Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Ese per shkollen

Rëndësia e shkollës - shkruar nga Xhevahire Jakupi - Kaçanik

''Rëndësia e shkollës''

Jeta e një njeriu është si varka e një peshkatari që mundohet të gjejë rrugën e duhur për të peshkuar.

Kështu edhe ne mundohemi të kemi një jetë sa më të lumtur për ta jetuar. Por që të kemi një jetë të lumtur, truri ynë duhet të jetë i pasuruar me dituri, e cila na ndihmon t’i kapërcejmë më lehtë vështirësitë në jetë. Për këtë arsye shkollat janë dhurata më e shtrenjtë për njerëzimin. Shkolla na ndihmon të fitojmë dituri të reja dhe aftësi mendore për të jetuar sa më mirë.

Shih edhe: Ese të ndryshme shqip

Kohë më parë shqiptarët nuk e kishin të drejtën e shkollimit. Së pari na penguan turqit, ndërsa serbët arritën deri në atë shkallë sa të mbyllin të gjitha shkollat, në mënyrë që shqiptarët t’i mbulonte padituria dhe mjerimi. Por, shqiptarët nuk ndaluan  dhe mësimin e organizuan nëpër shtëpitë - shkolla..E sot? Shqiptarët  e Kosovës janë të lirë dhe gëzojnë të drejtën e shkollimit. Shkollat hapin dyert e së ardhmes sonë. Njeriu i paarsimuar ësh…

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more