Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Showing posts with label Ethet. Show all posts
Showing posts with label Ethet. Show all posts

Çka është febris undulans?

 Çka është febris undulans?

Febris undulans apo temperatura valore, në të cilën periudhat e temperaturës së ngritur janë me
kohëzgjatje të parregulltë dhe përsëriten pas një kohe afebrile.

 E hasim në rastin e limfogranulatozës.
cka eshte febris undulans, what is febris undulans, what is febris, ceshte febris undulans, c'eshte febris undulans, qka kuptojme me febris undulans, qfare eshte febris undulans, febris undulans definition
 Çka është febris undulans?

Febris undulans apo temperatura valore, në të cilën periudhat e temperaturës së ngritur janë me
kohëzgjatje të parregulltë dhe përsëriten pas një kohe afebrile.

 E hasim në rastin e limfogranulatozës.
cka eshte febris undulans, what is febris undulans, what is febris, ceshte febris undulans, c'eshte febris undulans, qka kuptojme me febris undulans, qfare eshte febris undulans, febris undulans definition

Çka janë ethet?

Çka janë ethet?

Ethet janë gjendje që karakterizohen me ngritje të tempertaturës së brendshme trupore te homeotermët, për shkak të akordimit të qendrës termorregualtore në nivel më të lartë, gjë që shoqërohet me prodhim të shtuar dhe lirim të zvogëluar të nxehtësisë. 

Me kthimin e sërishëm të akordimit në nivelin fiziologjik, ethet kalojnë.

cka jane ethet, ca jane ethet, cfare jane ethet, cjane ethet, cka eshte ethja, cka eshte ethe, cfare eshte ethja, ceshte ethja, qka jane ethet, q'eshte ethja,
Çka janë ethet?

Ethet janë gjendje që karakterizohen me ngritje të tempertaturës së brendshme trupore te homeotermët, për shkak të akordimit të qendrës termorregualtore në nivel më të lartë, gjë që shoqërohet me prodhim të shtuar dhe lirim të zvogëluar të nxehtësisë. 

Me kthimin e sërishëm të akordimit në nivelin fiziologjik, ethet kalojnë.

cka jane ethet, ca jane ethet, cfare jane ethet, cjane ethet, cka eshte ethja, cka eshte ethe, cfare eshte ethja, ceshte ethja, qka jane ethet, q'eshte ethja,

Namazi

Syzat