Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Partia politike

Çka janë partitë politike ?

Partitë politike janë organizata politike të cilat përfshijnë njerëz me ideologi të njejtë politike, të cilët përpiqen që sa më tepër të zgjerojnë qëllime të caktuara tërësore ose të pjesëshme për marrjen e pushtetit politik, gjer te e cila përpiqen të bijnë në radhë të parë me rruge legale demokratike, duke fituar shumicën e votave në zgjedhje (që nuk përjashtohet edhe rruga ilegale në rrethana të caktuara). Partitë politike janë organizata të cilat luftojnë për marrjen e pushtetit politik me rrugë demokratike, që nëpërmjet tij të realizoj interesat dhe qëllimet e veta politike e tjera.  cka jane partite politike, cfare jane partite politike, ceshte partia politike, qka jane partite politike, partite politike perkufizimi, partite politike shqip

Çka është partia politike ?

Çka është partia politike ? Partia politike është grup i njerëzve me mendime, qëllime dhe pikëpamje të njëjta ndaj rregullimit shtetëror, me intencë dhe luftë për përvetësimin e qëllimeve të veta. Në kuptimin shkencor  sociologjik partitë politike shpjegohen nga aspekte të ndryshme.  Në radhë të parë partitë politike janë formë kryesore e superstrukturës juridike – politike.  Ato janë organizata të cilët kanë jo vetëm interesat e njëjta politike, por edhe ideologjinë e njëjtë, e cila shprehet në programin gjegjës politik të partisë. Janë organizata politike të cilat i janë adaptuar demokracisë. Partitë politike janë instrumentet e mbartjes së luftës demokratike në suazat e pushtetit politik, formë e veçantë e jetës politike dhe të strukturës politike të shoqërisë.  Esenca e partive moderne politike qëndron në luftën për përvetësimin dhe mbajtjen e pushtetit, gatishmëria luftarake, organizimi i lartë dhe disiplina, janë vetitë kryesore dhe të domosdoshme të partive p

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more