Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Tensioni i lartë i gjakut

Tensioni i larte i gjakut është një semundje shumë e përhapur dhe në shumicen e rasteve përbën rrezik veçanerisht tek te vegjelit. 

Prej shkaqeve te kesaj semundje jane problemet e zemres, semundjet e gjendrave dhe tumoreve, gjendja shpirterore dhe nervore, marrja e disa ilaçeve siç jane ilaçet per parandalimin e shtatzanise tek femrat, arterioskleroza, e cila konsiderohet si shkaku me i madh i ngritjes se tensionit te gjakut, dhe kjo ne shumicen e rasteve ndodh per shkak te rritjes se sasise se yndyrave nen intimen e arterieve, dhe ketu, arteria e prekur nga skleroza eshte shume e ndieshme dhe preket nga tensioni nervor sa here qe rrjeti nervor perballet me ndonje reagim shpirteror, gje e cila shkakton rritjen e tensionit te gjakut. 

Nese arteriet e veshkave preken nga skleroza, kjo çon ne atrofi dhe dobesim te funksioneve te veshkave dhe si rrjedhoje, ne ngritjen dukshem e tensionit te gjakut.


Postime të ngjashme:
  
Tensioni i ulët i gjakuttensioni i larte i gjakut,shtypja e larte e gjakut,gjaku tensioni i larte,presioni i larte i gjakut,gjaku presioni i larte
loading...
Tensioni i larte i gjakut është një semundje shumë e përhapur dhe në shumicen e rasteve përbën rrezik veçanerisht tek te vegjelit. 

Prej shkaqeve te kesaj semundje jane problemet e zemres, semundjet e gjendrave dhe tumoreve, gjendja shpirterore dhe nervore, marrja e disa ilaçeve siç jane ilaçet per parandalimin e shtatzanise tek femrat, arterioskleroza, e cila konsiderohet si shkaku me i madh i ngritjes se tensionit te gjakut, dhe kjo ne shumicen e rasteve ndodh per shkak te rritjes se sasise se yndyrave nen intimen e arterieve, dhe ketu, arteria e prekur nga skleroza eshte shume e ndieshme dhe preket nga tensioni nervor sa here qe rrjeti nervor perballet me ndonje reagim shpirteror, gje e cila shkakton rritjen e tensionit te gjakut. 

Nese arteriet e veshkave preken nga skleroza, kjo çon ne atrofi dhe dobesim te funksioneve te veshkave dhe si rrjedhoje, ne ngritjen dukshem e tensionit te gjakut.


Postime të ngjashme:
  
Tensioni i ulët i gjakuttensioni i larte i gjakut,shtypja e larte e gjakut,gjaku tensioni i larte,presioni i larte i gjakut,gjaku presioni i larte
loading...

Related Posts :Namazi

Syzat