Skip to main content

Posts

Showing posts from November, 2012

Testo intuitën

Testo intuitën You need a Frames Capable browser to view this content. Testo intuitën,zhvillo intuiten,intuita zhvilloje,zhvilloje intuiten,intuita zhvilloje,zhvillo intuiten,intuita dhe zhvillimi i saj,zhvillo zerin e ndergjegjjes

Kohët,vendet dhe momentet më të përshtatshme për bërjen e duasë

1.Nata e Kadrit.
2.Fundi i natës.
3. Pas namazeve farze.
4. Midis ezanit dhe ikametit.
5.Një kohë e caktuar çdo natë.
6.Gjatë rënjes së shiut.
7.Gjatë thirrjes së ezanit.
8.Kur muslimanët janë duke shkuar në luftë.
9.Një pjesë kohe e caktuar ditën e Xhumasë.Sipas mendimit më të saktë.Kjo kohë është koha para namazit të akshamit.Ka mundësi që të jetë edhe koha e mbajtjes së hytbes apo faljes së namazit.
10.Gjatë pirjes së ujit të Zemzemit.
11.Gjatë sexhdes.
12.Kur njeriu të zgjohet nga gjumi natën.
13.Kur njeriu fle me abdes dhe pastaj zgjohet natën
14.Kur thua: ‘’La ilahe il-la ente inni kuntu minedhdhalimin’’(Askush nuk e meriton adhurimin përveç Teje.I Lartësuar je Ti,unë jam prej mëkatarëve.)
15.Pas varrosjes së te vdekurit musliman/e.
16. Pas lavderimit dhe madherimit të Allahut, apo dërgimit salavate për Profetin, apo gjatë teshehudit të fundit.
17.Bërja e duasë për një person në mungesen e tij.
18.Bërja e duasë në ditën e Arafatit, në Arafat.
19.Gjatë muajit të Ramazanit…

Poliarteriti nodoz

Poliarteriti nodoz i atakon arteriet mesatare të muskujve dhe karakterizohet me inflamacion nekrotizues të murit të arterieve.

Në rreth 70% të rasteve nga poliarteriti janë të atakuara arteriet renale, ndërsa në 30 % të të sëmureve konstatohet antigjenemia B e cila mund të jetë iniciatore e reaksionit imunologjik me formim të imunokomplekseve.

veshkë janë të atakuara nga inflamacioni arteriet segmentare dhe ato arkuate në të cilat konstatohet nekroza fibrinoide, destruksion i shtresës interne elastike, me aneurizma të imta të murit të enëve të gjakut si dhe me persistimin e infiltrateve me polinuklearë, eozinofile dhe mononuklearë.

Në 80% të të sëmurëve në urinë paraqitet proteinuria, mikrohematuria, ndërsa ndryshimet e përshkruara shkaktojnë insuficiencë renale dhe hipertension arterial.

Në angiografinë renale konstatohen ndryshime okluzive dhe zgjerime aneurizmatike të arteries arkuate dhe arterieve të vogla segmentare.

Mjekimi konsiston në aplikimin e kortikosteroideve dhe …

Sindromi Fancon

Është çrregullim i gjeneralizuar në funksionin transportues të tubuleve proksimale.

Zvogëlohet reabsorbimi i shumë substancave të cilat eliminohen me urinë dhe atë në masë më të madhe se që është normale.

Kështu me urinë humben: natriumi,kaliumi, kalciumi, fosfatet,bikarbonatet, monosaharidet, acidi urik, aminoacidet dhe proteinet tubulare.

Sëmundja mund të jetë kongjenitale dhe e fituar.

Trashëgohet në mënyre autosome recesive.

Forma e fituar më shpesh haset në cistinozë(te fëmijët), mieloma multipleks, intoksikimet me vitaminë D, sëmundja Wilson si dhe në sëmundjet malinje (te të moshuarit).

Lexo edhe këto postime:

Natriumi
Aminoacidet
Sëmundja Wilson
Sëmundjet malinje


Cka,qka,ceshte,cfare,qeshte,çka,çfarë,domethene,dmth, do te thote, definicioni, perkufizimi,shpjegimi, kuptojm,shqip,nenkuptojm,nenkuptimi, eshte,quajme, quhet, kuptimi i fjales, domethnja e fjales, jane, kuptojme me fjalen, termi,paraqet, kuptimi, paraqesin, nocioni, perkufizimi,paraqet,perkufizon,definicioni,definimi…

SI E PRANOI ISLAMIN MAGJISTARI?

Një magjistar i krishtere jetonte në një lagje dhe çdoherë e dëgjonte ezanin nga shtëpia. Djajtë përherë tërboheshin dhe shqetësoheshin tek ai, por ja se si ai e pranoi Islamin dhe u pendua nga magjia.

Ky magjistar vërejti se sa here qe thirrej ezani djajtë dilnin nga shtëpia, kështu qe nga kureshtja, shkoi tek një zyre për ftimin ne Islam te pakicave dhe beri këtë pyetje:

A ka ndonjë lidhje ne mes djallit dhe ezanit?
Një predikues musliman i tha: Po, Muhammedi, alejhi's selam ka thënë se: "Djalli ik kur ta dëgjojë ezanin".
Magjistari pa hezituar aspak dëshmoi: La Ilahe Il-la Allah Muhammedun resulullah!
(Dëshmoj se adhurimi i takon vetëm Allahut dhe se Muhammedi është rob dhe i dërguar i Tij)
Shikoni madhështinë e kësaj feje dhe se si ezani është prej shkaqeve më efektive në largimin e djajve!
Shikoni se si magjistari iu përgjigj ftesës islame kur dëgjoi se ezani ndikon fuqishëm ne largimin e djajve. Të vërtetën e thotë Allahu:
"…All-llahu udhëzon kah drita e…

Test nga Gjeografia

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more