Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Showing posts with label Gjaku. Show all posts
Showing posts with label Gjaku. Show all posts

Përbërja e gjakut

PërbërjaPlasma ( ~ 55%) prej saj 90 % H2O dhe 2% sheqer + minerale (jone të natriumit, kaliumit, magnesiumit dhe kalciumit) 8% proteina (albumina, antitrupa, etj.)

Qeliza (~ 45%): eritrocite 5 milion/µl, leukocite 5000 – 10000/µl, trombocite 150000 – 300000/µl

Hormone

Gazra

perberja e gjakut,
PërbërjaPlasma ( ~ 55%) prej saj 90 % H2O dhe 2% sheqer + minerale (jone të natriumit, kaliumit, magnesiumit dhe kalciumit) 8% proteina (albumina, antitrupa, etj.)

Qeliza (~ 45%): eritrocite 5 milion/µl, leukocite 5000 – 10000/µl, trombocite 150000 – 300000/µl

Hormone

Gazra

perberja e gjakut,

Vetitë e gjakut

Vetitë

    Temperatura është 36,6° C (te njerëzit e shëndoshë)
    pH 7,4
    Gjaku është një suspension
    Meshkujt kanë përafërsisht 4,5 litra gjak, Femrat 3,6 litra

Nëpërmjet ndryshimeve në gjak dhe pjesëve përbërëse të tij një numër i madh i sëmundjeve mund të diagnostikohen dhe në vështirësinë e tyre mund të kategorizohen, për këtë arsye është gjaku lëngu më i shpeshtë i analizuar.

Gjaku dhe vetite e tij, cilat jane vetite e gjakut
Vetitë

    Temperatura është 36,6° C (te njerëzit e shëndoshë)
    pH 7,4
    Gjaku është një suspension
    Meshkujt kanë përafërsisht 4,5 litra gjak, Femrat 3,6 litra

Nëpërmjet ndryshimeve në gjak dhe pjesëve përbërëse të tij një numër i madh i sëmundjeve mund të diagnostikohen dhe në vështirësinë e tyre mund të kategorizohen, për këtë arsye është gjaku lëngu më i shpeshtë i analizuar.

Gjaku dhe vetite e tij, cilat jane vetite e gjakut

Funksionet e gjakutGjaku së bashku me pjesët përbërëse të tij përmbush një sërë funksionesh:

    Transport (oksigjeni, hormonet, mbeturinat e metabolizmit)
    Rregullim (baraspeshën e ujit, elektroliteve, temperaturës, vlerës së pH-së)
    Mbrojtje (nëpërmjet limfociteve, antitrupave, koagulimit dhe fibrinolisës)
    Funksion homeostatik, mban të pandryshuar temperaturën dhe mjedisin e brendshëm.

Gjaku kryen shumë funksione të rëndësishme brenda trupit duke përfshirë :

    Furnizimin e indeve me oksigjen
    Furnizon trupin me materie ushqyese si Glukoza, Amino Acidet dhe Acide Yndyrore ( të tretura në gjak (psh lipidet e gjakut)
    Largimin e gazrave dëmtuese si Dioksid Karboni, Urea dhe Acidi Llaktik
    Funksion imunologjike, duke përfshirë qarkullimin e qelizave te bardha, dhe zbulimin e materialeve te huaja nga antitrupthat
    Kuagulimi, që është një pjesë e mekanizmit të trupit për vetë-riparim
    Funksionet transportuese, duke përfshirë transportin e hormoneve dhe sinjalizimin për dëme të indeve
    Rregullimin e pH(normalja e pH të gjakut është në mes vlerave 7.35 - 7.45)

gjaku dhe funksionet e tij, fiziologjia e gjakut, gjaku fiziologjia, cilat jane funksionet e gjakut


Gjaku së bashku me pjesët përbërëse të tij përmbush një sërë funksionesh:

    Transport (oksigjeni, hormonet, mbeturinat e metabolizmit)
    Rregullim (baraspeshën e ujit, elektroliteve, temperaturës, vlerës së pH-së)
    Mbrojtje (nëpërmjet limfociteve, antitrupave, koagulimit dhe fibrinolisës)
    Funksion homeostatik, mban të pandryshuar temperaturën dhe mjedisin e brendshëm.

Gjaku kryen shumë funksione të rëndësishme brenda trupit duke përfshirë :

    Furnizimin e indeve me oksigjen
    Furnizon trupin me materie ushqyese si Glukoza, Amino Acidet dhe Acide Yndyrore ( të tretura në gjak (psh lipidet e gjakut)
    Largimin e gazrave dëmtuese si Dioksid Karboni, Urea dhe Acidi Llaktik
    Funksion imunologjike, duke përfshirë qarkullimin e qelizave te bardha, dhe zbulimin e materialeve te huaja nga antitrupthat
    Kuagulimi, që është një pjesë e mekanizmit të trupit për vetë-riparim
    Funksionet transportuese, duke përfshirë transportin e hormoneve dhe sinjalizimin për dëme të indeve
    Rregullimin e pH(normalja e pH të gjakut është në mes vlerave 7.35 - 7.45)

gjaku dhe funksionet e tij, fiziologjia e gjakut, gjaku fiziologjia, cilat jane funksionet e gjakut

Grupi i gjakut përcaktuesi më i mirë i dashurisë

Grupi i gjakut përcaktuesi më i mirë i dashurisë

Studimet kanë vërtetuar se grupi i gjakut ka rëndësi në përjetimin dhe shprehjen e ndjenjave dhe emocioneve. Cilat janë karakteristikat përkatëse për secilin grup, sipas gjinive mashkull-femër?

Grupi i gjakut O

Femrat

Me këtë grup gjaku, nga mashkulli i tyre kërkojnë lumturi, kënaqësi dhe butësi. Femra ndjenë nevojë të madhe për martesë, e cila del nga nevoja që të dëshmohet me anë të martesës dhe krijimit të familjes. Si bashkëshorte, femrat me këtë grup të gjakut sundojnë nga prapavija dhe shpesh marrin pjesë në ndërtimin e karrierës së burrit të tyre.

Meshkujt

Me këtë grup gjaku janë shumë të interesuar për femra, janë aktivë në këtë drejtim dhe për këtë shkak femrat i vërejnë shumë lehtë. E meta e këtyre meshkujve është se nuk janë edhe aq besnikë, meqë gjërat u mërziten shpejt, gjë që do të thotë se në martesë nuk dinë të jenë besnikë. Ata shpeshherë pendohen për zgjedhjet që kanë bërë lidhur me zgjedhjen e partneres, por ky pendim nuk zgjat për shumë kohë, pasi sytë do t’i hedhin tek një femër tjetër.

Grupi i gjakut A

Femrat

Me këtë grup gjaku, femrat janë mjaft demokratike në lidhje, e respektojnë partnerin dhe kualitetet e tij. Por, për shkak të natyrës emotive dhe të ndjeshme, i zbulojnë ndjenjat e tyre vetëm kur të jenë plotësisht të sigurt se nuk do të refuzohen. Femra me këtë grup gjaku bëhet një nënë, e cila përkrah fëmijët e saj, por edhe kërkon shumë nga ata.

Meshkujt

Ata që bartin grupin e gjakut “A” shpesh nuk janë interesantë për femrat në shikim të parë, vlerat e tyre ato i zbulojnë vetëm pasi që të jenë në lidhje për një kohë të gjatë. Kualiteti më i madh i meshkujve me këtë grup të gjakut është se janë të përkushtuar ndaj familjes në tërësi. Atyre u pëlqejnë kualitetet e gruas së tyre, të cilat edhe i theksojnë dhe ndihen krenarë.

Grupi i gjakut B

Femrat

Femrat me këtë grup gjaku, në dashuri presin kënaqësi, lumturi dhe që të duhen pa kufi, duan vëmendjen e vazhdueshme të burrit të tyre. Në lidhjet e dashurisë kanë kërkesa të tepërta, prandaj më vështirë vendosin për martesë. Përndryshe, janë tepër të përkushtuara ndaj familjes. Shpeshherë bezdisen nga personat që u qëndrojnë më pranë, duke krijuar barriera penguese.

Meshkujt

Ata meshkuj që kanë këtë grup gjaku i respektojnë femrat në një mënyrë të veçantë. Femrës së tyre të zgjedhur ata i rezervojnë një trajtim mbretëror. Por, e meta e tyre është se më shumë janë të prirur që të imagjinojnë, sesa që të ballafaqohen me probleme të jetës së përditshme. Ky lloj tipi mund të konsiderohet një tip imagjinar perfekt, por aspak praktik.

Grupi i gjakut AB

Femrat

Të gjitha femrat që bartin grupin e gjakut AB i adhurojnë meshkujt me shpirt aventurist, por kënaqen në dashuri vetëm derisa u lejohet që të jenë mistike. Si nëna, përshtaten shumë me nevojat e fëmijëve, janë të buta dhe nuk kanë shumë kërkesa. Çdokush do të dëshironte një nënë të tillë, pa komplekse dhe që përshtatet shumë lehtë.
Meshkujt

Janë miq të fëmijëve të tyre, por pa e tepruar. Specialiteti i meshkujve me këtë grup të gjakut është joshja, vardisja. Janë mjeshtër të mëdhenj për vardisje, por këtë gjë e bëjnë mirë dhe pa e tepruar. Në marrëdhënie në çift ata fillimisht janë perfektë, por më vonë asnjë gjë nuk u bën përshtypje dhe t’u lërë mbresa pozitive.

Grupi i gjakut përcaktuesi më i mirë i dashurisë

Studimet kanë vërtetuar se grupi i gjakut ka rëndësi në përjetimin dhe shprehjen e ndjenjave dhe emocioneve. Cilat janë karakteristikat përkatëse për secilin grup, sipas gjinive mashkull-femër?

Grupi i gjakut O

Femrat

Me këtë grup gjaku, nga mashkulli i tyre kërkojnë lumturi, kënaqësi dhe butësi. Femra ndjenë nevojë të madhe për martesë, e cila del nga nevoja që të dëshmohet me anë të martesës dhe krijimit të familjes. Si bashkëshorte, femrat me këtë grup të gjakut sundojnë nga prapavija dhe shpesh marrin pjesë në ndërtimin e karrierës së burrit të tyre.

Meshkujt

Me këtë grup gjaku janë shumë të interesuar për femra, janë aktivë në këtë drejtim dhe për këtë shkak femrat i vërejnë shumë lehtë. E meta e këtyre meshkujve është se nuk janë edhe aq besnikë, meqë gjërat u mërziten shpejt, gjë që do të thotë se në martesë nuk dinë të jenë besnikë. Ata shpeshherë pendohen për zgjedhjet që kanë bërë lidhur me zgjedhjen e partneres, por ky pendim nuk zgjat për shumë kohë, pasi sytë do t’i hedhin tek një femër tjetër.

Grupi i gjakut A

Femrat

Me këtë grup gjaku, femrat janë mjaft demokratike në lidhje, e respektojnë partnerin dhe kualitetet e tij. Por, për shkak të natyrës emotive dhe të ndjeshme, i zbulojnë ndjenjat e tyre vetëm kur të jenë plotësisht të sigurt se nuk do të refuzohen. Femra me këtë grup gjaku bëhet një nënë, e cila përkrah fëmijët e saj, por edhe kërkon shumë nga ata.

Meshkujt

Ata që bartin grupin e gjakut “A” shpesh nuk janë interesantë për femrat në shikim të parë, vlerat e tyre ato i zbulojnë vetëm pasi që të jenë në lidhje për një kohë të gjatë. Kualiteti më i madh i meshkujve me këtë grup të gjakut është se janë të përkushtuar ndaj familjes në tërësi. Atyre u pëlqejnë kualitetet e gruas së tyre, të cilat edhe i theksojnë dhe ndihen krenarë.

Grupi i gjakut B

Femrat

Femrat me këtë grup gjaku, në dashuri presin kënaqësi, lumturi dhe që të duhen pa kufi, duan vëmendjen e vazhdueshme të burrit të tyre. Në lidhjet e dashurisë kanë kërkesa të tepërta, prandaj më vështirë vendosin për martesë. Përndryshe, janë tepër të përkushtuara ndaj familjes. Shpeshherë bezdisen nga personat që u qëndrojnë më pranë, duke krijuar barriera penguese.

Meshkujt

Ata meshkuj që kanë këtë grup gjaku i respektojnë femrat në një mënyrë të veçantë. Femrës së tyre të zgjedhur ata i rezervojnë një trajtim mbretëror. Por, e meta e tyre është se më shumë janë të prirur që të imagjinojnë, sesa që të ballafaqohen me probleme të jetës së përditshme. Ky lloj tipi mund të konsiderohet një tip imagjinar perfekt, por aspak praktik.

Grupi i gjakut AB

Femrat

Të gjitha femrat që bartin grupin e gjakut AB i adhurojnë meshkujt me shpirt aventurist, por kënaqen në dashuri vetëm derisa u lejohet që të jenë mistike. Si nëna, përshtaten shumë me nevojat e fëmijëve, janë të buta dhe nuk kanë shumë kërkesa. Çdokush do të dëshironte një nënë të tillë, pa komplekse dhe që përshtatet shumë lehtë.
Meshkujt

Janë miq të fëmijëve të tyre, por pa e tepruar. Specialiteti i meshkujve me këtë grup të gjakut është joshja, vardisja. Janë mjeshtër të mëdhenj për vardisje, por këtë gjë e bëjnë mirë dhe pa e tepruar. Në marrëdhënie në çift ata fillimisht janë perfektë, por më vonë asnjë gjë nuk u bën përshtypje dhe t’u lërë mbresa pozitive.

Gjaku i grupit AB përmban:

Gjaku i grupit AB përmban:
 

-aglutinogjenet A,B kurse nuk permban aglutina.
Gjaku i grupit AB përmban:
 

-aglutinogjenet A,B kurse nuk permban aglutina.

Gjaku venoz ka ngjyre te :

Gjaku venoz ka ngjyre te :
 

a) te kuqe te qelet  
b) te kuqe te mbyllet
c) te kaltert
d) te verdhe
Gjaku venoz ka ngjyre te :
 

a) te kuqe te qelet  
b) te kuqe te mbyllet
c) te kaltert
d) te verdhe

Cila nga gjallesat e meposhtme eshte me gjak te ftofte:

Cila nga gjallesat e meposhtme eshte me gjak te ftofte:

A.Lepuri
B.Elefanti
C.Harabeli
D.Breshka
Cila nga gjallesat e meposhtme eshte me gjak te ftofte:

A.Lepuri
B.Elefanti
C.Harabeli
D.Breshka

Çka është tretësira fiziologjike ?

Tretësira fiziologjike është tretësira të cilën e merr personi i sëmurë nëmpërmjet venës së gjakut.

Tretësira fiziologjike është tretësirë 5% e klorurit të natriumit ose tretësirë 5% e glukozës (sheqerit të rrushit).


qka eshte tretesira fiziologjike,cka eshte tretesira fiziologjike,cka jane tretesirat fiziologjike,cfare jane tretesirat fiziologjike,qka quajme tretesire fiziologjike,cka jane tretesirat fiziologjike,tretesira shqip
Tretësira fiziologjike është tretësira të cilën e merr personi i sëmurë nëmpërmjet venës së gjakut.

Tretësira fiziologjike është tretësirë 5% e klorurit të natriumit ose tretësirë 5% e glukozës (sheqerit të rrushit).


qka eshte tretesira fiziologjike,cka eshte tretesira fiziologjike,cka jane tretesirat fiziologjike,cfare jane tretesirat fiziologjike,qka quajme tretesire fiziologjike,cka jane tretesirat fiziologjike,tretesira shqip

Çka është sepsa ?


Çka është sepsa ?

Sepsa është infekcion sistematik, i përgjithshëm, i shkaktuar nga mikroorganizmat apo produktet e tyre të cilët gjinden në qarkullimin e gjakut.


qka eshte sepsa,qfare eshte sepsa,sepsa shqip,qka jane sepsat,sepsa ne shqip,qka quajme sepse,sepsa ne shqip,sepse shqip,sepsa shqip,qfare eshte sepsa,sepsa definicioni,perkufizimi

Çka është sepsa ?

Sepsa është infekcion sistematik, i përgjithshëm, i shkaktuar nga mikroorganizmat apo produktet e tyre të cilët gjinden në qarkullimin e gjakut.


qka eshte sepsa,qfare eshte sepsa,sepsa shqip,qka jane sepsat,sepsa ne shqip,qka quajme sepse,sepsa ne shqip,sepse shqip,sepsa shqip,qfare eshte sepsa,sepsa definicioni,perkufizimi

Sa litra gjak ka njeriu ?


Sa litra gjak ka njeriu ?

Njeriu ka përafërsisht Meshkujt 4,5 litra gjak ndërsa Femrat 3,6 litra.

sa litra gjak ka njeriu,sa eshte sasia e gjakut tek njeriu,njeriu dhe sasia e gjakut,sa eshte sasia e gjakut tek njeriu

Sa litra gjak ka njeriu ?

Njeriu ka përafërsisht Meshkujt 4,5 litra gjak ndërsa Femrat 3,6 litra.

sa litra gjak ka njeriu,sa eshte sasia e gjakut tek njeriu,njeriu dhe sasia e gjakut,sa eshte sasia e gjakut tek njeriu

Cili është roli i gjakut ?


Cili është roli i gjakut ?

Gjaku ka role të shumta por rolet kryesore të tij janë: roli transportues, roli i lidhjes hormonale,termorregullues dhe mbrojtës.

funksionet e gjakut,kush jane funksionet e gjakut,gjaku dhe funksionet e tij,cfare funksionet ka gjaku,cfare roli ka gjaku

Cili është roli i gjakut ?

Gjaku ka role të shumta por rolet kryesore të tij janë: roli transportues, roli i lidhjes hormonale,termorregullues dhe mbrojtës.

funksionet e gjakut,kush jane funksionet e gjakut,gjaku dhe funksionet e tij,cfare funksionet ka gjaku,cfare roli ka gjaku

Cilat qeliza i stimulon rritja e nivelit të glukozës në gjak ?

Cilat qeliza i stimulon rritja e nivelit të glukozës në gjak ? 

Rritja e nivelit të glukozës në gjak stimulon qelizat e pankreasit.

Fiziologjia, fiziologjia e njeriut,fiziologji te dhena,pytje, pergjigje, fiziologjia mjekesore test,teste, fiziologji,mjekesore,qelizat e pankreasit, glukoza ne gjak,glukozat
Cilat qeliza i stimulon rritja e nivelit të glukozës në gjak ? 

Rritja e nivelit të glukozës në gjak stimulon qelizat e pankreasit.

Fiziologjia, fiziologjia e njeriut,fiziologji te dhena,pytje, pergjigje, fiziologjia mjekesore test,teste, fiziologji,mjekesore,qelizat e pankreasit, glukoza ne gjak,glukozat

Prej kujt përbëhet gjaku ?

Gjaku përbëhet prej plazmës së gjakut ,pjesës së lengët të pasur me proteina dhe prej elementeve qelizore; eritrociteve,leukociteve, trombociteve

nga kush perbehet gjaku,gjaku perberja,perberja e gjakut shqip,cila eshte perberja e gjakut,gjaku perberja,prej kujt perbehet gjaku
Gjaku përbëhet prej plazmës së gjakut ,pjesës së lengët të pasur me proteina dhe prej elementeve qelizore; eritrociteve,leukociteve, trombociteve

nga kush perbehet gjaku,gjaku perberja,perberja e gjakut shqip,cila eshte perberja e gjakut,gjaku perberja,prej kujt perbehet gjaku

Çka është tromboza ?


Tromboza është sëmundje e enëve të gjakut dhe manifestohet me dëmtimin e sipërfaqeve të brendshme të enëve të gjakut.

Shpeshhere këto mbyllen nga droçkat e gjakut dhe mund të shkaktojnë edhe vdekjen e njeriut.


Cka eshte tromboza,qka eshte tromboza ,ceshte tromboza,cfare eshte tromboza ,qeshte tromboza,çka eshte tromboza,çfarë eshte tromboza,domethene,dmth, kuptojm,shqip,eshte,quajme,kuptimi i fjales, domethnja e fjales,jane,tromboza,tromboze,trombozat

Tromboza është sëmundje e enëve të gjakut dhe manifestohet me dëmtimin e sipërfaqeve të brendshme të enëve të gjakut.

Shpeshhere këto mbyllen nga droçkat e gjakut dhe mund të shkaktojnë edhe vdekjen e njeriut.


Cka eshte tromboza,qka eshte tromboza ,ceshte tromboza,cfare eshte tromboza ,qeshte tromboza,çka eshte tromboza,çfarë eshte tromboza,domethene,dmth, kuptojm,shqip,eshte,quajme,kuptimi i fjales, domethnja e fjales,jane,tromboza,tromboze,trombozat

Çka është embolia ?

Embolia është obstruksioni (bllokimi) i enës së gjakut nga droçkë e gjakut, fluskë e ajrit ose ndonjë trup i huaj (embolusit) i cili normalisht nuk ndodhet në gjak.

cka eshte embolia,cfare eshte embolia,embolia shqip,cka quajme emboli,qfare eshte embolia,embolia shqip,emboli shqip,embolia definicion,embolia terminologji shendetesore,shendetesi terme
Embolia është obstruksioni (bllokimi) i enës së gjakut nga droçkë e gjakut, fluskë e ajrit ose ndonjë trup i huaj (embolusit) i cili normalisht nuk ndodhet në gjak.

cka eshte embolia,cfare eshte embolia,embolia shqip,cka quajme emboli,qfare eshte embolia,embolia shqip,emboli shqip,embolia definicion,embolia terminologji shendetesore,shendetesi terme

Tensioni i ulët i gjakut


Tensioni i ulët i gjakut është një dukuri joshqetësuese dhe zakonisht është normale dhe kalimtare. 

Shkaku kryesor për uljen e tensionit te gjakut është zakonisht marrja e disa medikamenteve siç janë ato për uljen e tensionit te larte, ushqimi i keq që çon në varfërimin e gjakut (anemi), prekja nga disa lloj sëmundjesh të tjera si diarrea, hemoragjitë , etj.


Lexo edhe:Tensioni i lartë i gjakutTensioni i ulët i gjakut është një dukuri joshqetësuese dhe zakonisht është normale dhe kalimtare. 

Shkaku kryesor për uljen e tensionit te gjakut është zakonisht marrja e disa medikamenteve siç janë ato për uljen e tensionit te larte, ushqimi i keq që çon në varfërimin e gjakut (anemi), prekja nga disa lloj sëmundjesh të tjera si diarrea, hemoragjitë , etj.


Lexo edhe:Tensioni i lartë i gjakut


Tensioni i lartë i gjakut

Tensioni i larte i gjakut është një semundje shumë e përhapur dhe në shumicen e rasteve përbën rrezik veçanerisht tek te vegjelit. 

Prej shkaqeve te kesaj semundje jane problemet e zemres, semundjet e gjendrave dhe tumoreve, gjendja shpirterore dhe nervore, marrja e disa ilaçeve siç jane ilaçet per parandalimin e shtatzanise tek femrat, arterioskleroza, e cila konsiderohet si shkaku me i madh i ngritjes se tensionit te gjakut, dhe kjo ne shumicen e rasteve ndodh per shkak te rritjes se sasise se yndyrave nen intimen e arterieve, dhe ketu, arteria e prekur nga skleroza eshte shume e ndieshme dhe preket nga tensioni nervor sa here qe rrjeti nervor perballet me ndonje reagim shpirteror, gje e cila shkakton rritjen e tensionit te gjakut. 

Nese arteriet e veshkave preken nga skleroza, kjo çon ne atrofi dhe dobesim te funksioneve te veshkave dhe si rrjedhoje, ne ngritjen dukshem e tensionit te gjakut.


Postime të ngjashme:
  
Tensioni i ulët i gjakuttensioni i larte i gjakut,shtypja e larte e gjakut,gjaku tensioni i larte,presioni i larte i gjakut,gjaku presioni i larte
Tensioni i larte i gjakut është një semundje shumë e përhapur dhe në shumicen e rasteve përbën rrezik veçanerisht tek te vegjelit. 

Prej shkaqeve te kesaj semundje jane problemet e zemres, semundjet e gjendrave dhe tumoreve, gjendja shpirterore dhe nervore, marrja e disa ilaçeve siç jane ilaçet per parandalimin e shtatzanise tek femrat, arterioskleroza, e cila konsiderohet si shkaku me i madh i ngritjes se tensionit te gjakut, dhe kjo ne shumicen e rasteve ndodh per shkak te rritjes se sasise se yndyrave nen intimen e arterieve, dhe ketu, arteria e prekur nga skleroza eshte shume e ndieshme dhe preket nga tensioni nervor sa here qe rrjeti nervor perballet me ndonje reagim shpirteror, gje e cila shkakton rritjen e tensionit te gjakut. 

Nese arteriet e veshkave preken nga skleroza, kjo çon ne atrofi dhe dobesim te funksioneve te veshkave dhe si rrjedhoje, ne ngritjen dukshem e tensionit te gjakut.


Postime të ngjashme:
  
Tensioni i ulët i gjakuttensioni i larte i gjakut,shtypja e larte e gjakut,gjaku tensioni i larte,presioni i larte i gjakut,gjaku presioni i larte

Çka është vazodilatimi ?

Çka është vazodilatimi ?

Vazodilatimi është rritja e diametrit të enëve të gjakut përmes relaksimit të muskulaturës së tyre. 

Antonimi: vazokonstriksion.

cka eshte vazodilatimi,cfare eshte vazodilatimi,vazodilatim mjekesi,cfare eshte vazodilatimi,cka eshte vazodilatim,vazodilatimi mjekesi
Çka është vazodilatimi ?

Vazodilatimi është rritja e diametrit të enëve të gjakut përmes relaksimit të muskulaturës së tyre. 

Antonimi: vazokonstriksion.

cka eshte vazodilatimi,cfare eshte vazodilatimi,vazodilatim mjekesi,cfare eshte vazodilatimi,cka eshte vazodilatim,vazodilatimi mjekesi

Pirja e duhanit, monoksidi i karbonit dhe infarkti

 Pirja e duhanit, monoksidi i karbonit dhe infarkti

Monoksid karboni zevendeson nje pjese te oksigjenit ne gjak .

Me me pak oksigjen , shumica e organeve dhe struktura te eneve te gjakut demtohet me kalimin e kohes.

Kjo mund te qoje ne forcim te arterieve (arteoskleroza)

Monoksidi i karbonit eshte nje gaz pa ngjyre, pa shije dhe ere qe gjendet ne tymin e duhanit .

Ai mund te çlirohet gjithashtu nga kaldalat dhe motoret e makinave.

 Kur thithet me ane te duhanit dhe absorbohet ne gjak, monoksidi i karbonit fillon te zevendesoje oksigjenin ne rruzat e kuqe te gjakut.

Ne kete menyre monoksidi i karbonit fillon transportohet ne organe dhe inde.

Nje gje e tille i demton organet sepse ato nuk furnizohen me sasine e nevojshme te oksigjenit.

 Kjo gje demton edhe strukturen e eneve te gjakut duke shtuar riskun per artrosklerozen e cila perbene nje nga shkaqet madhore te infarktit.

infarkti nga duhani, duhani dhe rreziku i pirjes, duhani, kanceri nga duhani, duhani dhe infarkti i miokardit, monoksidi i karbonit rreziku, rreziku nga monoksidi i karbonit, monoksidi i karbonit si helem, helmi duhan, duhani dhe helmi, duhani dhe infarkti, pirja e duhanit, pirja e duhanit dhe infarkti, vdekja e qelizave dhe duhani
 Pirja e duhanit, monoksidi i karbonit dhe infarkti

Monoksid karboni zevendeson nje pjese te oksigjenit ne gjak .

Me me pak oksigjen , shumica e organeve dhe struktura te eneve te gjakut demtohet me kalimin e kohes.

Kjo mund te qoje ne forcim te arterieve (arteoskleroza)

Monoksidi i karbonit eshte nje gaz pa ngjyre, pa shije dhe ere qe gjendet ne tymin e duhanit .

Ai mund te çlirohet gjithashtu nga kaldalat dhe motoret e makinave.

 Kur thithet me ane te duhanit dhe absorbohet ne gjak, monoksidi i karbonit fillon te zevendesoje oksigjenin ne rruzat e kuqe te gjakut.

Ne kete menyre monoksidi i karbonit fillon transportohet ne organe dhe inde.

Nje gje e tille i demton organet sepse ato nuk furnizohen me sasine e nevojshme te oksigjenit.

 Kjo gje demton edhe strukturen e eneve te gjakut duke shtuar riskun per artrosklerozen e cila perbene nje nga shkaqet madhore te infarktit.

infarkti nga duhani, duhani dhe rreziku i pirjes, duhani, kanceri nga duhani, duhani dhe infarkti i miokardit, monoksidi i karbonit rreziku, rreziku nga monoksidi i karbonit, monoksidi i karbonit si helem, helmi duhan, duhani dhe helmi, duhani dhe infarkti, pirja e duhanit, pirja e duhanit dhe infarkti, vdekja e qelizave dhe duhani

Namazi

Syzat