Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Termorregullimi fizik

Me çka ka të bëjë termorregullimi kimik dhe fizikë ?

Me çka ka të bëjë termorregullimi kimik dhe fizikë ? Termorregullimi kimik ka të bëjë me rritjen apo zbritjen e intenzitetit të zbërthimit të materieve ushqyese në qeliza dhe inde, e cila është nën kontrollin e s.nervor dhe endokrin. Qendër e rregullimit nervor është Hipotallamusi i cili vepron sipas parimit të termostatit.   Termorregullimi fizik ka të bëj me proceset që marrin pjesë në rregullimin e nxjerrjes së nxehtësisë trupore në ambientin e jashtëm.

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more