Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Showing posts with label Abetarja. Show all posts
Showing posts with label Abetarja. Show all posts

7 gjërat më të mira në Abetare

Jeta shkollore e secilit fillon me Abetaren, pavarësisht se sa arrinë secili prej nesh tutje. E shumë kush ende di të recitojë e t’i përsërisë tekstet për ndonjë shkronjë të abetares. Vjerrëshat dhe tekstet e këtij libri vështirë se harrohen, edhepse alfabetin mund edhe të mos e dijë ndonjëri prej nesh.  Ndërkaq ne zgjodhëm 7 margaritarët e Abetares.
 
1. Abetare.
Image
2. Blerimi e Blerina.Image
3. Ceni e Leci.
Image
4. Çekiçi më i rëndë.
Image
5. Fabrika e punëtorët.Image
6. Halla e Filloreta.Image

 
 
 
7. Pulat e Petritit.
Image

Jeta shkollore e secilit fillon me Abetaren, pavarësisht se sa arrinë secili prej nesh tutje. E shumë kush ende di të recitojë e t’i përsërisë tekstet për ndonjë shkronjë të abetares. Vjerrëshat dhe tekstet e këtij libri vështirë se harrohen, edhepse alfabetin mund edhe të mos e dijë ndonjëri prej nesh.  Ndërkaq ne zgjodhëm 7 margaritarët e Abetares.
 
1. Abetare.
Image
2. Blerimi e Blerina.Image
3. Ceni e Leci.
Image
4. Çekiçi më i rëndë.
Image
5. Fabrika e punëtorët.Image
6. Halla e Filloreta.Image

 
 
 
7. Pulat e Petritit.
Image

Kush e shkroi abetaren e pare shqipe ?


Kush e shkroi abetaren e pare shqipe ?

Abetaren e pare shqipe e shkroi Naum Veqilharxhi.

Veqilharxhi u lind në vitin 1767 në një fshat afër qytetit të njohur të Voskopojes.

Ishte ideologu i parë i Rilindjes sonë, një mendimtar e iluminist i njohur.

Si veprimtar i shkollës shqipe thoshte se vetëm mësimi i shqipes dhe ngritja e kulturës mund ta qonin atdheun në mesin e vendeve të qytetëruara .

Kush e shkroi abetaren e pare shqipe ?,Cili e shkroi abetaren e pare shqipe,abetarja e pare shqipe nga kush u shkrua,

Kush e shkroi abetaren e pare shqipe ?

Abetaren e pare shqipe e shkroi Naum Veqilharxhi.

Veqilharxhi u lind në vitin 1767 në një fshat afër qytetit të njohur të Voskopojes.

Ishte ideologu i parë i Rilindjes sonë, një mendimtar e iluminist i njohur.

Si veprimtar i shkollës shqipe thoshte se vetëm mësimi i shqipes dhe ngritja e kulturës mund ta qonin atdheun në mesin e vendeve të qytetëruara .

Kush e shkroi abetaren e pare shqipe ?,Cili e shkroi abetaren e pare shqipe,abetarja e pare shqipe nga kush u shkrua,

Abetarja - vjershë nga Shahbaze Vishaj


Abetarja - vjershë nga Shahbaze Vishaj

A-betarja jonë e shtrejtë
B-esim të kesh në Ne përjetë
E-rërat tuaja janë freski
T-ani  Ty të don çdo fëmijë
A-rmë e dijes e rritës sonë
R-eja e bardhë e qiellit tonë
J-etë e dritë e diturisë
A-rdhmëria e shqiptarisë.

vjersha,vjershe,poezi,poezia,per,poezite,vargje,vargje per,poezi per.vjersha per femije,vjersha per fmije,abetaren,abetarja,abetare,abetarja,abetarja e gjuhes shqipe,abetare shqip,vjersha per abetaren,abetarja,vjersha,vjersha shqip

Abetarja - vjershë nga Shahbaze Vishaj

A-betarja jonë e shtrejtë
B-esim të kesh në Ne përjetë
E-rërat tuaja janë freski
T-ani  Ty të don çdo fëmijë
A-rmë e dijes e rritës sonë
R-eja e bardhë e qiellit tonë
J-etë e dritë e diturisë
A-rdhmëria e shqiptarisë.

vjersha,vjershe,poezi,poezia,per,poezite,vargje,vargje per,poezi per.vjersha per femije,vjersha per fmije,abetaren,abetarja,abetare,abetarja,abetarja e gjuhes shqipe,abetare shqip,vjersha per abetaren,abetarja,vjersha,vjersha shqip

Namazi

Syzat