Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Personazhi

Çka është Personazhi ?

Kur lexojmë një vepër letrare, ndeshemi me njerëz të ndryshëm që i dallojmë jo vetëm nga pamja, por edhe nga fjalët që thonë, nga veprimet që kryejnë. Një njeri që vepron në një vepër letrare e quajmë personazh . Personazh është individualiteti i krijuar nga shkrimtari në një vepër nëpërmjet tipareve vetjake të të cilit mishërohen disa anë tipike të një karakteri shoqëror, të kuptuara dhe të vlerësuara sipas një botëkuptimi të caktuar ideologjik.  Kështu në veprat letrare dallojmë personazh kryesor dhe të dorës së dytë; personazh pozitiv, negativ, personazh tipik etj. cka eshte personazhi,ceshte personazhi,cka quajme personazh,cfare eshte personazhi,qfare eshte personazhi,personazhi shqip,qka eshte personazhi,personazhi i vepres letrare, personazh,qka quajme personazh,

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more