Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Showing posts with label Bllokatoret e receptoreve H2 histaminike. Show all posts
Showing posts with label Bllokatoret e receptoreve H2 histaminike. Show all posts

Bllokatorët e receptorëve H2 histaminikëBllokatorët e receptorëve H2 histaminikë

Prodhimin e acidit gastrik e stimulon acetikolina, histamina dhe gastrina

Ndërsa prostaglandinat e inhibojnë këtë sekretim. 

Bllokatorët  H2- histaminikë që janë : ranitidina, cimetidina, famotidina, nizatidina, mund ta reduktojnë prodhimin e acidit gastrik deri në 80% si atë bazal të stimuluar nga ushqimi, atë të stimuluar gjatë natës, por jo edhe ta ndalin në tërësi.Bllokatorët e receptorëve H2 histaminikë

Prodhimin e acidit gastrik e stimulon acetikolina, histamina dhe gastrina

Ndërsa prostaglandinat e inhibojnë këtë sekretim. 

Bllokatorët  H2- histaminikë që janë : ranitidina, cimetidina, famotidina, nizatidina, mund ta reduktojnë prodhimin e acidit gastrik deri në 80% si atë bazal të stimuluar nga ushqimi, atë të stimuluar gjatë natës, por jo edhe ta ndalin në tërësi.

Namazi

Syzat