Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Vullkani

Çka janë Vullkanet ?

Çka janë Vullkanet ? Vullkanet janë forma të ngritura në Tokë, të cilat krijohen me shkarkimin e masës së zjarrtë-magmës, gazeve dhe avujve nga brendia e Tokës në sipërfaqe.  Proceset e ndryshme të lidhura me to quhen vullkanizëm. cka eshte vullkani, cfare eshte vullkani,ceshte vullkani,cka kuptojme me vullkani,vullkani shqip, vullkani si kuptim,vullkani definicion,vullkanet definicion

Çka është vullkani, tërmeti dhe magma ?

 Çka është vullkani, tërmeti dhe magma ?   Çka është vullkani ? Vullkani është grykë e madhe nga e cila dalin prej thellësisë së Tokës gazra të nxehta, tymra e llavë. Çka është tërmeti ? Tërmeti është lekundje e fuqishme e një pjese të kores së Tokës. Çka është magma ? Magma është lëndë e zjarrtë që del gjatë shpërthimeve të vullkaneve. cka eshte vullkani, cfare eshte vullkani, ceshte vulkani, qka eshte vullkani, vullkani shqip, cka quajme vullkan, cka eshte termeti, ceshte termeti, cfare eshte termeti, termeti shqip, termet shqip, cka eshte magma, cfare eshte magma, magma shqip, c'eshte magma, cka quajme magme, magma ne gjuhen shqipe

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more