Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Showing posts with label Mbulesa. Show all posts
Showing posts with label Mbulesa. Show all posts

TË NDJEHESH E SIGURT ME HIXHABBiseda mes djallit dhe femrës

Djalli i ka thënë femrës: Kush do të vijë të të kërkoj dorën tënde për martesë duke qenë ti e mbuluar?
Si ka mundësi të vijë derisa ti je e mbuluar nën shami?
Do të shuhet bukuria jote dhe të humbet lulja e rinisë!
Femra ka buzëqeshur dhe pastaj i ka thënë: “Qëllimi im është të arrijë kënaqësinë e Allahut… Nuk dua të jem ëmbëlsirë mbi të cilën qëndrojnë mizat… Apo copë mishi të cilën e kanë thumbuar shikimet e ujqërve…
Në hixhabin tim ndihem e ngritur sikurse retë.

Përktheu: Hoxhë Valdet KamberiBiseda mes djallit dhe femrës

Djalli i ka thënë femrës: Kush do të vijë të të kërkoj dorën tënde për martesë duke qenë ti e mbuluar?
Si ka mundësi të vijë derisa ti je e mbuluar nën shami?
Do të shuhet bukuria jote dhe të humbet lulja e rinisë!
Femra ka buzëqeshur dhe pastaj i ka thënë: “Qëllimi im është të arrijë kënaqësinë e Allahut… Nuk dua të jem ëmbëlsirë mbi të cilën qëndrojnë mizat… Apo copë mishi të cilën e kanë thumbuar shikimet e ujqërve…
Në hixhabin tim ndihem e ngritur sikurse retë.

Përktheu: Hoxhë Valdet Kamberi

MOTËR E MBULUAR… KUJDES!Motër e ndershme ruaju, ruaju mos të jesh sikurse këto:

E mbuluar dhe e makijazhuar...
E mbuluar dhe me sjellje të këqija ndaj fqinjeve dhe shoqeve…
E mbuluar dhe e parfumuar…
E mbuluar dhe me rroba të ngushta…
E mbuluar dhe me rroba të tejdukshme…
E mbuluar dhe me rroba te zbukuruara…
E mbuluar dhe nuk përmbush obligimet e bashkëshortit dhe shtëpisë…
E mbuluar dhe ngrit zërin lartë duke qeshur…
E mbuluar dhe nuk i buzëqesh shoqeve asnjëherë…
E mbuluar dhe asnjë nate nuk llogariten veten për mëkatet e bëra…
E mbuluar dhe ende flet e përzihet me meshkuj sikurse injorantet e tjera…
E mbuluar dhe shkon ne sallone dasmash ku muzika gumëzhin…
E mbuluar dhe udhëton e vetme në distancë të largët pa mahrem (shoqërues)…
E mbuluar dhe nuk di të lexojë Kur’an…

Përshtati: Hoxhë Valdet Kamberi


Motër e ndershme ruaju, ruaju mos të jesh sikurse këto:

E mbuluar dhe e makijazhuar...
E mbuluar dhe me sjellje të këqija ndaj fqinjeve dhe shoqeve…
E mbuluar dhe e parfumuar…
E mbuluar dhe me rroba të ngushta…
E mbuluar dhe me rroba të tejdukshme…
E mbuluar dhe me rroba te zbukuruara…
E mbuluar dhe nuk përmbush obligimet e bashkëshortit dhe shtëpisë…
E mbuluar dhe ngrit zërin lartë duke qeshur…
E mbuluar dhe nuk i buzëqesh shoqeve asnjëherë…
E mbuluar dhe asnjë nate nuk llogariten veten për mëkatet e bëra…
E mbuluar dhe ende flet e përzihet me meshkuj sikurse injorantet e tjera…
E mbuluar dhe shkon ne sallone dasmash ku muzika gumëzhin…
E mbuluar dhe udhëton e vetme në distancë të largët pa mahrem (shoqërues)…
E mbuluar dhe nuk di të lexojë Kur’an…

Përshtati: Hoxhë Valdet Kamberi

Namazi

Syzat