Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Showing posts with label Sinonimet. Show all posts
Showing posts with label Sinonimet. Show all posts

Çka janë antonimet, sinonimet dhe homonimet ?

Çka janë antonimet, sinonimet dhe homonimet  ?


Antonimet janë fjalë, të cilat kanë kuptim të kundërt me njëra-tjetrën :  

shembuj: mëngjes – mbrëmje; dita - nata,  keq- mirë, bukuri- shëmti  etj


Sinonimet janë fjalë, të cilat shkruhen ndryshe, por që kanë kuptim të njëjtë me njëra-tjetrën: 

shembuj : i brengosur – i merakosur;  brenge- gajle, vështrim-shikim etj.

Homonimet janë fjalë që shkruhen ose shqiptohen njësoj, por që kanë kuptim të ndryshëm:

akrep (kafshë e vogël helmuese, e zezë) – akrep  shigjetëzat që rrotullohen në orë). 

cka jane antonimet, cka jane sinonimet, cka jane homonimet, cfare jane homonimet, ceshte homonimi, ceshte sinonimi, ceshte antonimet, cfare jane antonimet, cfare jane sinonimet, sinonimet shqip, antonimet shqip, sinonime shembuj, antonime shembuj, homonime shembuj, qka eshte homonim, qka eshte antonim, qka jane antonimet, qka jane homonimet, qka jane sinonimet 
loading...

Çka janë sinonimet


                 Çka janë sinonimet
Sinonimet janë fjalë që kanë të njëjtin kuptim ose kuptim të përafërt.
Shembuj sinonimesh:
 
shoh “më kap syri” (shoh mirë; nuk sheh syri, sheh mendja),
 
shikoj “hedh sytë në një drejtim” (shiko këtu, shikoj përreth)

vështroj “shikoj me vëmendje” (e vështroj në sy, pa vështro a ka ardhur njeri).

Në disa raste sinonimet kanë kuptim njëjtë:
fshat
- katund, udhë - rrugë, hap-çel.
 Çka janë sinonimet,qka eshte sinonimi,cfare jane sinonimet,kuptimi i sinonimit,qka domethene fjala sinonim,sinonimi shqip,sinonim shqip,shembuj sinonimesh,shembuj sinonim,shembuj me sinonime
loading...

Namazi

Syzat