Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Meandrat lumore

Çka janë meandrat lumore ?

Çka janë meandrat lumore ? Bërrylat shumë të lakuar të shtratit lumor, që shfaqen tek lumenjtë rrafshinorë, të cilët kanë rënie të vogël dhe luginë të gjerë, ku, përshkak të zvoglimit të gërryerjes në thellësi-vertikalisht dhe rritjes së gërryerjes anësorë- horizontale, lumi shpesh gjarpëron në rrafshine tij dhe krijon brryla të mëdhenj ose të vegjel shumë të lakuar (dredha). Mendrat krijohen për shkak të përplasjes së amës së lumit herë në njërin herë në bregun tjetër, duke gërryer vazhdimisht anën e lugët të harkut dhe, nganjëherë, duke e shkëputur tërësisht nga shtrati lumor.  cka jane meandrat lumore, cfare eshte meandra lumore, meandrat lumore definicion,ceshte meandra lumore

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more