Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Personazhet

Cuca e Maleve - Loni Papa Analizë letrare apo kritikë letrare

"Cuca e Maleve" trajton nje temë e cila kishte ndodhur në fshatrat e malësisë.
Ketu tregohet se si një vajzë e quajtur Cucë e formoi shkollën kundër analfabetizmit në Malësi.
Cuca ishte një vajzë moderne e cila jetonte me të ëmën e cila ishte e verbër dhe vëllaun me nuse.
Para shumë vitesh babain e Cucës Gjinin e kishte akuzuar kisha se kishte vjedhur nga toka e nje fshatari.
Gjini ishte nje burrë trim dhe i besës.
Don Marku prifti i kishës i tha që ta barte gurin e turpit rreth kishës në mënyre që ti shlyhej mëkati që Gjini as që e kishte bërë.
Gjini nuk e barti gurin dhe prifti i tha se do të jesh i mallkuar dhe se fëmijët e tu nuk do të mund të pagësohen në atë kishë por Gjini nuk ndërroi mendje dhe vajza e tij Cuca mbeti e papagëzuar.
Gjatë festës së ndarjës së tokave malësorët ishin mbledhur dhe po festonin e po kërcenin.
Aty teksa po flisnin se sa burrë i besës kishte qenë Gjini zbulohet se ai ka qenë i akuzuar padrejtësisht dhe malësorët e detyrojnë priftin që të…

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more