Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Showing posts with label Matematika. Show all posts
Showing posts with label Matematika. Show all posts

2. Një trik shumë interesant nga Matematika

1. Një trik shumë interesant nga Matematika - Video interesante nga Matematika

Tabela e shumëzimit me 9 - Shumë interesante

Kuize shumëzimi nga 1 deri 10


Kliko mbi titullin (kuizin) që ju intereson


Shumëzimi me 1

Shumëzimi me 2

Shumëzimi me 3

Shumëzimi me 4

Shumëzimi me 5

Shumëzimi me 6

Shumëzimi me 7

Shumëzimi me 8 

Shumëzimi me 9

Shumëzimi me 10

Kuize shumezimi, shumezimi kuize, kuize per shumezimin, shumezimi kuiz 


Kliko mbi titullin (kuizin) që ju intereson


Shumëzimi me 1

Shumëzimi me 2

Shumëzimi me 3

Shumëzimi me 4

Shumëzimi me 5

Shumëzimi me 6

Shumëzimi me 7

Shumëzimi me 8 

Shumëzimi me 9

Shumëzimi me 10

Kuize shumezimi, shumezimi kuize, kuize per shumezimin, shumezimi kuiz 

Tabela e shumëzimitÇka është Abshisa ?


Çka është Abshisa ?

Abshisa /a lat. abscissa - i prerë. . mat. është njëra nga koordinatat që shërben për të përcaktuar vendin enjë pike në një plan.

qka eshte Abshisa ,Cka eshte Abshisa ,ceshte Abshisa,cfare eshte Abshisa ,qeshte Abshisa ,definicioni Abshisa, perkufizimi Abshisa,shpjegimi Abshisa,qka kuptojm me Abshise, qka nenkuptojm me Abshisa,nenkuptimi Abshise,kuptimi i fjales Abshise 

Çka është Abshisa ?

Abshisa /a lat. abscissa - i prerë. . mat. është njëra nga koordinatat që shërben për të përcaktuar vendin enjë pike në një plan.

qka eshte Abshisa ,Cka eshte Abshisa ,ceshte Abshisa,cfare eshte Abshisa ,qeshte Abshisa ,definicioni Abshisa, perkufizimi Abshisa,shpjegimi Abshisa,qka kuptojm me Abshise, qka nenkuptojm me Abshisa,nenkuptimi Abshise,kuptimi i fjales Abshise 

Zgjidhja e ekuacionit 2x=5 eshte:

Zgjidhja e ekuacionit 2x=5 eshte:

a. 2/5
b. 5/2
c. 1/2
Zgjidhja e ekuacionit 2x=5 eshte:

a. 2/5
b. 5/2
c. 1/2

Nese a=3x-9 , atehere a+3 eshte e barabart me :

Nese a=3x-9 , atehere a+3 eshte e barabart me :

a) 3x-12
b) 3x-6
c) 6x-9
d) 6x-6
Nese a=3x-9 , atehere a+3 eshte e barabart me :

a) 3x-12
b) 3x-6
c) 6x-9
d) 6x-6

Vjershë apo poezi për Matematikën


Shumëkush ankohet
Po edhe unë u hutova
Kur numrat m'u ngatërruan
Sepse unë s'ushtrova

Ia nisa me vullnet
Zgjidha shumë detyra
Sa t'lezetshëm numrat
Mu sikur poezia

Tani kam shumë shoqe
Që presin me gëzim
Kur u ndihmoj n'detyra
Më hidhen n'përqafim

Shkruar nga: Qëndresa Rraci

vjershe per matematiken,matematika vjershe,poezi per matematiken,matematika vjershe,vjersha dhe poezi per matematiken,matematika vjershe,vjersha shqip,vjershe per lenden e matematikes,matematika e dua poezi dhe vjersha shqip

Shumëkush ankohet
Po edhe unë u hutova
Kur numrat m'u ngatërruan
Sepse unë s'ushtrova

Ia nisa me vullnet
Zgjidha shumë detyra
Sa t'lezetshëm numrat
Mu sikur poezia

Tani kam shumë shoqe
Që presin me gëzim
Kur u ndihmoj n'detyra
Më hidhen n'përqafim

Shkruar nga: Qëndresa Rraci

vjershe per matematiken,matematika vjershe,poezi per matematiken,matematika vjershe,vjersha dhe poezi per matematiken,matematika vjershe,vjersha shqip,vjershe per lenden e matematikes,matematika e dua poezi dhe vjersha shqip

Çka është koplanar ?

Çka është koplanar ?

Koplanar ka kuptimin pika qe i takojnë nje rrafshi.

qka eshte koplanar,cka eshte koplanar,ceshte koplanar,cfare eshte koplanar,cka quajme koplanar,cfare eshte koplanari,cjane koplanaret,koplanari ne shqip
Çka është koplanar ?

Koplanar ka kuptimin pika qe i takojnë nje rrafshi.

qka eshte koplanar,cka eshte koplanar,ceshte koplanar,cfare eshte koplanar,cka quajme koplanar,cfare eshte koplanari,cjane koplanaret,koplanari ne shqip

Çka është kolinear ?

Çka është kolinear ?

Kolinear ka kuptimin pikat qe i takojnë nje drejteze

qka eshte kolinear,cka eshte kolinear,ceshte kolinear,cfare eshte kolinear,cka quajme kolinear,
Çka është kolinear ?

Kolinear ka kuptimin pikat qe i takojnë nje drejteze

qka eshte kolinear,cka eshte kolinear,ceshte kolinear,cfare eshte kolinear,cka quajme kolinear,

Kush e beri tabelen e pare te sinuesve ?


Kush e beri tabelen e pare te sinuesve ?

Tabelën e parë të sinuesve e bëri Hasan El-Marakeshi më 1299.

Kush e beri tabelen e pare te sinuesve ?

Tabelën e parë të sinuesve e bëri Hasan El-Marakeshi më 1299.

Kush e beri konceptin e sinusit dhe kosinusit ne trigonometri ?


Kush e beri konceptin e sinusit dhe kosinusit ne trigonometri ?

Për herë të parë koncepti i sinusit dhe i kosinusit në trigonometri është futur nga shkencëtari arab Batani.

Kush e beri konceptin e sinusit dhe kosinusit ne trigonometri ?

Për herë të parë koncepti i sinusit dhe i kosinusit në trigonometri është futur nga shkencëtari arab Batani.

Kuriozitete matematikore

Kuriozitete matematikore

Kuriozitete matematikore

Namazi

Syzat