Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Meteorologjia

Çka është meteorologjia ?

Çka është meteorologjia  ? Meteorologjia   është shkenca, e cila studion të gjitha dukuritë fizike në mbështjellsin ajror rreth tokës, respektivisht në atmosferë . Përveç kësaj, metereologjia studjon edhe disa dukuri fizike, të cilat zhviilohen në vet sipërfaqen e tokës, e poashtu edhe në shtresat e sipërme të tokës. Sepse, dukuritë atmosferike nuk ndodhin të izoluara, por janë në lidhje të ngushtë, si në mes veti, ashtu me procese dhe dukuri, të cilat ndodhin në siperfaqen e tokës, në shtresen sipërfaqësore të tokës (deri afro 20-15 m thellësi) dhe në mbështjellsin ajrorrreth tokës. ceshte meteorologjia, cka eshte meteorologjia, cfare eshte meteorologjia, meteorologjia shqip, meteorologjia shqip, meteorologji shqip, meteorologjia definicion

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more