Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Showing posts with label Fjalia dëshirore. Show all posts
Showing posts with label Fjalia dëshirore. Show all posts

Cilat janë format e fjalisë ?

Cilat janë format e fjalisë ?

Fjalitë dëftore, pyetëse, nxitëse dhe dëshirore mund të paraqiten në shumë forma: veprore ose pësore, pohore ose mohore dhe thirrmore.


Fjalia është në formën veprore, kur folja e saj është e formës veprore dhe është në formën pësore, kur folja e saj është e formës joveprore (ose pësore).


Në formën mohore të fjalisë mohohet një pohim. Pra, fjalia e formës pohore pëson një shndërrim mohor.


Fjalitë bëhen thirrmore kur shoqërohen me një ndjenjë të fortë kënaqësie, habie, frike, zemërimi etj. 


cilat jane format e fjalise, forma veprore, forma joveprore, fjalia ne formen veprore, fjalia pohore, fjalia mohore, fjali thirrmore, fjalia paresore
Cilat janë format e fjalisë ?

Fjalitë dëftore, pyetëse, nxitëse dhe dëshirore mund të paraqiten në shumë forma: veprore ose pësore, pohore ose mohore dhe thirrmore.


Fjalia është në formën veprore, kur folja e saj është e formës veprore dhe është në formën pësore, kur folja e saj është e formës joveprore (ose pësore).


Në formën mohore të fjalisë mohohet një pohim. Pra, fjalia e formës pohore pëson një shndërrim mohor.


Fjalitë bëhen thirrmore kur shoqërohen me një ndjenjë të fortë kënaqësie, habie, frike, zemërimi etj. 


cilat jane format e fjalise, forma veprore, forma joveprore, fjalia ne formen veprore, fjalia pohore, fjalia mohore, fjali thirrmore, fjalia paresore

Çka është fjalia dëshirore ?

Çka është fjalia dëshirore ?

Fjalia dëshirore shërben për të shprehur një dëshirë, një urim, një mallkim.

 Fjalia dëshirore mund të shprehë edhe dëshirën që të mos ndodhë diçka.

Fjalitë dëshirore e kanë foljen në mënyrën dëshirore dhe në mënyrën lidhore.

 
Në fund të fjalive dëshirore vihet pikëçuditje. 

ceshte fjalia deshirore, cka eshte fjalia deshirore, cfare eshte fjalia deshirore, c'eshte fjalia deshirore, fjalia deshirore, fjali deshirore,qka eshte fjalia deshirore, qka osht fjalia deshirore, qfare eshte fjalia deshirore, per cka sherben fjalia deshirore, kur perdoret fjalia deshirore,
Çka është fjalia dëshirore ?

Fjalia dëshirore shërben për të shprehur një dëshirë, një urim, një mallkim.

 Fjalia dëshirore mund të shprehë edhe dëshirën që të mos ndodhë diçka.

Fjalitë dëshirore e kanë foljen në mënyrën dëshirore dhe në mënyrën lidhore.

 
Në fund të fjalive dëshirore vihet pikëçuditje. 

ceshte fjalia deshirore, cka eshte fjalia deshirore, cfare eshte fjalia deshirore, c'eshte fjalia deshirore, fjalia deshirore, fjali deshirore,qka eshte fjalia deshirore, qka osht fjalia deshirore, qfare eshte fjalia deshirore, per cka sherben fjalia deshirore, kur perdoret fjalia deshirore,

Namazi

Syzat