Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Showing posts with label Mbreti dhe Buburreci. Show all posts
Showing posts with label Mbreti dhe Buburreci. Show all posts

Mbreti dhe Buburreci


MBRETI DHE BUBURRECI

Në librin e leximit të klasë së dytë tregohet ngjarja e Sulejmanit, alejhi selam, i cili e kishte mbyllur buburrecin duke ja lënë vetem një kokërr grur dhe pas një viti e nxorri buburrecin nga ai vend. Ky i fundit kishte ngrënë vetëm gjysmën e kokrës dhe pasi u pyet pse nuk e hëngre tërë kokrrën ishte përgjigj nga frika se a do ma hapje kutinë pas një viti kështu ta shtyj edhe një vit tjetër ndoshta të kujtohet rasti im.

Në fund të tregimit në këtë libër leximi shkruan:

"Përrallëz shqiptare"

Unë fëmijëve të mi ju sqarova këtë histori dhe ju përmenda se kjo nuk është përrallë shqiptare por historia e pejgamberit Sulejman, alejhi selam.

- Kështu historitë e pejgamberve nuk duhet shndërruar në përralla e përrallat t'i shndërrojnë në të vërteta.

- Gjithashtu kjo histori tregon se shqiptarët i kanë tregur historitë e Pejgamberve nëpër ndejet e veta dhe fëmijëve të tyre.

Lulzim Susuri

------

https://www.facebook.com/HoxheLulzimSusuri

MBRETI DHE BUBURRECI

Në librin e leximit të klasë së dytë tregohet ngjarja e Sulejmanit, alejhi selam, i cili e kishte mbyllur buburrecin duke ja lënë vetem një kokërr grur dhe pas një viti e nxorri buburrecin nga ai vend. Ky i fundit kishte ngrënë vetëm gjysmën e kokrës dhe pasi u pyet pse nuk e hëngre tërë kokrrën ishte përgjigj nga frika se a do ma hapje kutinë pas një viti kështu ta shtyj edhe një vit tjetër ndoshta të kujtohet rasti im.

Në fund të tregimit në këtë libër leximi shkruan:

"Përrallëz shqiptare"

Unë fëmijëve të mi ju sqarova këtë histori dhe ju përmenda se kjo nuk është përrallë shqiptare por historia e pejgamberit Sulejman, alejhi selam.

- Kështu historitë e pejgamberve nuk duhet shndërruar në përralla e përrallat t'i shndërrojnë në të vërteta.

- Gjithashtu kjo histori tregon se shqiptarët i kanë tregur historitë e Pejgamberve nëpër ndejet e veta dhe fëmijëve të tyre.

Lulzim Susuri

------

https://www.facebook.com/HoxheLulzimSusuri

Namazi

Syzat