Skip to main content

Çka është rasa dhe cilat janë rasat e emrit ?

 Çka është rasa dhe cilat janë rasat e emrit ?

Format e ndryshme që merr emri gjatë përdorimit në fjali quhen rasa.
 
Rasat e emrit janë: rasa emërore, gjinore, dhanore, kallëzore dhe rrjedhore.

Psh.Rasat e emrit për emrin Motra

Emërore:  Motra

Gjinore:  i/e motrës

Dhanore:  motrës

Kallëzore:  motrën

Rrjedhore:  prej motrës

Për t’i kuptuar më lehtë rasat  në vazhdim kemi pyetjet për secilën rasë.

Për rasën emërore përdoren pyetjet: kush, cili, cilat, cilët .
 

Për rasën gjinore përdoren pyetjet:i  kujt, e kujt, i cilit, i cilës, e cilit.
 

Për rasën dhanore përdoren pyetjet: kujt, cili, cilës, cilëve, cilave.
 

Për rasën kallëzore përdoren pyetjet: kë, cilin, cilën, cilët, cilat.
 

Për rasën rrjedhore përdoren pyetjet: prej kujt, prej cilit, prej cilës.


ceshte rasa, qka eshte rasa, cfare eshte rasa e emrit, cka eshte rasa e emrit, qka osht rasa, emri dhe rasat, rasat e emrit, cilat jane rasat e emrit, rasat shqip, emri dhe rasat shqip, rasat kuptimi i tyre shqip, rasat e emrit shqip shembuj, shembuj me rasat, si me gjete rasen e emrit, c'eshte rasa e emrit, rasa emrit, rase emri, rasa emërore, rasa gjinore, rasa  dhanore, rasa kallëzore rasa rrjedhore, pyetje per rasat
loading...

Lexo edhe:

Postimet e fundit


Popular posts from this blog

Vjershe per 28 nentorin nga Suhejla Topojani - Kaçanik

28 Nëntori

Shumë zemra rënkonin
Shumë lotë pikonin
Shumë fëmijë u vranë
Vetëm se ishin shqiptarë.

Tani erdhi paqja
Tani erdhi liria
Gëzohemi të gjithë
Se erdhi Pavarësia.

Mirë se erdhe Pavarësi
Mirë se erdhe 28 Nëntor
Jemi të gëzuar të gjithë
Të bashkuar e unik

Vjershe apo poezi nga Suhejla Topojani - Kaçanik


vjersha per 28 nentorin,28 nentori vjersha shqip,vjersha dhe poezi per 28 nentorin,28 nentori poezi shqip,vjersha te bukura per 28 nentorin,pavaresine e Shqiperise,shqipnise,

Pranvera në vendin tim

''Pranvera''është një stinë e bukur ku natyra fillon të ngjallet e të gjelbërohet,moti fillon të ngrohet jetë e re fillon të afrohet.

Çdo mëngjes kur zgjohem kënaqem kur shikoj rrezet e diellit që bien në dritare dhe kënaqem poashtu kur dëgjoj cicërimën e zogjve.

Kjo stinë e gëzon çdokënd me gjallërinë dhe bukurinë e saj.

Zogjtëgëzohen shumë sepse tani e kanë më të lehtë jetën,ushqimin dhe strehimin.Disa prej tyre(zogjtë shtegtarë) kthehen nga vendet e largëta si: dallëndyshja,lejleku etj.

Bariu është shumë i gëzuar sepse tani ai ka ku ti kullos bagëtinë dhe ta ruaj më lehtë atë.

Bujku fillon ta mbjellë misrin,domatet,patatet e perime dhe pemë tjera të ndryshme që janë të nevojshme për jetesën e njeriut.

Unë e dua këtë stinë sepse është tejet e bukur dhe në mua ngjall dashuri dhe lumturi shpirtërore.


Lexo edhe nje ese tjeter: Ese per pranveren


Shkruar nga stafi Rapitful.

Ndalohet rreptesisht kopjimi dhe postimi ne nje faqe tjeter


Pranvera në vendin tim .Kjo eshte nje…
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more