Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Dhembet

Çfarë efekti ka fluori në dhëmbë ?

Fluorit në dhëmbë ka këto efekte: • Pakëson absorbimin e sheqerit në membranën e baktereve. • Pakëson metabolizmin e sheqerit në baktere dhe me këtë edhe prodhimin e acidit. • Pakëson shumëzimin e baktereve •Shtresohet në smalt dhe kjo bënë që smalti të jetë më rezistues ndaj acidit. • Ndihmon në përtëritjen e smaltit të demineralizuar me minerale apo shkakton remineralizimin e smaltit. Çfarë efekti ka fluori në dhëmbë ?,cfare efekti ka fluori ne dhembe,cilat jane efektet e fluorit ne dhembe,dhembi dhe fluori,kush jane efekte e fluori ne dhembe

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more