Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Showing posts with label Fosfori. Show all posts
Showing posts with label Fosfori. Show all posts

Cila eshte e sakt për fosforin ?

Cila eshte e sakt për fosforin ?
 

a)fosfori i bardhe eshte shume realtiv ka temp. te ulet te ndezjes ,nuk tretet ne uj por ne disulfur karboni.
 

b)fosfori i zi gjason shum me grafitin per nga pamja ,esht i yndyrshem kur preket dhe nuk eshte perques i rrymes elektrike.
 

c)fosfori i kuq eshte plihur me ngjyr te kuqe te mbyllet,tretet ne uje dhe eshte shum reaktiv
Cila eshte e sakt për fosforin ?
 

a)fosfori i bardhe eshte shume realtiv ka temp. te ulet te ndezjes ,nuk tretet ne uj por ne disulfur karboni.
 

b)fosfori i zi gjason shum me grafitin per nga pamja ,esht i yndyrshem kur preket dhe nuk eshte perques i rrymes elektrike.
 

c)fosfori i kuq eshte plihur me ngjyr te kuqe te mbyllet,tretet ne uje dhe eshte shum reaktiv

Namazi

Syzat