Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Showing posts with label Hiperemia aktive. Show all posts
Showing posts with label Hiperemia aktive. Show all posts

Çka është hiperemia dhe si shkaktohet ?


 Çka është hiperemia dhe si shkaktohet ?

Hiperemia është sasia e tepërt e gjakut në ndonjë ind apo organ. 

Mund të paraqitet për shkak të vazodilatimit (hiperemia aktive) apo zvogëlimit të qarkullimit venoz (hiperemia pasive apo kongjestioni). 

ceshte hiperemia, qka osht hiperemia, c'eshte hiperemia, cfare eshte hiperemia, çeshte hiperemia, shkaktaret e hiperemise, cilet jane shkaktaret e hiperemise, qka osht kongjestioni, qka osht hiperemia aktive, cfare eshte kongjestioni, hiperemia shqip, hiperemi shqip, kuptimi i hiperemise


 Çka është hiperemia dhe si shkaktohet ?

Hiperemia është sasia e tepërt e gjakut në ndonjë ind apo organ. 

Mund të paraqitet për shkak të vazodilatimit (hiperemia aktive) apo zvogëlimit të qarkullimit venoz (hiperemia pasive apo kongjestioni). 

ceshte hiperemia, qka osht hiperemia, c'eshte hiperemia, cfare eshte hiperemia, çeshte hiperemia, shkaktaret e hiperemise, cilet jane shkaktaret e hiperemise, qka osht kongjestioni, qka osht hiperemia aktive, cfare eshte kongjestioni, hiperemia shqip, hiperemi shqip, kuptimi i hiperemise

Namazi

Syzat