Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Showing posts with label Gjenet. Show all posts
Showing posts with label Gjenet. Show all posts

Në 1 gjen ka rreth:

Në 1 gjen ka rreth:

A. 400-1000 nukleotide
B. 500-1400 nukleotide
C. 600-1800 nukleotide
Në 1 gjen ka rreth:

A. 400-1000 nukleotide
B. 500-1400 nukleotide
C. 600-1800 nukleotide

Cili nga këto gjene është heterozigot ?Cili nga këto gjene është heterozigot ?
A. AaBb
B. Aabb
C. AABB
D. AACC


Cili nga këto gjene është heterozigot ?
A. AaBb
B. Aabb
C. AABB
D. AACC

Si quhen gjenet stimuluese te proliferimit ?


Si quhen gjenet stimuluese te proliferimit ?

Gjenet stimuluese te proliferimit quhen: Protoonkogjene.

Si quhen gjenet stimuluese te proliferimit ?

Gjenet stimuluese te proliferimit quhen: Protoonkogjene.

Si quhen gjenet inhibuese te proliferimit ?


Si quhen gjenet inhibuese te proliferimit ?

Gjenet inhibuese te proliferimit quhen:gjene supresore.
Si quhen gjenet inhibuese te proliferimit ?

Gjenet inhibuese te proliferimit quhen:gjene supresore.Çka jane gjenet mutante ?


Çka jane gjenet mutante ?

Gjenet mutante jane demtime joletale te gjeneve.

Çka jane gjenet mutante ?

Gjenet mutante jane demtime joletale te gjeneve.

Si quhen gjenet mutante ?


Si quhen gjenet mutante ?

Gjenet mutante quhen onkogjene.

Si quhen gjenet mutante ?

Gjenet mutante quhen onkogjene.

Cilat jane shkaqet e mutacionit te gjeneve ?


Cilat jane shkaqet e mutacionit te gjeneve ?

Shkaqet e mutacionit te gjeneve jane: faktoret kimik,rrezatimi dhe viruset onkogjen,

Cilat jane shkaqet e mutacionit te gjeneve ?

Shkaqet e mutacionit te gjeneve jane: faktoret kimik,rrezatimi dhe viruset onkogjen,

Çka janë gjenet ?

Çka janë gjenet ?

Gjenet janë pjesë të ADN-it (acidit deoksiribonukleik) të vendosura në kromozometbërthamën e secilës qelizë.

Gjenet e kontrollojnë formimin e enzimeve dhe proteinave të cilat janë të domosdoshme për të gjitha reaksionet kimike që ndodhin në qelizë.

cka jane gjenet, cjane gjene, cfare jane gjenet, cjane gjenet
Çka janë gjenet ?

Gjenet janë pjesë të ADN-it (acidit deoksiribonukleik) të vendosura në kromozometbërthamën e secilës qelizë.

Gjenet e kontrollojnë formimin e enzimeve dhe proteinave të cilat janë të domosdoshme për të gjitha reaksionet kimike që ndodhin në qelizë.

cka jane gjenet, cjane gjene, cfare jane gjenet, cjane gjenet

Namazi

Syzat