Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Luani

Fabula - Luani plak dhe gomari

Fabula - Luani plak dhe gomari
Një luan i lodhur nga pleqëria dhe sëmundja u shtri përdhe duke pritur fundin e tij.I vinte keq që po vdiste,por jeta nuk varej më në dorën e tij.Ja,do të shtynte ashtu ditët e tij të fundit.Ndërsa dergjej erdhi një ari dhe iu hodh përsipër si për ta përçmuar për plagët që i kishte shkaktuar dikur.Pastaj erdhi një dem I egër dhe e goditi me brirë për t’i kujtuar ndeshjet e dikurshme.Luani nuk bënte zë.Gjithë jetën ata që i shtireshin tani si trima,kishin ikur me të katra sapo e shikonin nga larg.Pastaj erdhi një gomar.Gomari gjithë jetën ishte përkulur dhe dridhur para luanit.Kur e pa luanin të shtrirë,edhe gomari e qëlloi me shkelma,-O Zot - tha luani,-merrmë sa më shpejt.Tanimë që u katandisa të më godasë edhe një gomar jam dy herë i vdekur.
fabula luani, fabula per luanin, fabule per luanin, fabula per gomarin, fabule per gomarin, fabule per luana, perralla per luanin, perralle per luan, luani fabule, luani fabule, fabula per luan, luani plak fabule, lu…

Fabula apo përrallëza -Luani dhe Lepuri

Fabula apo përrallëza  -Luani dhe Lepuri

Një ditë një luan pa një lepur duke fjetur në luadh.Lepuri nuk e kishte ndjerë luanin.Pak më tutje po kulloste një kaproll.Luani mendoi t’i sulej kaprollit.E ndoqi dhe e ndoqi por nuk e arriti dot.Kaprolli ishte i ri dhe i fuqishëm kurse luani po i afrohej pleqëria.Luani qëndroi dhe u përmend për lepurin që kishte lënë në gjumë.Vrapoi të arrinte sa më shpejt tek ai,por lepuri tanimë ishte zgjuar dhe ikte si veriu.
fabula shqip, fabule shqipe, prralla shqip, fabule shqip, luani dhe lepri, luani dhe lepuri, luani ne luadh, luadhi, fabula per luanin, fabula per leprin, lepri dhe luani fabule, perralleza per luanin, luani fabule, luani prralle, prralla per luanin, prralle per lepurin

Fabula apo përrallëza -Gjurmët e Luanit

Fabula apo përrallëza  -Gjurmët e Luanit      Një gjahtar që mbante veten shumë trim,takoi rojtarin e pyllit dhe pyeti se mos ndoshta e kishte diktuar ndonjë gjurmë të luanit.

Rojtari i pyllit i tha se e dinte ku gjendej luani dhe mund ta shoqëronte gjahtarin gjer në thellësitë e pyllit.

Gjahtari buzëqeshi me vështirësi.-Jo faleminderit,-I tha rojtarit të pyllit,-unë po kërkoj gjurmët dhe jo Luanin.

fabula, fabula shqip, perralleza shqip, perralla shqip, perralle shqip, fabule shqip, gjurmet e Luanit, luani dhe gjurmet, gjurma dhe luani, Fabula per luanin, luani fabule, fabule per luanin, Luani fabule shqip, fabula shqip, luani fabule shqipe, prralla shqipe, perralle shqip

Përralla - Dreri dhe Luani

Përralla - Dreri dhe Luani

Një dre i etshëm erdhi tek një burim. Ndërsa ishte duke pirë ujë, vuri

re në ujë hijen e vet e filloi të mburret për brirët e vet, duke parë
madhësinë e bukurinë e tyre, kurse për këmbët e veta u hidhërua që i
kish aq të holla e të hajthme. Derisa ende ishte duke menduar për këtë
gjë, ia bëhu luani e filloi ta ndjekë. Dreri ia dha këmbëve dhe u
largua mjaft prej luanit. Derisa ishte fushë pa drunj, dreri vrapoi
mirë e i shpëtoi rreziku, por kur mbërrini në pyll, në një vend me
drunj të dendur, brirët iu ngatërruan nëpër degët e drunjve. Dhe pasi
për këtë nuk mundi të vrapojë, luani e kapi. Para se të mbaronte dreri
në gojën e luanit, tha me vete:

I shkreti unë! Këmbët më shpëtuan, megjithëse mendova se ato do të

më lënë në baltë, kurse e gjeta belanë prej brirëve, në të cilët kisha
plot besim.


perralla shqipe, perrlla te bukura shqipe, perralla shqip, prralla shqip,prralla ne gjuhen shqipe, perralla te bukura,perralla popullore,perralle popullore, prrala p…

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more