Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Showing posts with label Pulmologjia. Show all posts
Showing posts with label Pulmologjia. Show all posts

Çka është pneumotoraksi ?

 Çka është pneumotoraksi ?

Pneumotoraksi është akumulimi i ajrit ose gazit në kavitetin pleural (midis mushkërive dhe kafazit të kraharorit).

Mund të jetë spontan ose rezultat i sëmundjes ose dëmtimit.

cka eshte pneumotoraksi,cfare eshte pneumotoraksi,ceshte pneumotoraksi,pneumotoraksi shqip,pneumotoraksi shqip,cka quajme pneumotoraks, cfare quajme pneumotoraks
loading...
 Çka është pneumotoraksi ?

Pneumotoraksi është akumulimi i ajrit ose gazit në kavitetin pleural (midis mushkërive dhe kafazit të kraharorit).

Mund të jetë spontan ose rezultat i sëmundjes ose dëmtimit.

cka eshte pneumotoraksi,cfare eshte pneumotoraksi,ceshte pneumotoraksi,pneumotoraksi shqip,pneumotoraksi shqip,cka quajme pneumotoraks, cfare quajme pneumotoraks

Çka është kapaciteti vital mushkëror ?

 Çka është kapaciteti vital mushkëror

Kapaciteti vital është  vëllimi maksimal i ajrit që mund të nxirret nga mushkëritë gjatë ekspirimit (frymënxjerjes) të sforcuar, që pason pas frymëmarjes së sforcuar.

Kjo matet me përdorimin e spirometrit.

ceshte kapaciteti vital mushkeror,kapaciteti vital mjekesi, kapaciteti vital mushkeror
loading...
 Çka është kapaciteti vital mushkëror

Kapaciteti vital është  vëllimi maksimal i ajrit që mund të nxirret nga mushkëritë gjatë ekspirimit (frymënxjerjes) të sforcuar, që pason pas frymëmarjes së sforcuar.

Kjo matet me përdorimin e spirometrit.

ceshte kapaciteti vital mushkeror,kapaciteti vital mjekesi, kapaciteti vital mushkeror

Çka është atelektaza ?

 Çka është atelektaza ?

Atelektaza është dëmtimi i indit mushkëror që karakterizohet me kollaps të alveolave dhe me vazodilatim (zgjërim) të kapilarëve. 

Kjo mund t’i paraprijë asfiksisë (mungesë frymëmarrjeje).

 Në kuptimin më të gjërë të fjalës: përjashtimin e alveolave nga procesi i frymëmarrjes. 

Në lojë mund të jenë shumë faktorë, psh.obstruksioni (bllokimi) i bronkeve.

cka eshte atelektaza,cfare eshte atelektaza,atelektaza shqip,cfare eshte atelektaza, cka quajme atelektaze, atelektaza patologji,
loading...
 Çka është atelektaza ?

Atelektaza është dëmtimi i indit mushkëror që karakterizohet me kollaps të alveolave dhe me vazodilatim (zgjërim) të kapilarëve. 

Kjo mund t’i paraprijë asfiksisë (mungesë frymëmarrjeje).

 Në kuptimin më të gjërë të fjalës: përjashtimin e alveolave nga procesi i frymëmarrjes. 

Në lojë mund të jenë shumë faktorë, psh.obstruksioni (bllokimi) i bronkeve.

cka eshte atelektaza,cfare eshte atelektaza,atelektaza shqip,cfare eshte atelektaza, cka quajme atelektaze, atelektaza patologji,

Çka është apnea ?

 Çka është apnea ?

Apnea është ndërprerje e frymëmarrjes me kohëzgjatje të ndryshme.

ceshte apnea,cka eshte apnea,apnea shqip,cfare eshte apnea, apnea ne shqip,cka quajme apne
loading...
 Çka është apnea ?

Apnea është ndërprerje e frymëmarrjes me kohëzgjatje të ndryshme.

ceshte apnea,cka eshte apnea,apnea shqip,cfare eshte apnea, apnea ne shqip,cka quajme apne

Çka janë alveolet ?

Çka janë alveolet ?

Alveolet janë qeska fundore që ndodhen në fund të nëndarjes bronkiale ku shkëmbehen gazrat gjatë respiracionit (frymëmarrjes).

cka jane alveolet,alveolet shqip,cfare jane alveolet, cjane alveolet, alveolet
loading...
Çka janë alveolet ?

Alveolet janë qeska fundore që ndodhen në fund të nëndarjes bronkiale ku shkëmbehen gazrat gjatë respiracionit (frymëmarrjes).

cka jane alveolet,alveolet shqip,cfare jane alveolet, cjane alveolet, alveolet

Namazi

Syzat