Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Sulfati i bakrit

Çka është sulfati i bakrit dhe çfarë veprimi ka ?

Çka është sulfati i bakrit dhe çfarë veprimi ka ? Eshte komponimi më i rëndësishëm i bakrit. Kjo kripë e bakrit ka veprim si fungicid që ka qenë i njohur qysh nga fundi i shek XIX.Ky veprim bazohet ne atë se jonet e bakrit (II) bllokojn reaksionet enzimatike ne poret e kërpudhave. Në këtë mënyrë pengojn mbirjen e tyre.

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more