Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Magjistaret

Magjistarja që deshi t’i ikë institutit për urdhërim në të mirë në Saud

— Gazeta saudite: “Ukadh” njofton se Instituti i urdhërimit për të mirë dhe ndalimit nga e keqja këto ditë kishte marrë informata se në Medinën e Ndritshme ishte një grua magjistare me prejardhje afrikane.  — Ata menjëherë u drejtuan tek shtëpia e saj e cila po jetonte në një banesë katër katëshe. Kur hynë në dhomë e gjetën të çveshur tërësisht duke refuzuar urdhërat e këtyre hoxhallarëve të nderuar për tu mbuluar dhe dorëzuar tek ta. Pastaj ajo përmes exhinëve arriti të fluturojë dhe të zhduket nga apartamenti i saj duke u fshehur prej syve të tyre. — Me të shpejt burrat e rrethuan banesën dhe filluan të kontrollonin çdo apartament. Pas pak një burrë vendas duke bërtitur doli nga apartamenti i tij i cili pohonte se një grua ishte futur në apartament dhe e çveshur qëndronte në shtrat me fëmijët e tij. — Grupi u drejtua në vendin e ngjarjes dhe me tu futur në dhomë filluan të thërrasin ezanin me zë të lartë dhe të këndonin Ajetu Kursinë (tesbi dovën. Sh.p.) me çras

Si mund ta dallojmë magjistarin nga të tjerët?

  Padyshim, magjistarët kanë disa shenja me të cilat dallohen nga të tjerët. Dhe, prej shenjave të tyre janë: 1.Magjistari kërkon nga i sëmuri emrin e tij dhe të nënës se tij apo saj. Dijetari i madh i shekullit të 20-të, Abdulaziz Bin Baz është pyetur për ata që vetëquhen si Mjek popullor. Lidhur me ketë çështje, ai thtë se magjistari e pyet të sëmurin për emrin e tij dhe të nënës se tij apo saj, disa prej tyre (mjekëve të vetëquajtur popullor apo shërues të magjisë dhe llojeve të saj) porosisin që i sëmuri të vjen të nesërmen. Kur i sëmuri vjen të nesërmen te magjistari (mjeku popullor) i thotë të sëmurit: Ti je i sëmurë nga filan sëmundja. Dikush tjetër nga të pranishmit i tha hoxhës së madh: Ai (magjistari) për shërim përdorë fjalën e Allahut. Hoxha dhe dijetari i madh Abdulaziz Bin Baz iu përgjigj: Ai që praktikon shërimin në këtë formë është argument se ai punon dhe bashkëpunon me exhinë duke deklaruar dhe paraqitur para publikut se i din të fshehtat. Islami si fe hyjnore, që

Shenjat e sihërbazëve (magjistarëve)

Shenjat e sihërbazëve (magjistarëve) janë: 1. Pyetë të sëmurin për emër të tij dhe emër të nënës së tij. 2. Merr disa gjëra private të të sëmurit (rroba, kësula, shami, e të ngjashme). 3. Nganjëherë kërkon që t'i sillet ndonjë kafshë me veçori të caktuara dhe ta therrë atë pa e përmendur emrin e Allahut, subhanehu ue teala, dhe me gjakun e saj lyen vendet e sëmura ose kafshën e hedhë në vende të shkreta. 4. Shkruan talismane (hieroglife) e hajmali të pakuptimta. 5. Lexon magji dhe shqipton talismane (hieroglife) të cilat janë të pakuptueshme. 6. I jep të sëmurit gjëra të mbështjellura në formë katërkëndëshi mbi të cilin ka shkronja dhe numra. 7. Urdhëron të sëmurin që të veçohet nga njerëzit për një kohë të caktuar, në një dhomë të errët dhe pa dritë. 8. Kërkon ndonjëherë nga i sëmuri që të mos pastrohet me ujë një kohë të caktuar, zakonisht dyzet ditë, e kjo është shenjë e cila tregon se kemi të bëjmë me xhinë të krishterë që i shërben sihërbazit (magjistarit).

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more