Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Universet paralele

E vërteta rreth universeve paralele

  Shumë libra dhe filma fanta-shkencor janë munduar të tregojnë konceptin e universeve paralele. Ideja prapa tyre fillon me fjalët: “Çka nëse...”. Çka nëse bota të cilën e njohim nuk është e vetmja që ekziston? Çka nëse ka universe të njëjta me universin tonë dhe që mund të ketë jetë? Çfarë nëse ata kanë një teknologji shumë më të avancuar se që mund ta imagjinojmë? Çka nëse ata tashmë e kanë gjetur planetin tonë? Koncepti bazik i universeve paralele vjen nga teoritë fizike që fizikanët janë përpjekur t’i shpjegojnë për disa dekada. Koncepti i një bote që qëndron sipër botës tonë ishte propozuar nga Neil Turok dhe Paul Steinhardt. Ideja është se ka mundësi që në botën tonë të ekzistojnë shumë dimensione, transmeton Gazeta Express. Brian Greene, një fizikan në Universitetin e Kolumbisë, i përshkruan universet paralele me këto fjalë: “Universi ynë është një nga pllakat potencialisht të shumta që lundrojnë në një hapësirë më të lartë dimensionale, ngjashëm si me një

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more