Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Rasat e emrit

Çka është rasa dhe cilat janë rasat e emrit ?

 Çka është rasa dhe cilat janë rasat e emrit ?
Format e ndryshme që merr emri gjatë përdorimit në fjali quhen rasa.
Rasat e emrit janë: rasa emërore, gjinore, dhanore, kallëzore dhe rrjedhore.
Psh.Rasat e emrit për emrin Motra
Emërore:  Motra
Gjinore:  i/e motrës
Dhanore:  motrës
Kallëzore:  motrën
Rrjedhore:  prej motrës

Për t’i kuptuar më lehtë rasat  në vazhdim kemi pyetjet për secilën rasë.

Për rasën emërore përdoren pyetjet: kush, cili, cilat, cilët .

Për rasën gjinore përdoren pyetjet:i  kujt, e kujt, i cilit, i cilës, e cilit.

Për rasën dhanore përdoren pyetjet: kujt, cili, cilës, cilëve, cilave.

Për rasën kallëzore përdoren pyetjet: kë, cilin, cilën, cilët, cilat.

Për rasën rrjedhore përdoren pyetjet: prej kujt, prej cilit, prej cilës.


ceshte rasa, qka eshte rasa, cfare eshte rasa e emrit, cka eshte rasa e emrit, qka osht rasa, emri dhe rasat, rasat e emrit, cilat jane rasat e emrit, rasat shqip, emri dhe rasat shqip, rasat kuptimi i tyre shqip, rasat e emrit shqip shembuj, shembuj me rasat…

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more