarë shpejtësie Toka rrotullohet rreth Diellit ?

Toka rretullohet rreth dellit me shpejtesi 108000 km/ore.
 


Lexo më shumë: Dielli
Me çfarë shpejtësie Toka rrotullohet rreth Diellit ?

Toka rretullohet rreth dellit me shpejtesi 108000 km/ore.
 


Lexo më shumë: Dielli
Si quhet ngushtica detare mes Shqiprise dhe Italise ?

Si quhet ngushtica detare mes Shqiprise dhe Italise ?

Ngushtica detare mes Shqiprise dhe Italise quhet Otranto.
Si quhet ngushtica detare mes Shqiprise dhe Italise ?

Ngushtica detare mes Shqiprise dhe Italise quhet Otranto.

Lumi me i madh dhe me i rendesishem i pellgut hidrografik te Oqeanit Atlantik eshte:

Lumi me i madh dhe me i rendesishem i pellgut hidrografik te Oqeanit Atlantik eshte:

a) Elba
b) Rajna
c) Sena
d) Taho
Lumi me i madh dhe me i rendesishem i pellgut hidrografik te Oqeanit Atlantik eshte:

a) Elba
b) Rajna
c) Sena
d) Taho

Komponentet :Kur nataliteti eshte i barbarte me mortalitetin kemi:

 
Komponentet :Kur nataliteti eshte i barbarte me mortalitetin kemi:
a)Rritje te numrit te popullesise
b)Dendesi te madhe te popullsise
c)Zvogelim te numrit te popullesise
d)Stagnim te numrit te popullsise
 
Komponentet :Kur nataliteti eshte i barbarte me mortalitetin kemi:
a)Rritje te numrit te popullesise
b)Dendesi te madhe te popullsise
c)Zvogelim te numrit te popullesise
d)Stagnim te numrit te popullsise

Çka është Qafa në gjeografi ?

Çka është Qafa në gjeografi ?

Qafa është vendi më i ulët në kurrizin e një mali a një një kodre ose ndërmjet dy majave malore a dy kodrave, nëpër të cilin më së lehti kapërcehet mali ose kodra. janë krijuar nga gërryerjazhveshja ose proceset tektonike.

qka eshte qafa,cka eshte qafa,cfare eshte qafa,qka jane qafat,qafa ne shqip,qka quajme qafe,
Çka është Qafa në gjeografi ?

Qafa është vendi më i ulët në kurrizin e një mali a një një kodre ose ndërmjet dy majave malore a dy kodrave, nëpër të cilin më së lehti kapërcehet mali ose kodra. janë krijuar nga gërryerjazhveshja ose proceset tektonike.

qka eshte qafa,cka eshte qafa,cfare eshte qafa,qka jane qafat,qafa ne shqip,qka quajme qafe,

Çka është porti ?


Çka është porti ?

Porti është vend i posatshëm, zakonisht në një gji deti, i ndërtuar dhe i pajisur me të gjitha mjetet e nevojshme, ku mund të hyjnë anijet, të ngakohen dhe shkarkohen ose të qëndrojnë pë t'u rregulluar. 

qka eshte porti,cka eshte porti,cfare eshte porti,cka jane portet,cfare jane portet,cka eshte porti,porti shqip

Çka është porti ?

Porti është vend i posatshëm, zakonisht në një gji deti, i ndërtuar dhe i pajisur me të gjitha mjetet e nevojshme, ku mund të hyjnë anijet, të ngakohen dhe shkarkohen ose të qëndrojnë pë t'u rregulluar. 

qka eshte porti,cka eshte porti,cfare eshte porti,cka jane portet,cfare jane portet,cka eshte porti,porti shqip

Çka është Pllaja ?

Çka është Pllaja ?

Pllaja është hapsirë e caktuar e rrafshët me lartësi të mesme ose të lartë me tipare të përafërta. 

qka eshte pllaja,cka eshte pllaja,ceshte pllaja,cfare eshte pllaja,qka jane pllajat,cfare jane pllajat
Çka është Pllaja ?

Pllaja është hapsirë e caktuar e rrafshët me lartësi të mesme ose të lartë me tipare të përafërta. 

qka eshte pllaja,cka eshte pllaja,ceshte pllaja,cfare eshte pllaja,qka jane pllajat,cfare jane pllajat

Namazi

Syzat