Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Test logjik

Test logjik

Katër djem janë para një urë e cila prishet për 17 min. Kjo urë i mban vetëm 2 njerëz, është natë dhe u duhet llambë, kurse vetëm një llambë e kanë. Ata dallojnë në shpejtësin e ecjes. Si do ta kishin kaluar këtë urë nēse këta katër djem ecin me këtë shpejtësi:
1- Ahmedi 1 min.
2- Hasani 2 min.
3- Bekimi 5 min.
4- Esnafi 10 min.

Burimi:Bekir Halimi

Përgjigja e saktë:
Ahmedi dhe Hasani 2 min
Kthehet Hasani 2 min
Bekimi dhe Esnafi 10 min
Kthehet Ahmedi 1 min
Ahmedi dhe Hasani 2 min
Kjo eshte pergjigja e sakte.

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more