Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Showing posts with label Fiziologjia. Show all posts
Showing posts with label Fiziologjia. Show all posts

Tipi piknik i konstitucionit

Tipi piknik i konstitucionit është person i trashë, me kafaz të gjerë të kraharorit, por me krih relativisht të ngushtë dhe me kocka gracile të ekstremiteteve, me qafë të shkurtër dhe fytyrë të gjerë.
Tipi piknik i konstitucionit është person i trashë, me kafaz të gjerë të kraharorit, por me krih relativisht të ngushtë dhe me kocka gracile të ekstremiteteve, me qafë të shkurtër dhe fytyrë të gjerë.

Tipi leptosom i konstitucionit

Tipi leptosom i konstitucionit ka shtat të lartë, të ngushtë dhe të ligsht, posaçërisht kafaz të gjatë dhe të ngushtë të kraharorit, qafë të gjatë e të hollë dhe profil zogu të fytyrës.
Tipi leptosom i konstitucionit ka shtat të lartë, të ngushtë dhe të ligsht, posaçërisht kafaz të gjatë dhe të ngushtë të kraharorit, qafë të gjatë e të hollë dhe profil zogu të fytyrës.

Çka është konstitucioni ?


Çka është konstitucioni ?

Me konstitucion, sot kuptohet tërësia e vetive funksionale dhe morfologjike të organizmit që janë të përcaktuara me reaktivitetin dhe ndërtimin e tij, në bazë të vetive të trashëguara dhe të fituara. 


qka eshte konstitucioni ,Cka eshte konstitucioni ,ceshte konstitucioni,cfare eshte konstitucioni ,qeshte konstitucioni,definicioni konstitucioni, perkufizimi konstitucioni,shpjegimi konstitucioni,qka kuptojm me konstitucion, qka nenkuptojm me konstitucion ,nenkuptimi konstitucioni,kuptimi i fjales konstitucion

Çka është konstitucioni ?

Me konstitucion, sot kuptohet tërësia e vetive funksionale dhe morfologjike të organizmit që janë të përcaktuara me reaktivitetin dhe ndërtimin e tij, në bazë të vetive të trashëguara dhe të fituara. 


qka eshte konstitucioni ,Cka eshte konstitucioni ,ceshte konstitucioni,cfare eshte konstitucioni ,qeshte konstitucioni,definicioni konstitucioni, perkufizimi konstitucioni,shpjegimi konstitucioni,qka kuptojm me konstitucion, qka nenkuptojm me konstitucion ,nenkuptimi konstitucioni,kuptimi i fjales konstitucion

Cilat janë sistemet kryesore efektore të përgjigjes stresore ?

 Cilat janë sistemet kryesore efektore të përgjigjes stresore ?

Sistemet kryesore efektore të përgjigjes stresore janë sistemet endokrine dhe imunologjike.
 Cilat janë sistemet kryesore efektore të përgjigjes stresore ?

Sistemet kryesore efektore të përgjigjes stresore janë sistemet endokrine dhe imunologjike.

Kur kemi hipertrofi dhe kur atrofi të muskujve ?

Kur kemi hipertrofi dhe kur atrofi të muskujve ?

Në rastin e punës së gjatë muskulare, muskujt hipertrofojnë, ndërsa në rast të pushimit të gjatë, atrofojnë (imobilizimi i ekstremitetit pas frakturës).
Kur kemi hipertrofi dhe kur atrofi të muskujve ?

Në rastin e punës së gjatë muskulare, muskujt hipertrofojnë, ndërsa në rast të pushimit të gjatë, atrofojnë (imobilizimi i ekstremitetit pas frakturës).

Me kënd është i lidhur zhvillimi i aterosklerozës ?

Me kënd është i lidhur zhvillimi i aterosklerozës ?  

Zhvillimi i aterosklerozës është i lidhur me përqëndrimin e kolesterolit në plazmë.
Me kënd është i lidhur zhvillimi i aterosklerozës ?  

Zhvillimi i aterosklerozës është i lidhur me përqëndrimin e kolesterolit në plazmë.

Si rritet përqëndrimi i kolesterolit në plazmë dhe nga kush varet ?

Si rritet përqëndrimi i kolesterolit në plazmë dhe nga kush varet ? 

Përqëndrimi i kolesterolit në plazmë rritet me moshë dhe varet nga ushqimi, kështu që është më i ulët në njerëzit, të cilët ushqehen kryesisht me ushqim bimor.
Si rritet përqëndrimi i kolesterolit në plazmë dhe nga kush varet ? 

Përqëndrimi i kolesterolit në plazmë rritet me moshë dhe varet nga ushqimi, kështu që është më i ulët në njerëzit, të cilët ushqehen kryesisht me ushqim bimor.

Sa është përqëndrimi normal i kolesterolit në plazmë ?

Sa është përqëndrimi normal i kolesterolit në plazmë ?

Me analizën statistikore të përqëndrimit të kolesterolit në plazmë janë fituar kufijtë normale ndërmjet 3.63 dhe 6.7 mmol/L.
Sa është përqëndrimi normal i kolesterolit në plazmë ?

Me analizën statistikore të përqëndrimit të kolesterolit në plazmë janë fituar kufijtë normale ndërmjet 3.63 dhe 6.7 mmol/L.

Kush e regjistron temperaturën e trupit ?

Kush e regjistron temperaturën e trupit ?

Temperaturën e trupit e regjistrojnë termoreceptorët.
Kush e regjistron temperaturën e trupit ?

Temperaturën e trupit e regjistrojnë termoreceptorët.

Ku bëhet absorbimi i sasive më të mëdha të lëndëve ushqyese ?

Absorbimi i sasive më të mëdha të lëndëve ushqyese bëhet në:

-zorrën e hollë (jejunum).
Absorbimi i sasive më të mëdha të lëndëve ushqyese bëhet në:

-zorrën e hollë (jejunum).

Ku janë të lokalizuara qendra apneustike dhe pneumotoksike ?

Qendra apneustike dhe pneumotoksike jane te lokalizuara ne:
 

- berthamat retikulare te ponsit.
Qendra apneustike dhe pneumotoksike jane te lokalizuara ne:
 

- berthamat retikulare te ponsit.

Cilat janë hormonet që shkaktojnë vazokonstriksion ?

Hormonet qe shkaktojne vazokonstriksion jane:
 

-vazopresina, angiotenzina II, katekolaminat, endotelina, HAD.
Hormonet qe shkaktojne vazokonstriksion jane:
 

-vazopresina, angiotenzina II, katekolaminat, endotelina, HAD.

Gjaku i grupit AB përmban:

Gjaku i grupit AB përmban:
 

-aglutinogjenet A,B kurse nuk permban aglutina.
Gjaku i grupit AB përmban:
 

-aglutinogjenet A,B kurse nuk permban aglutina.

Gjate 3 mujorit te dyte te jetes intrauterine eritrocitet krijohen ne:

Gjate 3 mujorit te dyte te jetes intrauterine eritrocitet krijohen ne:
 

-ishujt e gjakut qe gjenden ne q. e verdhe fetale, ne melqi dhe shpretke. 

Pas muajit te 7 ne palcen kockore .
Gjate 3 mujorit te dyte te jetes intrauterine eritrocitet krijohen ne:
 

-ishujt e gjakut qe gjenden ne q. e verdhe fetale, ne melqi dhe shpretke. 

Pas muajit te 7 ne palcen kockore .

Për kontraksionet e muskulit jonet e Ca janë:


Për kontraksionet e muskulit jonet e Ca janë:
 

-Zhbllokojne vendet aktive te miozines
-Aktivizojne ATP-azen
-aktivizojne enzima qe mundesojne kontraksionin.

Për kontraksionet e muskulit jonet e Ca janë:
 

-Zhbllokojne vendet aktive te miozines
-Aktivizojne ATP-azen
-aktivizojne enzima qe mundesojne kontraksionin.

Nje neutransmiter lirohet nga:

Nje neutransmiter lirohet nga:
 

- vezikulat sinaptike te mbaresave aksonike te n.presinaptik.
Nje neutransmiter lirohet nga:
 

- vezikulat sinaptike te mbaresave aksonike te n.presinaptik.

Lidhja e oksigjenit me Hemoglobinën karakterizohet si :

Lidhja e oksigjenit me Hemoglobinën karakterizohet si :

-Oksihemoglobinë
Lidhja e oksigjenit me Hemoglobinën karakterizohet si :

-Oksihemoglobinë

Imuniteti jospecifik paraqet barrieren e pare te mbrojtjes se organizmit nga antigjenet e huaja, e perbejne keta faktor :

Imuniteti jospecifik paraqet barrieren e pare te mbrojtjes se organizmit nga antigjenet e huaja, e perbejne keta faktor :

-Lekura, mukoza, ciliet, HCl, sekrecionet mukozale, komplementi dhe Lim-O
Imuniteti jospecifik paraqet barrieren e pare te mbrojtjes se organizmit nga antigjenet e huaja, e perbejne keta faktor :

-Lekura, mukoza, ciliet, HCl, sekrecionet mukozale, komplementi dhe Lim-O

Ku vendoset ligatura e Stianusit dhe pse shërben ?

Ku vendoset ligatura e Stianusit dhe pse shërben ?

Ligatura e Stianusit vendoset ne sinusin venoz ku gjendet NSA dhe sherben per te studiuar funksionin e nyjes sinoatriale.
Ku vendoset ligatura e Stianusit dhe pse shërben ?

Ligatura e Stianusit vendoset ne sinusin venoz ku gjendet NSA dhe sherben per te studiuar funksionin e nyjes sinoatriale.

Te shurdhimi konduktor :

Te shurdhimi konduktor :

- përcjelleshmëria kockore është më e gjatë ose baraz me përcjelleshmërinë në ajër.
Te shurdhimi konduktor :

- përcjelleshmëria kockore është më e gjatë ose baraz me përcjelleshmërinë në ajër.

Namazi

Syzat