Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Ujku

Ujku në ëndërr - komentimi i ëndërrave

Ujku në ëndërr është simbol i mbijetesës, bukurisë, vetmisë, misterit, vetëbesimit dhe krenarisë. Ju jeni në gjendje të ruani qetësinë tuaj në një shumëllojshmëri të rrethanave sociale dhe të merrni çdo situatë me lehtësi dhe mirësi. Ju jeni gjithashtu një njeri i vetëm me zgjedhje.   Negativisht, ujku përfaqëson armiqësi, agresion, ose gjarpëri. Ai mund të pasqyrojë një forcë të pakontrollueshme ose situatë në jetën tuaj.   Ujku i bardhë në ëndërr tregon trimëri dhe fitore. Ju keni mundësinë për të parë dritë edhe në orët tuaja më të errta.   Nëse vrisni një ujk, tregon tradhti dhe zbulim të sekreteve. Njeriu-ujk   Të shohësh një njeri-ujk në ëndërr, tregon se diçka në jetën tuaj nuk është ashtu si duket. Eshtë simbol i frikës, hidhërimit dhe dhunës së pakontrollueshme.   Nëse në ëndërr ju jeni një njeri-ujk, sugjeron se disa aspekte të personalitetit tuaj janë të lënduara, madje edhe të rrezikshme për vetë mirëqenien tuaj. Ju jeni drejtuar në një rrugë të padëshirueshme. Nga

Ujku - tregim nga Dritëro Agolli

Isha vetëm në mes asaj lugine anës Devollit të mbuluar me dëborë. Ndoshta kishte edhe të tjerë që ecnin si unë, po as i njihja, as ndieja. Isha atëherë 13 vjeç, po kisha një trup të gjatë dhe krahë të fortë. Kthehesha në fshatin tim nga shkolla, që mbante ndonjë orë larg. Trastën e librave e kisha hedhur në qafë dhe, me opingat e lidhura me gjalmë leshi, çaja dëborën që kërciste si kripë e thatë. Kur iu afrova dy lisave të mëdhenj, ndjeva një ulërimë të largët, që i ngjante ulërimës së një qeni të llahtarshëm. Ndala dhe zemra më rrahu. Shikova diku në kodër dhe preva për një çast frymën. - Ujk! - thashë. - Sytë e mi vanë në dy lisat e mëdhenj. - Vrapo! - i thashë vetes. - Dhe iu qepa lisave binjakë, se kisha dëgjuar që, kur derdhen në dimër ujqit, e mira e të mirave është të hipësh në ndonjë pemë për t'iu shpëtuar dhëmbëve të tyre të mprehtë. - Shpejt! Era frynte dhe degët e lisave të mëdhenj vërshëllenin, po tani e ndjeva veten më të siguruar se atje poshtë në dëborë. Dhe, megjith

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more