Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Malaria

Çka është febris intermitens ?

 Çka është febris intermitens ? Febris intermitens është gjendje në të cilën ndërrohen periudhat febrile me ato afebrile.   Gjendja febrile, e cila mund të ketë lartësi të ndryshme, zgjat një kohë të shkurtë, ndërsa ajo afebrile mund të zgjat një, dy apo tri ditë, varësisht nga natyra e shkaktarit të sëmundjes.  E gjejmë te malaria, kur periudha e etheve dhe dridhjeve përputhet me ciklin e zhvillimit të shkaktarit të malaries, përkatësisht temperatura ngritet në kohën e lizës së eritrociteve, kur shkaktarët e malaries dalin në qarkullim. cka jane ethet intermitente, cfare jane ethet intermitente, ku i gjejme ethet intermitente, ceshte ethja intermitente, cfare eshte ethe intermitente, ckuptojme me ethe intermitente, cfare kuptojme me ethe intermitente, ethja intermitente shqip, ethe intermitente, qka kuptojme me ethe intermitente, ethja intermitente ne gjuhen shqipe, what is febris intermitens,what febris intermitens

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more