Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Showing posts with label Trombi. Show all posts
Showing posts with label Trombi. Show all posts

Tromboembolia - infarkti i mushkërive


Tromboembolia është mbyllje e menjëhershme e një apo më shumë vazave të gjakut të mushkërive, që mund të ndodh edhe ajo e trungut kryesor, që ndodhin nga ardhja e një emboli nëpërmjet gjakut, e më shpesh nga gjymtyrët e poshtme (tromboflebitet), nga kaviteti i zemrës, endokarditet (vese të fituara të zemrës).

Infarkt quhet nekroza që zhvillohet si pasojë e ndërprerjes së furnizimit me gjak të një indi apo organi prej bllokimit të arteries nga një tromb, emboli ose spazme të gjatë.

•Afër 25-30% të të sëmurëve me emboli pulmonale kalojnë në infarkt pulmonal.
loading...

Tromboembolia është mbyllje e menjëhershme e një apo më shumë vazave të gjakut të mushkërive, që mund të ndodh edhe ajo e trungut kryesor, që ndodhin nga ardhja e një emboli nëpërmjet gjakut, e më shpesh nga gjymtyrët e poshtme (tromboflebitet), nga kaviteti i zemrës, endokarditet (vese të fituara të zemrës).

Infarkt quhet nekroza që zhvillohet si pasojë e ndërprerjes së furnizimit me gjak të një indi apo organi prej bllokimit të arteries nga një tromb, emboli ose spazme të gjatë.

•Afër 25-30% të të sëmurëve me emboli pulmonale kalojnë në infarkt pulmonal.

Cili eshte dallimi ne mes trombit dhe koagulit postmortal ?


Cili eshte dallimi ne mes trombit dhe koagulit postmortal ?

Dallimi ne mes trombit dhe koagulit postmortal eshte:

1.Trombi eshte i ngjitur per paretin e vazesm,kurse koaguli postmortal jo.
2.Trombi eshte i ashper ne siperfaqe,koaguli eshte i lemuar,i njome,xhelatinoz.
3.Trombi eshte i thermueshem,kurse koaguli eshte elastik.
4.Trombi ne prerje ka vija te bardha kurse koaguli eshte uniform.

koaguli postmortal dhe trombi,dallimet,si dallohet trombi nga koaguli postmortal
loading...

Cili eshte dallimi ne mes trombit dhe koagulit postmortal ?

Dallimi ne mes trombit dhe koagulit postmortal eshte:

1.Trombi eshte i ngjitur per paretin e vazesm,kurse koaguli postmortal jo.
2.Trombi eshte i ashper ne siperfaqe,koaguli eshte i lemuar,i njome,xhelatinoz.
3.Trombi eshte i thermueshem,kurse koaguli eshte elastik.
4.Trombi ne prerje ka vija te bardha kurse koaguli eshte uniform.

koaguli postmortal dhe trombi,dallimet,si dallohet trombi nga koaguli postmortal

Cilat jane vendet ku lokalizohet trombi ?


Cilat jane vendet ku lokalizohet trombi ?

Ne baze te lokalizmit dallojme:trombi venoz,arterial,kapilar,kardial etj.

ku lokalizohet trombi,trombi dhe lokalizimi i tij
loading...

Cilat jane vendet ku lokalizohet trombi ?

Ne baze te lokalizmit dallojme:trombi venoz,arterial,kapilar,kardial etj.

ku lokalizohet trombi,trombi dhe lokalizimi i tij

Sa lloje te trombit kemi ?


Sa lloje te trombit kemi ?

Kemi keto lloje te trombit: trombi i bardhe,i kuq, i perzier,hialoid.

trombi dhe llojet e tij,kush jane llojet e trombeve,sa llojet te trombeve kemi
loading...

Sa lloje te trombit kemi ?

Kemi keto lloje te trombit: trombi i bardhe,i kuq, i perzier,hialoid.

trombi dhe llojet e tij,kush jane llojet e trombeve,sa llojet te trombeve kemi

Cilet jane faktoret qe luajne rol ne formimin e trombit ?


Cilet jane faktoret qe luajne rol ne formimin e trombit ?

Faktoret qe luajne rol ne formimin e trombit jane: demtimet e endotelit te enes se gjakut,staza dhe levizja rrethore e gjakut si dhe hiperkoagulabiliteti.

kush luan rol ne formimin e trombit,trombi dhe hiperkoagulabiliteti,kush e formon trombin,formimi i trombit,trombi dhe formimi i saj

loading...

Cilet jane faktoret qe luajne rol ne formimin e trombit ?

Faktoret qe luajne rol ne formimin e trombit jane: demtimet e endotelit te enes se gjakut,staza dhe levizja rrethore e gjakut si dhe hiperkoagulabiliteti.

kush luan rol ne formimin e trombit,trombi dhe hiperkoagulabiliteti,kush e formon trombin,formimi i trombit,trombi dhe formimi i saj

Çka është tromboza ?


Tromboza është sëmundje e enëve të gjakut dhe manifestohet me dëmtimin e sipërfaqeve të brendshme të enëve të gjakut.

Shpeshhere këto mbyllen nga droçkat e gjakut dhe mund të shkaktojnë edhe vdekjen e njeriut.


Cka eshte tromboza,qka eshte tromboza ,ceshte tromboza,cfare eshte tromboza ,qeshte tromboza,çka eshte tromboza,çfarë eshte tromboza,domethene,dmth, kuptojm,shqip,eshte,quajme,kuptimi i fjales, domethnja e fjales,jane,tromboza,tromboze,trombozat
loading...

Tromboza është sëmundje e enëve të gjakut dhe manifestohet me dëmtimin e sipërfaqeve të brendshme të enëve të gjakut.

Shpeshhere këto mbyllen nga droçkat e gjakut dhe mund të shkaktojnë edhe vdekjen e njeriut.


Cka eshte tromboza,qka eshte tromboza ,ceshte tromboza,cfare eshte tromboza ,qeshte tromboza,çka eshte tromboza,çfarë eshte tromboza,domethene,dmth, kuptojm,shqip,eshte,quajme,kuptimi i fjales, domethnja e fjales,jane,tromboza,tromboze,trombozat

Namazi

Syzat