WordPress.com Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Atij i ka rënë zhuga, neve na thotë se përse nuk po kruheni

loading...


Sa herë që Kosova përfshihet prej ndonjë fëlliqësire qeveritare, siç qe rasti me shtypjen e kokave më të ndritura të studentëve nga policia me njerëzi në ikje, pushteti është i aftë të krijojë probleme të natyrës fetare, siç qe rasti i "caktimit të rregullave të ezanit" nga shekullarët. Kështu pushteti, shpesh me ndihmën edhe të opozitës, po e tërheqë në mënyrë të përsosur vëmendjen e qytetarëve prej frutave të kalbura të tyre në kopshte tjera.

Nuk mund të cakton rregulla për kufizim të zërit një kokë shekullare që kurrë nuk ka hyrë në Xhami. Atë mund ta propozon Bashkësia Islame dhe pastaj deputetët propozimin e Bashkësisë Islame mund ta marrin për shqyrtim. Deri më tani akush nuk është ankuar për zërin e lartë të muezinit, shumë normal ka qenë, ndërsa ata që duan vetëm katër metra vijë ajrore të dëgjohet ezani, me keqardhje u them, le të shkojnë në Graçanicë, atje nuk dëgjohet fare ezani.


Burimi:Iljasa Salihu

Emrat që e konsideruan Ezanin zhurmë!

loading...
Emrat që e konsideruan Ezanin zhurmë!

Pra nëse votoni në zgjedhjet e ardhshme ndëshkoni këtë veprim të tyre me votën tuaj.

Sprovat dhe rehatia

loading...
"Sprovat kanë bërë burra, kurse rehatia epsh dhe gra."

[Thënie e Dijetarëve]

Realitet i hidhur !

loading...

Sillu në këtë botë si një i vetmuar...

loading...
“Sillu në këtë botë si një i vetmuar, madje si një udhëtar! Dhe quaje veten një nga të vdekurit, një nga banorët e varrezës!”

Cili është fillimi i zinas?

loading...
I kanë thënë Jahjas, alejhi selam:

“Cili është fillimi i zinas?”

Ai U përgjigj: “Shikimi në gjërat e ndaluara....

Hadith për fqinjin

loading...
Ka thene Muhammedi a.s “Xhibrili vazhdimisht po më porosit për fqinjin, saqë mendova se do ta bëj trashëgimtar timin.” (Buhariu dhe Muslimi)

Ata që të këshillojnë me kohë...

loading...
Ata që të këshillojnë me kohë, në të vërtetë janë duke të të mbrojtur prej një gabimi të mundshëm. Ndërsa ata që nuk të këshillojnë fare, përkundër se të shohin se ke rrëshqitur në disa çështje, në të vërtetë janë duke pritur që të gabosh përfundimisht që pastaj të të qortojnë!
  
Iljasa Salihu

E pavërteta sikur fjollë bore dhe e vërteta sikur dielli

loading...


E pavërteta e mundi të vërtetën 38 me 30!!! Kjo është vetëm përkohësisht, sepse e vërteta ngadhënjenë të pavërtetën, ngase e pavërteta është sikur një fjollë bore kundrejt diellit.

Ndërsa Albin Kurti çdo ditë e më tepër po zbulohet se cili në të vërtetë është. Përse kaq shpejt harroi Albin Kurti se në kohën kur protestonte, ai përdorte zëmadhin (altoparlantin) edhe pse ezani nuk është protestë, por thirrje për ta adhuruar si të vetëm Zotin Lavdiplotë. Sikur atëkohë dikush t’ia rrëmbënte prej dore Albinit zëmadhin, ai do të ankohej për këtë ndërhyrje diktatoriale. Turp për dorën që votoi për ngjirjen e zërit të muezinit. Turp, turp, turp!

Burimi:Iljasa Salihu

Mbyllni veshët në vend të ndalesës së ezanin me zëmadhë (altoparlant)

loading...

Mos u ruani prej sidës përmes përdorimit të prezervativëve, por përmes mos bërjes seks me femra a gra jashtë kurorës.

Ti që nuk i përgjigjesh kurrë thirrjes së muezinit për në namaz, vallë çka po të pengon ezani, kur dihet mirëfilli se ti vetëm e dëgjon dhe nuk e ndien atë. Meqë jehona dhe kuptimi i ezanit nuk mbërriti kurrë të të sjell në Xhami, atëherë dije se mos ezani nuk është garanci se ti do të jetosh në lumturi e në rehati.

Pastaj mos i akuzoni shqiptarët musliman për ekstremizëm, sepse thjesht, ata po kërkojnë që të mos i mohohet një e drejtë themelore!

Burimi:Iljasa Salihu

Ta duam dhe ta ruajmë gjuhën tonë të bukur (fund)

loading...
Ta duam dhe ta ruajmë gjuhën tonë të bukur (fund)

(e panevojshme dhe e patjetërsueshme)

lavatriçe = makinë larëse;
legjislativ = ligjvënës;
megaloman = mendjemadh;
mizeri = mjerim;
monument = përmendore;
mortalitet = vdekshmëri;
neglizhencë = pakujdesi;
ofensive = mësymje; sulm
orator = gojëtar;
parcelë = ngastër;
penetrues = depërtues;
perfeksionoj = përkryej;
personal = vetjak;
presion = trysni;
produktiv = prodhues;
radikal = rrënjësor;
seleksionim = përzgjedhje;
spektator = shikues;
stabilitet = qëndrueshmëri;
tekstualisht = fjalëpërfjalshëm;
transformim = shndërrim;
transmetoj = kumtoj;
verbal = gojor;
binë = ndërtesë;
celulë = qelizë;
cerebral = trunor.


Burimi:Iljasa Salihu

Sikur disa besimtarë dhe besimtare...

loading...
Sikur disa besimtarë dhe besimtare ta besonin njëmend jetën dhe llogarinë pas vdekjes, atëherë më me kujdes do të flisnin dhe do të vepronin në këtë botë!
  
Iljasa Salihu

Jetojmë në një botë të çuditshme...

loading...

"Jetojmë në një botë të çuditshme ku të varfërit ecin me milje për të marrë ushqim, ndërsa të pasurit ecin me milje për ta tretur ushqimin..."
-Ismail Menk

Burimi:Agnesa Mahalla

Disa nga grupet më të mira në Facebook

loading...
Disa nga grupet më të mira në Facebook

https://www.facebook.com/groups/digitalkosovo/

https://www.facebook.com/groups/MaturaShtetrore/

https://www.facebook.com/groups/KimiaBiologjia/

https://www.facebook.com/groups/BankaMjekesore/

Në fillim të injorojnë, pastaj...

loading...
“Në fillim të injorojnë,
pastaj qeshin me ty,
pastaj të luftojnë,
pastaj ti fiton.”

Mahatma Gandhi

Burrë është ai që...

loading...
Imam Ibën Kajimi, rahimehullah, thotë:
"Burrë është ai që i frikohet vdekjes së zemrës e jo vdekjes së trupit, pasi që shumica e krijesave i frikohen vdekjes së trupit të tyre dhe nuk i frikohen vdekjes së zemrës së tyre".
Medarixhus-Salikin, 3/248

Burimi:Bekir Halimi

Thirrja Islame...

loading...
Thirrja Islame kërkon mund dhe sakrificë. Është proces i gjatë dhe kërkon vetmohim. Me urtësi sjell fryte dhe njerëzit i bën të dobishëm.
  
Bekir Halimi

Sprova e madhe...

loading...
Sprova e madhe me të cilën na ka sprovuar Allahu, e nuk po shpëtojmë dot prej saj, është përmendja e njerëzve dhe mos përmendja e Allahut.

Burimi:Bekir Halimi

Hutuesit viktimë dhe hetuesit vetëtimë në davaritje të hutimit

loading...


Spiunët e djeshëm të UDB-së, mbrëmë thanë dhe ngurruan të dëshmojnë se në Kosovë veprojnë 700 UDB-ashë. Derisa nuk theksohet konkretisht se për kë bëhet fjalë, qytetarët me të drejtë mund të hutohen duke e mëtuar secilin qytetar dhe zyrtar si bashkëpunëtor të Serbisë dhe njëherësh si jo bashkëpunëtor i Serbisë. Meqë nuk e dimë se për kë bëhet fjalë, atëherë mendja e njeriut është e prirë që secilin ta mendojë për UDB dhe secilin për jo UDB. Këta spiunë të paktën nuk janë të çiltër në idiotësinë e tyre, nëse na lejohet kështu të shprehemi. Le të dëshmojnë me emra dhe mbiemra nëse kanë argumente, përndryshe vetëm me përgjithësime do ta hutoni qytetarin dhe do të krijoni mosbesim ndër popull!

Burimi:Iljasa Salihu

Nuk është patriotizëm të djegësh flamuj të kombësisë tjetër...

loading...
Nuk është patriotizëm të djegësh flamuj të kombësisë tjetër, por njerëzore është ta ruash flamurin tënd të mos digjet prej kujtdo qoftë. Ndërsa me vënien flakë flamurit tjetër, vetëm se ke hapur rrugë që të tjerët ta djegin flamurin tënd!

Burimi:Iljasa Salihu

Gëzim Kelmendi - Ministrit Gashi, Ezani nuk është zhurmë

loading...

Shumë herë kurvat ...

loading...
Shumë herë kurvat shkatërruan mbretëri e perandori këtë e hasim gjatë gjithë historisë njerëzore...

Mjafton dëshira për të arritur

loading...
Mjafton dëshira për të arritur dhe ke per te aritur, nese jeta te thot se nuk mundesh, ti beje te kunderten thuaj qe mundesh, sepse ti vlen shum, ti je i afte, ti ke guxim prandaj mos u dorzo shpalli luft te pavertetes, dhe vepro te drejten.

Kemi vetëm një Nënë...

loading...
3 vjeë: Nënë Të Dua Shuumë !
10 vjec: Po Po Nënë
16 vjec: O nene pse me pengon?
18 vjec: E dua nje shtepi timen
25 vjec: Nene ke pas t'drejtë
30 vjec: Dua prap te nena
50 vjec: Nena me s'esht ktu
70 vjec: Gjith
ëka do jepja ta shihja edhe një herë 

Kemi vetëm një Nënë... Duajeni dhe vleresone ate sot!

Kush qëndron duke u falur Natën e Kadrit

loading...
Ebu Hurejra r.a. tregon:

"I Dërguari i Allahut a.s. ka thënë:
'Kush qëndron duke u falur Natën e Kadrit me besim (të sinqertë tek Allahu) dhe me shpresë (për të fituar shpërblimin e Tij e jo për t'u dukur), atëherë atij do t'i falen të gjitha gjynahet e mëparshme'."

Mos u ndal prapa...

loading...
Mos u ndal prapa, shfrytëzoje pjesën më të madhe të kohës tënde

Dita më e begatë në jetë

loading...
Dita më e begatë në jetë është dita kur bën një punë të mirë dhe të vlefshme.

Fytyra e mbrojtur me turp...

loading...
" Fytyra e mbrojtur me turp është sikurse margaritari i mbrojtur në guacën e vet "

Hadith për moralin

loading...
Profeti ynë (a.s.) na porosit: “Më i përsosuri ndër besimtarët për nga besimi është ai me moralin më të bukur!”

Sillu bukur ndaj fqinjëve tu

loading...
Sillu bukur ndaj fqinjëve tu. Mos u sjell kurrfarë dëmi, kurse mbaje me durim nëse të ndodhë diçka e keqe nga ai.

PYES EGON TËNDE!

loading...


A mërzitesh pse nuk falesh?
A mërzitesh pse nuk je në saf të parë në namaz?
A mërzitesh pse nuk falesh me xhematë?
A mërzitesh që kur thërret ezani nuk je në xhami?
A mërzitesh që edhe kur falesh nuk falesh i përqendruar?
A mërzitesh që nuk ndjenë kënaqësi në namaz?
A mërzitesh që rinia dhe pleqtë nuk po falen?
A mërzitesh që as të afërmit e tu nuk falen?
A mërzitesh që nuk ke bërë asgjë për të filluar të falesh?
A mërzitesh që gjëja e parë për të cilën do të pyetesh është namazi?
A mërzitesh për humbjen e mirësive të namazit?
A mërzitesh kur nuk përdorë ilaçin për shërimin e shpirtit, edhe pse ai është falas?
A mërzitesh kur ndjenë se ti i përgjigjes çdo ftese, por jo edhe asaj për namaz?
A mërzitesh kur vëren se e ke të çrregulluar orarin e jetës tënde si pasojë e mosfaljes?
A mërzitesh kur dëgjon se shoku yt i ri, i cili mendonte të fillojë namazin nesër, vdiq sot?

NËSE DI TË TREGOSH, TË PYES, PSE NUK FALESH???

Cilat janë dokumentet që vërtetojnë se gjuha shqipe është vazhduese e ilirishtes?

loading...
Cilat janë dokumentet që vërtetojnë se gjuha shqipe është vazhduese e ilirishtes?

1) Prania në gjuhën e sotshme shqipe e disa emrave.

2) Ruajtja e emrit kombëtarë të shqiptarëve që nga Ilirët.

3) Të dhënat e historisë dhe arkeologjisë.

4) Populli shqiptarë është autokton në trojet e veta.

Bone Like - Kuq e Zi Show 3

loading...

E lehta më e vështirë!!!

loading...

Dorëheqja është puna më e lehtë, - tha Ram Buja. Ndërsa e vërteta është se politikanët tanë ose udhëheqësit tjerë, mund të shkurorëzohen prej grave, t'i dërgojnë prindërit në shtëpi të pleqve, ta shohin gurrën e gjakut të atyre që janë të pakënaqur me qeverisjen e politikanit ose të udhëheqësit duke bërë çmos që do t'i shërbente ruajtjes së kolltukut, porse të japin dorëheqje prej pozitës së detyrës udhëheqëse, apo prej ndonjë pozite politike, nuk ka mundësi fare, ngase këta nuk e kuptojnë fjalën dorëheqje si teori dhe si veprim! Fëmijët thonë se diamantët janë thjesht gurë si gjithë gurët tjerë. Kaq marrin vesh në çmueshmëri pëllumbat!

Burimi:Iljasa Salihu

Ta duam dhe ta ruajmë gjuhën tonë të bukur (VI)

loading...
Ta duam dhe ta ruajmë gjuhën tonë të bukur (VI)

(e panevojshme dhe e patjetërsueshme)

ekspresiv = shprehës;
ekuilibër = baraspeshë;
ekuivalncë = barasvlerë;
ekzagjeroj = teproj, zmadhoj;
ekzekutoj = zbatoj, përmbush;
eliminoj = zhduk; asgjësoj
erupsion = shpërthim;
esencë = thelb;
eveniment = ngjarje;
evident = i qartë, i dukshëm;
evitoj = mënjanoj;
evokoj = shkoqis, qëmtoj, kujtoj
reciprocitet = ndërsjellshmëri
fenomen = dukuri;
filan = akëcili;
firmë = nënshkrim;
front = ballë;
hezitim = ngurrim;


Burimi:Iljasa Salihu

Morali ka shije të ëmbël...

loading...
Morali ka shije të ëmbël..ai pushton ato zemra, që shkëlqejnë nga bardhësia e brendshme. Njeriu, i cili posedon këtë virtyt të lartë, e tregon vlerën dhe rëndësinë e tij nëpërmjet fjalëve, sjelljeve dhe veprave të tij!

"Vlera e njeriut çmohet sipas moralit të tij."

Ai që nuk di të heshtë...

loading...
Ai që nuk di të heshtë,rrallë di të flasë mirë.

Kush dëshiron Sukses ...

loading...
Kush dëshiron Sukses ...

Duhet t'i mbizotëroj gjashtë bazat e varfërisë:

- Gjumin
- Mosveprimin
- Frikën
- Zemërimin
- Përtacin
ë dhe
- Zvarritjen (lënia pas)

Të duruarit në vetmi...

loading...
"Të duruarit në vetmi është nga shenjat e sinqeritetit." - Jahja ibn Muadh er-Razi

Dështakët janë dy lloje:

loading...

Dështakët janë dy lloje:

Ata që mendojnë e nuk veprojnë kurrë.

Ata që veprojnë pa menduar asnjëherë.

Thënie nga: Ekrem Avdiu 

Përfitimi i dashurisë se njerëzve...

loading...
“Përfitimi i dashurisë se njerëzve është një shanse të cilën e shfrytëzojnë vetëm të mençurit”.

- Muhamed El-Arifi

Burimi:Valdet Kamberi

Humbje e madhe është...

loading...
Humbje e madhe është të mos kesh nëj vend në Xhenet edhe pse ai është i gjere.

Burimi:Valdet Kamberi

Thanë: Islamistët po vrapojnë pas pushtetit.

loading...
Thanë: Islamistët po vrapojnë pas pushtetit. Pse sekularistët dhe ushtria mos po vrapojnë mes Safas dhe Merwes.

Fejsal el-Kasim

Burimi:Valdet Kamberi

Falu..edhe pse?!

loading...
Falu..edhe pse?!

Falu... edhe nëse mëkatet të kanë mbuluar!

Falu... edhe nëse pija e droga të kanë shkatërruar!

Falu... edhe nëse ke vrarë e masakruar!

Falu... edhe nëse ke vjedhur e dhunuar!

Falu... edhe pse dikur ke mohuar!

Falu... edhe pse për pak nga imani je larguar!

Falu... edhe pse çdo gjë të është rënduar!

Falu... edhe pse djalli çdo të keqe ta ka hijeshuar!

Falu... edhe pse për këtë farefisi të kanë përulur e nënçmuar!

Falu... se më lartë se ta do jesh para Allahut të Lartësuar!

Falu... edhe pse të kanë fyer apo lënduar!

Falu... edhe pse ndihesh i vetmuar!

Falu...se Allahu pendimin ka për ta pranuar!

Falu... se në krah do ta kesh, gjithmonë, Allahun e Madhëruar!

Falu… edhe nëse ke pasur një jetë të helmuar!

Falu… se ato janë sprova me të cilat Allahu të ka sprovuar!

Falu… dhe pendohu e kërko mëshirë!

Falu… se ketë e dëshiron Allahu nga robi i vet i mirë!

Falu… se namazi është shpëtimi yt!

Falu… edhe nëse je mbushur me gjynahe deri në fyt!

Falu…. sepse namazi të pastron!

Falu… sepse nga zjarri i Xhehenemit ai të shpëton!

Pershtati: Valdet Kamberi

Ta duam dhe ta ruajmë gjuhën tonë të bukur (V)

loading...
Ta duam dhe ta ruajmë gjuhën tonë të bukur (V)

(e panevojshme dhe e patjetërsueshme)

identik = njëjtë;
imediat = i menjëhershëm;
imperativ = urdhërues;
implikoj = ngatërroj;
impozant = hijerëndë;
indinjatë = zemëratë;
informatë = njoftim;
iniciativë = nismë;
insistoj = këmbëngul, ngulmoj;
involmim = përfshirje;
inaugurim = përurim; hapje
inerci = plogëti, plogështi;
influencë = ndikim;
impakt = ndikim;
sinjifikim = kuptim, domethënie;
shans = mundësi.


Burimi:Iljasa Salihu

Nuk është tmerr vetëm mohimi i të drejtave themelore, por...

loading...
Nuk është tmerr vetëm mohimi i të drejtave themelore, por tmerr i ngjeshur është mohimi i të drejtës për të pasur të drejtë në të drejta themelore!
  
Iljasa Salihu

Nuk janë më të korruptuar, më të prishur dhe më të dobët...

loading...
Nuk janë më të korruptuar, më të prishur dhe më të dobët profesorët dhe udhëheqësit e universiteteve në Kosovë sesa në Maqedoni, përkundrazi, por atje për dallim prej këtu, studentët janë më të vetëdijshëm për katandisjen dhe shkërmoqjen e vlerave arsimore.

Iljasa Salihu

Në kohën e feudalizmit burrat ishin të vrazhdë ndaj grave para se...

loading...

"Në kohën e feudalizmit burrat ishin të vrazhdë ndaj grave para se të mësonin krishterët prej arabëve mënyrën e sjelljes së mirë me to".    Gustav Lebon

Burimi:Bekir Halimi

Ç'është gjuha popullore?

loading...
Ç'është gjuha popullore?

Gjuha popullore është ajo gjuhë që përdorin shtresat e gjëra popullore në komunikimin epërditshëm.

Cilët janë funksionet e gjuhës?

loading...
Cilët janë funksionet e gjuhës?

Funksionet e gjuhës janë:a) funksioni shënjues(emërtues) b) funksioni shprehës(ekspresiv) dhe c) funksioni përshtypjes.

Cilët janë rrafshet (nënsistemet) e gjuhës?

loading...
Cilët janë rrafshet (nënsistemet) e gjuhës?

Rrafshet (nënsistemet janë:fonetik, leksikologjik dhe gramatikor).

Pse themi se gjuha është mjeti universal për komunikim?

loading...
Themi se gjuha është mjeti universal për komunikimin pasi që u shërben njerëzve për të shprehur mendimet dhe ndjenjat e tyre, si dhe për tu marrë vesh njëri me tjetrin në shoqëri.

Muhamedi salAllahu alejhi ve selem përshkruan xhenetin:

loading...
Muhamedi salAllahu alejhi ve selem përshkruan xhenetin:

1.-Të parët që do të hynë në xhennet:

Transmeton Enes ibn Maliku i cili thotë se ka thënë Pejgamberi sal-lall-llahu alejhi ve selem:”Do të vijë ditën e gjykimit te dera e xhennetit dhe do të kërkojë që të hapet, e do të pyet roja-Kush është?-E do të përgjigjem-Muhammedi.E do të thotë(roja e derës së xhennetit)”Për ty jam i urdhëruar që mos t’ia hapi askujt para teje.”(Tra.Muslimi)
Transmeton Hudhejfeja dhe thotë”Ka thënë Pejgamberi sal-lall-llahu alejhi ve selem:”Bijtë e Ademit ditën e gjykimit dhe të gjithë do të jenë nën flamurin tim dhe unë do të jem i pari që do ta hapi derën e xhennetit.”(Tra.Ibn Asakiri)

Burimi:Ulvi Fejzullahu

Ta duam dhe ta ruajmë gjuhën tonë të bukur (IV)

loading...
Ta duam dhe ta ruajmë gjuhën tonë të bukur (IV)

(e panevojshme dhe e patjetërsueshme)

avangardë = pararojë;
akomodim = strehim;
abonim = pajtim;
abrogim = shfuqizim;
absorboj = përthith;
abuzim = shpërdorim;
adaptim = përshtatje;
adash = emnak, njëemërsh;
aferim = të lumtë;
agrar = bujqësor;
aks = bosht;
ambiguitet = paqartësi; dykuptimësi
aktivitet = veprimtari;
aktual = i sotëm;
aneks = shtojcë;
anti = kundër-;
apel =thirrje;
aprovim = miratim;
asimilim = përvetsim;
asistent = ndihmës;
avantazh= përfitim, e mire;
ambient = mjedis


Burimi:Iljasa Salihu

Kur loti mëtohet të jetë për palestinezët ujë dhe për hebrenjtë gjak!

loading...


Sa të padrejtë që jemi, pikërisht ne që për dekada të tëra ishim gjah i bjeshkës së padrejtësive. Asnjëherë, në asnjë vend, asnjë zyrtar i Kosovës të paktën nuk e tha as një gjysmë fjale për gjenocidin e pandalshëm izraelit ndaj popullit palestinez, sidomos ndaj fëmijëve. Ndërsa me rastin e ditës ndërkombëtare të përkujtimit të Holokaustit, Kosova zyrtarisht përkujton hebrenjtë që u vranë gjatë Holokaustit. Në rregull, mirë është të ndash dhimbje me viktimat, por nëse kjo bëhet për interesa ditore dhe në mënyrë të njëanshme, atëherë ky shënim përkujtimor del të jetë një hipokrizi e madhe, duke lënë të kuptohet se krimet dhe vrasjet nuk u interesojnë fare, por kundër kujt këto krime dhe vrasje kryhen, duke harruar faktin se i pafajshmi është i pafajshëm, qoftë ky shqiptar apo palestinez.

Burimi:Iljasa Salihu

Të pasur, por të varfër dhe të pushtetshëm, por të palumtur

loading...


Sa të varfër më duken disa të pasur të cilët nuk nderohen për atë që janë, por për atë që kanë. Madje të mjerë më duken edhe disa pushtetar, të cilën nuk nderohen në saje të njerëzisë së tyre, por nderohen në saje të interesit që njerëzit mund ta kenë ndaj tyre.

Sa i lumtur që jam, ndonëse nuk kam shumë miq, por ato që i kam, thjesht më nderojnë në saje të asaj që jam. Jam i sigurtë se ata nuk mund të kenë ndonjë interes material ose të pushtetit prej meje, sepse një gjë të tillë nuk e kam në zotërim. Nëse Zoti ndonjëherë më sprovon me këto dyja, atëherë shokët e rinj do t’i shikoj, ndërsa ata të vjetrit përpos që do t’i shikoj me përqendrim e dashamirësi, ata edhe do t’i ndiej thellë në shpirt!

Burimi:Iljasa Salihu

Drejtësia e njëanshme...

loading...
Drejtësia e njëanshme është padrejtësi e shumanshme! Të drejtë duhet të jemi edhe ndaj atyre që nuk kemi fare ndonjë interes.
  
Iljasa Salihu

Aq shumë jemi përshtatur me të...

loading...
Aq shumë jemi përshtatur me të keqen, saqë e mira na duket krejt e papërshtatshme!
  
Iljasa Salihu

Tash edhe Manchester United e njeh Kosovën

loading...
Pas dërgimit të një emaile Manchester United nga Rapitful ky klub pranon ta shton Kosovën (Republikën e Kosovës) në listën e shteteve.Nëse dëshironi që edhe ju të kontriboni në njohjen e Kosovës nga faqe të ndryshme ju ftojmë të bashkangjiteni në: Digital Kosovo

Çka është Anomalia?

loading...

Çka është Anomalia?

1. Anomalia është shmangie nga rregulli i zakonshëm, zhvillim jonormal; diçka që është jashtë rregullit të caktuar, që nuk shkon si duhet, çrregullim. Anomali trupore. Anomali në punë. Sjell anomali. Mënjanoj anomalitë.

2. spec. Anomalia është shmangie nga një madhësi a nga një drejtim i përcaktuar ose mesatar. Anomali optike. Anomali magnetike. 
qka eshte Anomalia ,Cka eshte Anomalia ,ceshte Anomalia ,cfare eshte Anomalia ,qeshte Anomalia ,definicioni Anomalia , perkufizimi Anomalia ,shpjegimi Anomalia ,qka kuptojm me Anomali, qka nenkuptojm me Anomali ,nenkuptimi Anomalia ,kuptimi i fjales Anomali

Vrasjet e shpeshta trishtuese brenda familjeve shqiptare në Shqipëri

loading...
Vrasjet e shpeshta trishtuese brenda familjeve shqiptare në Shqipëri dhe emisioni "Shihemi në gjyq", janë argumente të mjaftueshme që tregojnë se sa në rrezik është familja shqiptare në Shqipëri. Mund të ofroni me mijëra argumente për këtë katandisje familjare, por unë vetëm një e kisha theksuar: Humbja e jetësimit të fesë që gatuan (përpos anën materiale) edhe anën shpirtërore, fatkeqësisht po e bën të veten!

Burimi:Iljasa Salihu

Ta duam dhe ta ruajmë gjuhën tonë të bukur (III)

loading...
Ta duam dhe ta ruajmë gjuhën tonë të bukur (III)

(e panevojshme dhe e patjetërsueshme)

destinim = caktim;
diferencë = dallim;
diskriminim = padrejtësi;
detaj = hollësi;
devijim = shmangie;
dezhurn = ditor;
dimension = përmasë;
direkt = drejtpërdrejtë;
distancë = largësi
diversitet = shumëllojshmëri, larmi, pangjashmëri;
divergjencë = mospajtim;
divorc = ndarje, shkurorëzim ;
dominoj = zotëroj, sundoj.


Burimi:Iljasa Salihu

Historia është mësuese e jetës, ndërsa...

loading...
Historia është mësuese e jetës, ndërsa për disa popuj ajo del të jetë një nxënëse e papërmirësueshme; një nxënëse që nuk merr mësim prej pësimit; një nxënëse që të hidhet ta hedhësh prej dritareve!
  
Iljasa Salihu

Të qëndrosh në këmbët e tua...

loading...

Të qëndrosh në këmbët e tua të dhuron një pjesë të vogël nga hapësira e botës, ndërsa të qëndrosh me parime të dhuron gjithë botën.
  
Valdet Kamberi

Rrethoje veten nga njerëz që e dinë se ti vlen...

loading...
Rrethoje veten nga njerëz që e dinë se ti vlen, nuk ke nevojë për shumë njerëz për të qenë i/e lumtur; thjesht pak, por të vërtetë që të vlerësojnë për atë që ti je..!

Një njohje e re nga Popcash.net

loading...


Hello,

Thank you for contacting us.

We accepted the invitation to add Kosovo to our country list, now you can create an account and select Kosovo as your home country.

Best Regards,
Radu PopCash.Net


Burimi:Digital Kosovo

Tani Kosova edhe n'CNET

loading...
Tani Kosova edhe n'CNET

Burimi:Digital Kosovo

Edhe një njohje për Kosovën këtë herë nga adf.ly

loading...
Edhe një njohje për Kosovën këtë herë nga adf.ly

Pas dërgimit të një emaile për njohje...kjo kompani e pranoj kërkesën për vendosjen e Kosovës në listën e shteteve të botës.


Nese deshironi qe te kontriboni edhe ju ju ftojme te bashkoheni ne kete grup Digital Kosovo

Feja Islame na mëson...

loading...
"Feja Islame na mëson që nëse urdhërojmë në të mirë, të parët ta veprojmë dhe nëse ndalojmë nga një e keqe të parët të largohemi prej saj".
Nga mësimi i sabahut prej librit Rijadussalihin.

Burimi:Bekir Halimi

Mos u pikëllo!

loading...
- Mos u pikëllo!
Ngase pikëllimi është sikurse furtuna që prish ajrin, trazon ujin, dhe dëmton lulet në kopshte...

- Mos u pikëllo!
Kur bën gjynah, pendohu.
Kur gabon, kërko falje.
Kur bën keq, përmirëso.
Rahmeti është i gjerë, dera është e hapur, falja është e madhe dhe pendimi pranohet.

Mos u pikëllo! Vërtetë Allahu është Falës dhe Mëshirues.

Përshtati:
Ulvi Fejzullahu

Mos u mërzit nga pendimi

loading...
Mos u mërzit nga pendimi edhe nëse përsëritet mëkati, sepse ti pastron rrobat sa herë qe ato ndyten.

Perkthim

Burimi:Valdet Kamberi

Çfarë elementi është mangani ku ndodhet në organizmin e njeriut dhe si ndikon në organizëm?

loading...
Çfarë elementi është mangani ku ndodhet në organizmin e njeriut dhe si ndikon në organizëm?

Mangani është element biogjen.

Në organizmin e njeriut ,mangani ndodhet në zemër në mëlçi dhe veshkë. Ai ndikon në rritjen normale të organizmit, në funksionin e gjëndrrave seksuale dhe ndihmon prodhimin e gjakut.

Si gjendet Mangani në natyrë dhe cilat janë xehet më të rëndësishme (shëno emrat dhe formulat)?

loading...
Si gjendet Mangani në natyrë dhe cilat janë xehet më të rëndësishme (shëno emrat dhe formulat)?

Mangani është mjaftë i përhapur në natyrë. Ai nuk gjendet i lirë por në formë të komponimeve të tij. Xehet e tij më të rëndësishme janë: piroluziti MnO2, BRAUNITI Mn2O3, hauzmaniti Mn3O4 dhe manganiti Mn2O3 x H2O .

Çdo pasues i së kotës...

loading...
Ibën Kajimi, Allahu e mëshiroftë ka thënë:

“Çdo pasues i së kotës nuk ka mundësi ta përhap të kotën e tij, përveç nëse e shfaq atë si të vërtetë”

(Igathetul-Lehefan 2/82)

Perktheu: Besim Gjelaj

Mëkatët sjellin probleme të shumta...

loading...
"Mëkatët sjellin probleme të shumta, prej me te mëdhave është se e largojnë modestinë nga zemra, ndërsa largimi i modestisë pasohet me vërberimin e zemrës."

(Shejh Ebu Isak Al-Huvejni Allahu e ruajtë)

Çuditem me atë që...

loading...
Çuditem me atë që brengoset për pakësimin e pasurisë së tij, e nuk brengoset për pakësimin e jetës së tij.

Jahja bin Muadh ( Allahu e mëshiroftë)

Vitet dhe skijimi

loading...

Në vitin 2012 doja të shkoja në skijim, por nuk kisha kohë. Në vitin 2013 doja të shkoja në skijim, mbase kisha kohë, por më mungonin skijat. Ndërsa në vitin 2014, gjeta kohë dhe skija, por tani bora më mungon. Kështu e ka jeta, gjithherë të mungon ndonjë gjë, por nuk duhet dorëzuar. Kësisoj, në mëngjesin e hershëm do të rrëshqasim nëpër rrëpirat e pyllit të veshura me bar që sipër si një jorgan i leckosur i qëndron bryma!

Burimi:Iljasa Salihu

Çështjet e Tekfirit nuk shërohen me injorime e ofendime

loading...

Mendoj personalisht, qe çështjet e Tekfirit nuk shërohen me injorime e ofendime por jo domosdoshmerisht edhe me dije dhe argumente ngaqe e shohim ne boten islame kur ulemate nuk e kane arritur kete, ç'fare te themi per shqiptaret, qe nga natyra e kane te veshtire unanimitetin, por se paku deshira do te ishte qe kundershtimet te jene dhe te mbesin ne fushen shkencore e jo edhe ate personale, se paku kjo do te zbuste atmosferen agresive mes vellezerve. Tek e fundit ska imponim ne qendrime dhe mendime.
Zoti hajr e bëftë!

Burimi: Llokman Hoxha

Mbaroi ndeshja dhe...

loading...

Mbaroi ndeshja dhe u hidhërua shumë qe ekipi i preferuar nuk shënoi asnjë gol, e qe jeta e tij kalon pa synuar asnjë gol fare se shqetëson.

Autori: Jasir Huzejmi


Burimi:Llokman Hoxha

Përhapja e Suneteve të Pejgamberit sal-lallahu alejhi ve sel-lem...

loading...
Imam ibën Kajimi, rahimehullah, thotë:
"Përhapja e Suneteve të Pejgamberit sal-lallahu alejhi ve sel-lem te njerëzit është më e vlefshme se sa përhapja e shigjetave në gjoksin e armikut. Përhapjen e shigjetave mund ta bëjë secili njeri, kurse përhapjen e Suneteve mund ta bëjnë vetëm trashëgimtarët e Pejgamberëve, zëvendësit e tyre në popujt e tyre, Allahu na bëftë prej tyre me dhuntinë dhe begatinë e Tij".
Tefsirul-Kajim, fq. 431

Burimi:Bekir Halimi

Nderi i çdo muslimanit është i shenjtë...

loading...
Nderi i çdo muslimanit është i shenjtë, e çka të themi për dijetarët dhe muxhahidët. Kurse shigjetat tuaja e godasin me nënçmim dhe akuza për tradhti pa argument! Vaj për ty kur do ta takosh nesër dhe do ta kesh hasëm para Allahut!
Shejh Nasir el-Omer

Burimi:Bekir Halimi

Njeriu i urtë...

loading...
Njeriu i urtë: ka pak gabime, shpejt kërkon falje, shumë duron, me butësi jep vërejtjen, kupton me isharet, i tejkalon rëshqitjet e tjerëve dhe ka mendim të saktë.

Burimi:Bekir Halimi

Falënderimi është...

loading...
"Falënderimi është shfaqje e gjurmëve të begative të Allahut në gjuhën e robit të Vet me lavd dhe konfirmim, kurse në zemrën e tij me dëshmi dhe dashuri dhe në gjymtyrat e tij me nënshtrim dhe respekt".
Ibën Kajimi, rahimehullah

Burimi:Bekir Halimi

Kur vdes zemra dhe kur vdes mendja...

loading...
Kur vdes zemra ik mëshira..
Kur vdes mendja ik urtësia..

Adil Abdul-Xhebbar

Burimi:Bekir Halimi

Kandidati konsesual...

loading...

Kandidati konsesual edhe pak nuk do të flitet për shkak të ndonjë skandali seksual! Thjesht, ishte një rimë, shpresojmë të mos turpërohemi edhe me të tilla gjëra.

Iljasa Salihu

Turpi nuk ka brina, por ai shpon më shumë se brirët

loading...


Thonë se Kosova është e kërcënuar prej "ekstremizmit islamik"! Madje këtë e thonë ata që janë të shquar me skandale të ndryshme. Ata që për 10 vjet aq shumë grumbulluan pasuri, sa ti kishin edhe 500 vjet jetë në ndonjë shtet normal nuk do të mund të bënin kaq shumë pasuri. Ndërsa tani që Kosova është gjysmë e pavarur; gjysme e njohur ndërkombëtarisht; udhëhiqet prej gjysmave, sa edhe dy gjysma nuk do të mund ta bënin një tërësi; rrezet e korrupsionit janë shtrirë në më shumë se gjysmën e vendit; kemi femra si Vlorën për shembull, sa është aq bujare në puthje me ambasador të huaj, që të krijohet përshtypja se gjithë ata ambasador janë fëmijë, përndryshe burrat të puthen prej vajzës sonë shqiptare me "namuz" të shquar prej kohësh, assesi nuk mund ta kuptojmë.

Sërish horrat e familjes së bishave thonë se kemi problem me "ekstremizmin islamik"! Po more thoni kështu, ngase nuk kemi të tillë dhe fal Zotit që nuk kemi, përndryshe deri më tani disa "masturbues" të tillë nuk do të ecnin në tokë.


Burimi:Iljasa Salihu

Its hard to change your personality...

loading...

Its hard to change your personality, but its worth to do it for someone you love.
  
Agnesa Mahalla

Njeri i mirë ose njeri i keq, lloji tretë i njerëzve të shëndoshë nuk ekziston!

loading...


Nuk mund që njeriu të jetë edhe i mirë edhe i keq. Kemi njerëz të mirë që kanë disa gabime të vogla, të cilët synojnë të përmirësohen prej atyre gabimeve, edhe pse kurrë të pastër tërësisht nuk do të mund të bëhen dhe kemi njerëz të këqinj që kanë disa të mira të vogla, të cilët me pavetëdije synojnë t’i humbin prore edhe ato pak të mira që i kanë!

Ndërsa njeriu i mirë në varësi të familjes dhe shoqërisë së keqe ka mundësi të bëhet njeri i keq, por të ngele edhe ashtu edhe kështu nuk ka mundësi fare. Ngjashëm është edhe me njeriun e keq; ai ka mundësi të bëhet një ditë njeri i mirë, pas një pendimi të çiltër e të vendosur, por të ngele në mes, ose në gjininë asnjënëse nuk ka fare mundësi.

Kësodore, dua t’i këshilloj ata që për një të keqe janë prirë t’i trajtësojnë njerëzit e mirë në njerëz të këqinj dhe ata që për një të mirë kanë oreks gllabërues t’i trajtësojnë njerëzit e këqinj në njerëz të mirë!


Burimi: Iljasa Salihu

Xhamia nuk e njeh shekullarizmin, mund të vini edhe ju z. Buxhovi

loading...


Ja se çka thotë Jusuf Buxhovi: “Nuk jam kundër respektimit të fesë dhe normave fetare, por e papranueshme është që liderë partishë e institucionesh të shkojnë nëpër Xhamia dhe në rituale të ndryshme fetare, meqë Kosova është shtet shekullar”.

Kështu shihen gjërat kur shekullarizmi fetishizohet. Unë më herët e kam ditur se hoxhallarët ose besimtarët në saje të shekullarizmit nuk kanë të drejtë të futen nëpër institucione shtetërore dhe të gjykojnë, sillen e të veprojnë me ligje dhe me rregullore që parasheh feja Islame, por që edhe politikanët të mos futën e të mos falen në Xhami, këtë mbrëmë e mësova prej “nënës së kundërthënieve”!

Buxhov dhe buxhova, trupin dhe shpirtin ja ka dhënë Zoti dhe do të ishte shumë jonjerëzore që njërën t’ia përkushtoni Zotit dhe tjetrën Cezarit. “Cezarit” do t’i mjaftojnë tatimet që dalin prej shfrytëzimit të prodhimeve që Zoti i nënshtroi për të mirën e njeriut dhe assesi trupi apo shpirti, ngase këto nuk janë tatime dhe për këtë dhunti i japim “tatime” vetëm Krijuesit duke e falënderuar dhe adhuruar si të vetëm Atë.


Burimi: Iljasa Salihu

Peshku transparent

loading...

SubhanAllah ... një peshk transparent (i tejdukshëm) i gjetur ne ujërat e Zelandës së Re ...
 

... I Lartësuar qoftë All-llahu Krijuesi më i Mirë ...

  
Burimi:Valdet Kamberi

Bisedë me 1 'intelektual' !!

loading...
Bisedë me 1 'intelektual' !!

"....
A e ka ruajt Islami identitetin e Shqiptarëve?

-Jo vetëm Islami.

Ok pra, shko ma gjej vetëm '1' Shqipëtarë në Preshevë, Medvegjë ose Bujanovcë..që e ka fe-në Ortodoxe ose Krishtere etjj..

-Ahh s'di vallah, s'besoj që ka.."

Tung, Selam alejkum (paqe).


E vërteta mund të kotën, edhe pse ata mundohen ta mbulojnë të vërtetën.


Burimi: Valdet Kamberi

Harami mbetet haram...

loading...
Harami mbetet haram edhe nëse gjithë njerëzit e veprojnë ate.
Qëndro në parimet e tua sepse ti do të logaritesh i vetëm.

Përkthim

Burimi:Valdet Kamberi

Nuk do ta ndjej kënaqësinë e ahiretit...

loading...
-Nuk do ta ndjej kënaqësinë e ahiretit një njeri i cili vepron
që të bëhet i njohur te të tjerët.

Thirrja Islame

www.thirrjaislame.com

Nuk ka mbushur i biri i Ademit enë më të keqe se barkun e tij...

loading...
"Nuk ka mbushur i biri i Ademit enë më të keqe se barkun e tij, andaj kur është i detyruar që të ushqehet, atëherë 1/3 duhet ta mbush me ushqim, 1/3 me ujë dhe 1/3 ta lërë për frymëmarrje"! - Muhamedi alejhi selam

Sa prej nesh e kanë harruar prore këtë thënie kapitale dhe të pavdekshëm, në mos zbatimin e së cilës do t'i vdesim trupat dhe shpirtërat tanë duke qenë ende të pavdekshëm.

Burimi:Iljasa Salihu

Së fundmi jam duke e lexuar librin....

loading...

Së fundmi jam duke e lexuar librin "Edukimi i fëmijëve në Islam" të autorit Abdullah Nasih Ulvan. Ky libër i ka 834 faqe, por është aq tërheqës, sa nuk të mërzit dhe honeps fare shumësia e faqeve. Unë fillova ta lexoj këtë libër, ngase shoh se edukimi i fëmijëve vërtet është një sfidë në vete, edhe pse edukimi i tyre fillon 20 vjet para lindjes së tyre. Ajo që hasa në këtë libër, është fakti se unë fillova ta lexoj që të jem më i armatosur ndaj pëllumbave të mi, porse me çiltërsinë më të madhe, nuk më vjen fare turp t'ju tregoj se shumë gjëra jam duke i mësuar që përkojnë me edukimin tim, punëve të mia dhe synimet e mia jo vetëm ato që ndërlidhen me fëmijët. Nga kjo kuptova se janë disa gjëra të përgjithshme, të vlefshme për çdo moshë dhe për çdo kohë. Unë kisha porositur që çdo besimtar, ka apo nuk ka fëmijë, ta lexon këtë libër, sepse njëmend më është dukur si një universitet i tërë!

Burimi:Iljasa Salihu

Fjollat e borës filluan...

loading...
Fjollat e borës filluan t'i zbukurojnë fshatrat, për pak kohë do t'i mbulojnë gropat që të zgjedhurit tanë i shikuan si diçka të bukura antike. Së bashku me fëmijët u gëzuam edhe ne të rriturit!
  
Iljasa Salihu

Tre gjëra duhet te nguliten në mendjen tënde

loading...
Tre gjëra duhet te nguliten në mendjen tënde:

1- Nuk ka shpëtim nga vdekja.
2- Nuk ka rehati në këtë botë.
3- Nuk shpëton nga fjalet e njerëzve.

Përktheu: Valdet Kamberi

Ka thënë Hasan El Basri:....

loading...
Ka thënë Hasan El Basri: "Kam lexuar në 90 vende në Kur'an se Allahu ka përcaktuar rrizket-furnizimet- dhe i ka garantuar ato për krijesat e Tij, ndërsa kam lexuar në 1 vend se Shejtani i'u premton varfëri. Ne sikur kemi dyshuar në fjalën e të Vërtetit në 90 vende dhe kemi besuar fjalën e gënjeshtarit në vetëm një vend te cekur në Kur'an".

Burimi:Enis Presheva

Kur për shpëtuesin punohet dhe flitet me shpoti

loading...

Mërgata shqiptare prej kohësh përurohet si shpëtuese e shtetit dhe e shoqërisë (80 për qind e mërgatës përbëhet prej shqiptarëve). Zyrtarisht mësojmë se mërgimtarët me 1.6 miliard euro e kishin flladitur Maqedoninë vetëm në vitin 2012. Ndërsa deri më ditët e sotme, shteti vazhdon t’i mos përfillë mërgimtarët tanë, të paktën të kishin ndonjë lehtësim pranë sporteleve që fatkeqësisht udhëhiqen prej burokratëve brenda, madje si ai i Kosovës ashtu edhe shteti i Maqedonisë të paktën nuk gjetën vend as t’i regjistrojnë si qytetar të këtyre vendeve, kurse shoqëria vijon të thur togfjalëshe nga më nënçmuese për mërgimtarët tanë. Zoti ju ruajt dhe neve na bëftë prej mirënjohësve!

BURIMI: Iljasa Salihu

Si thuhen diten e javes ne anglisht? Mesoni anglisht

loading...

Si thuhen diten e javes ne anglisht? Mesoni anglisht

Si quhen anetaret e familjes ne anglisht? Meso anglisht

loading...

Si quhen anetaret e familjes ne anglisht? Meso anglisht

Mesoni anglisht ngjyrat / Kurs i gjuhes angleze! Fjalor anglisht shqip.

loading...

Mesoni anglisht ngjyrat / Kurs i gjuhes angleze! Fjalor anglisht shqip

Anglishtja per fillestare. Fjalor anglisht shqip. Kurs i gjuhes angleze online.

Ta kursejmë ujin !

loading...

Ta kursejmë ujin !

Padrejtësia do të jetë...

loading...
Pejgamberi sal-Allahu alejhi we selem ka thënë: "Padrejtësia do të jetë errësirë Ditën e Ringjalljes."


Ta duam dhe ta ruajmë gjuhën tonë të bukur

loading...
Ta duam dhe ta ruajmë gjuhën tonë të bukur

(e panevojshme dhe e patjetërsueshme)

kampanjë = fushatë
koherencë = ndërlidhje; plotpërputhshmëri
krucial = kyç; vendimtar
kalkuloj = njehsim, llogaris;
kallaballëk = turmë;
koagulim = mpiksje;
konfrontim= ballafaqim;
konkluzion = përfundim;
konsiston = qëndron;
konsultore = këshillimore;
korrekturë = ndreqje;
korrent = rrymë;
kulminant = kulmor; e lartë.


 Burimi:Iljasa Salihu

Të gjithë dijetarët e sotëm...

loading...
Të gjithë dijetarët e sotëm dikur ishin injorantë, ndërsa të gjithë injorantët e sotëm asnjëherë nuk kishin qenë dijetar!
  
Iljasa Salihu

Të mendojmë dhe krahasojmë gjëra që në thelb përputhen njëra me tjetrën

loading...


Fara e bimës hidhet në barkun e tokës dhe prej atij vendi të errët fillon të zhvillohet dhe të bëhet e dobishme për njerëzit, mjedisin, shpendët dhe kafshët.

Sperma hidhet në një vend të errët dhe prej asaj hapësire njeriu fillon të zhvillohet që nesër ta njoh Krijuesin e tij, t’i nderojë prindërit, të bëhet i dobishëm, njeri me njerëzi dhe jo të bëhet kafshë për mjedisin, bimët, kafshët dhe shpendët.

Gjumi hedh shtat në mjedise të errëta dhe prej kësaj atmosfere të errët, gjumbërësi fillon të përgatitet dhe forcohet për veprimtari që kërkojnë gjallëri përgjatë ditës.

Fjala që hidhet në letër buron nga mendja e cila është e mbërthyer me errësirë, fjalë këto që kanë për qëllim zdritjen e mjedisit, edhe atëherë kur mjedisi jetësore mbulohet me errësirë.

Sa e bukur kjo errësira, përse vallë dikush frikohet? Errësirën mund ta urrejnë vetëm ata që i frikohen ngjizjes, zdritjen, gjallërisë dhe zhvillimit. Errësira është lënda e parë e suksesit!


Burimi:Iljasa Salihu

MOS KOMPLIKO JETËN

loading...


Je merzitur për dikë, thirre në telefon.
Dëshiron ta takosh, ftoje në shtëpi.
Dëshiron të jesh i qartë, sqarohu.
Posedon pyetje, pyet.
Nuk dëshiron diçka, thuaje.
Dëshiron diçka, kërkoje atë.
Nëse e do dikë, njoftoje atë.
Askush nuk e di se çka sillet në mendjen tënde.
Më mirë është të jesh i qartë se sa të lësh vend për paragjykime.

Përshtati: Valdet Kamberi

Jeta është e shkurtë...

loading...
Jeta është e shkurtë, dyert e veprave të mira të shumta, andaj nxito dhe kujdesu ti shtosh veprat e mira!
  
Bekir Halimi

Ndeja me burra të devotshëm të bartë nga gjashtë veti në gjashtë tjera

loading...
Imam Ibën Kajimi, rahimehullah, thotë:
“Ndeja me burra të devotshëm të bartë nga gjashtë veti në gjashtë tjera:
1- nga dyshimi në bindje
2- nga syefaqësia në sinqeritet
3- nga shkujdesi (ndaj Allahut) në përmendje (të Allahut)
4- nga synimi i dynjasë në synimin e ahiretit
5- nga mendjemadhësia në modesti
6- nga qëllimi i keq në këshillë.


Burimi:Bekir Halimi

Je e bukur por...

loading...
Je e bukur por bukuria jote nuk vlen kur moralin dhe nderin e keni zero.

Trego fuqinë tënde pa...trego butësinë tënde pa...

loading...
" Trego fuqinë tënde pa ushtruar dhunë, dhe gjithashtu trego butësinë tënde pa shprehur dobësi. "