Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Cilat janë indikacionet për anaskopi dhe rektoskopi ?


Indikacionet për anaskopi dhe rektoskopi janë:

- Gjakderdhja e freskët nga zorra e trashë ( gjaku i pastërt apo fekaliet e përlyera me gjak).

- gjakderdhja okulte (Haemoccult – test pozitiv),

- ndryshimet në defekim (diarretë apo obstipacionet, gjegjësisht herë diarre e herë obstipacion),

- fekaliet e holla sikur lapsi,

- nyja e prolabuar nga vrima anale,

- diarretë jargore-gjakderdhëse,

- fistulat anale,

- pengesat subjektive në regjionin e zorrës së trashë me etiologji të paspjegueshme.

Indikacionet për anaskopi dhe rektoskopi janë:

- Gjakderdhja e freskët nga zorra e trashë ( gjaku i pastërt apo fekaliet e përlyera me gjak).

- gjakderdhja okulte (Haemoccult – test pozitiv),

- ndryshimet në defekim (diarretë apo obstipacionet, gjegjësisht herë diarre e herë obstipacion),

- fekaliet e holla sikur lapsi,

- nyja e prolabuar nga vrima anale,

- diarretë jargore-gjakderdhëse,

- fistulat anale,

- pengesat subjektive në regjionin e zorrës së trashë me etiologji të paspjegueshme.
loading...

Related Posts :Syzat

Namazi