Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Indikacionet

Cilat janë indikacionet e Dantrolenit ?

Cilat janë indikacionet e Dantrolenit ?  Indikacionet e Dantrolenit janë:relaksimi muskulor në ndërhyrjet kirurgjike, gjendja spastike kronike e muskujve të vullnetshëm, hipertermia malinje. kur perdoret dantroleni,ne cilat raste perdoret dantroleni,dantroleni perdorimet,indikimet,

Cilat janë indikacionet e Alfentanilit ?

Cilat janë indikacionet e Alfentanilit ?  Indikacionet e alfentanilit janë:analgjezia, veçanërisht gjatë ndërhyrjeve të shkurta kirurgjike dhe në ndërhyrjet kirurgjike jashtë spitalit; thellimi i anestezionit; analgjezia dhe suprimimi i aktivitetit frymëmarrës te pacientët e njësisë intensive me frymëmarje të ndihmuar. kur perdoret alfenatinili,alfentanili indikimet,perdorimet

Cilat janë indikacionet për anaskopi dhe rektoskopi ?

Indikacionet për anaskopi dhe rektoskopi janë: - Gjakderdhja e freskët nga zorra e trashë ( gjaku i pastërt apo fekaliet e përlyera me gjak). - gjakderdhja okulte (Haemoccult – test pozitiv), - ndryshimet në defekim (diarretë apo obstipacionet, gjegjësisht herë diarre e herë obstipacion), - fekaliet e holla sikur lapsi, - nyja e prolabuar nga vrima anale, - diarretë jargore-gjakderdhëse, - fistulat anale, - pengesat subjektive në regjionin e zorrës së trashë me etiologji të paspjegueshme.

Cilat janë indikacionet për shiqimin proktologjik ?

Cilat janë indikacionet për shiqimin proktologjik ? Indikacionet për shiqimin proktologjik janë: - dhimbjet në regjionin anal, - gjakderdhjet nga anusi, - ndryshimet në defekim (obstipacioni i papritur apo diarretë gjegjësisht paraqitja e herë obstipacionit e herë diarresë), jashtëqitja e hollë. - gjaku dhe jargët në jashtëqitje dhe - shtangimet ( tenezmat).

Cilat janë indikacionet për aplikimin e përgjithshëm të termoterapisë ?

Cilat janë indikacionet për aplikimin e përgjithshëm të termoterapisë ? Indikacionet për aplikimin e përgjithshëm të termoterapisë janë: Intoksikacionet me kryprat e metaleve të rënda Sëmundjet reumatizmale të gjeneralizuara Me qëllim të rekreacionit etj. indikacionet e termoterapise,termoterapia dhe indikacionit,kur aplikohet termoterapia,aplikimi i termoterapise

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more