Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Showing posts with label Motiliteti. Show all posts
Showing posts with label Motiliteti. Show all posts

Barnat kundër motilitetitBarnat kundër motilitetit

Barkqitjet që s’ mund të kontrollohen me absorbentë mund të mjekohen me substanca që ndryshojnë motilitetin e zorrëve. 

Për këtë qëllim shfrytëzohen difenolksilati, dhe loperamidi. 

Këto kanë veprime të ngjashme me opiatet. 

Veprojnë duke e inhibuar lirimin e acetikolinës dhe me këtë ulin peristaltikën.

Barnat kundër motilitetit Barnat kundër motilitetit,Motiliteti, Farmakologjia, Cilat jane barnat kunder motilitetit,kunde diarese,barnat antidiareike


Barnat kundër motilitetit

Barkqitjet që s’ mund të kontrollohen me absorbentë mund të mjekohen me substanca që ndryshojnë motilitetin e zorrëve. 

Për këtë qëllim shfrytëzohen difenolksilati, dhe loperamidi. 

Këto kanë veprime të ngjashme me opiatet. 

Veprojnë duke e inhibuar lirimin e acetikolinës dhe me këtë ulin peristaltikën.

Barnat kundër motilitetit Barnat kundër motilitetit,Motiliteti, Farmakologjia, Cilat jane barnat kunder motilitetit,kunde diarese,barnat antidiareike

Namazi

Syzat