Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Showing posts with label 17 shkurti. Show all posts
Showing posts with label 17 shkurti. Show all posts

Ese për pavarësinë e Kosovës shkruar nga Albina ArifiEse për pavarësinë e Kosovës

Pavarësia


Për datën historikeKosovës u gëzuan të gjithë: fëmijët, të rinjtë, por edhe pleqtë e plakat.

I gjithë populli u gëzua...

Dikush këndoi këngë.

Dikush shkroi vjersha e tregime.

Dikush e vizatoi gëzimin e njerëzve në rrugë me aparatin fotografik.

E përjetësoi këtë ditë të shenjtë që e kishim pritur për shekuj me radhë.Andaj,shpresoj se në të ardhmen Kosova shtet të njihet nga e tërë bota.

Lexo edhe: 17 shkurti


Sepse: e meriton.

Por Kosova ka borxh të madh ndaj dëshmorëve dhe luftëtarëve të saj.Nuk duhet t'i harrojë...

Mjaftë është bërë sakrificë...

Tash gëzojmë lirinë dhe pavarësinë të gjithë ne dhe miqtë tanë në shumë shtete të botës.Ne, nxënësit tash duhet të marrim dituri të reja, sepse atdheu e vendi ka nevojë për njerëz të ditur që e shpiejnë këtë Kosovëfamiljen e madhe të njerëzimit.

Kosovë, shijo lirinë dhe pavarësinë...

Shkruar nga: Albina Arifi

Ese per pavaresine e Kosoves,hartime per pavarsine e kosoves,ese historike per pavarsine e kosoves,ese per pavarsin e kosoves,ese per 17 shkurtin, hartim per 17 shkurtin, hartime per pavaresine, hartim pavaresia, Pavaresia e Kosoves ese, Ese dhe hartime shqip


Ese për pavarësinë e Kosovës

Pavarësia


Për datën historikeKosovës u gëzuan të gjithë: fëmijët, të rinjtë, por edhe pleqtë e plakat.

I gjithë populli u gëzua...

Dikush këndoi këngë.

Dikush shkroi vjersha e tregime.

Dikush e vizatoi gëzimin e njerëzve në rrugë me aparatin fotografik.

E përjetësoi këtë ditë të shenjtë që e kishim pritur për shekuj me radhë.Andaj,shpresoj se në të ardhmen Kosova shtet të njihet nga e tërë bota.

Lexo edhe: 17 shkurti


Sepse: e meriton.

Por Kosova ka borxh të madh ndaj dëshmorëve dhe luftëtarëve të saj.Nuk duhet t'i harrojë...

Mjaftë është bërë sakrificë...

Tash gëzojmë lirinë dhe pavarësinë të gjithë ne dhe miqtë tanë në shumë shtete të botës.Ne, nxënësit tash duhet të marrim dituri të reja, sepse atdheu e vendi ka nevojë për njerëz të ditur që e shpiejnë këtë Kosovëfamiljen e madhe të njerëzimit.

Kosovë, shijo lirinë dhe pavarësinë...

Shkruar nga: Albina Arifi

Ese per pavaresine e Kosoves,hartime per pavarsine e kosoves,ese historike per pavarsine e kosoves,ese per pavarsin e kosoves,ese per 17 shkurtin, hartim per 17 shkurtin, hartime per pavaresine, hartim pavaresia, Pavaresia e Kosoves ese, Ese dhe hartime shqip

Poezi apo vjershe per 17 shkurtin      
Poezi apo vjershe per 17 shkurtin


Pavarësia

Erdhi dita e gëzimit
Erdhi dita e çlirimit
O sa shumë kemi prit’
Që të arrijë kjo ditë.

Shumë nëna qajnë
Shumë fëmijë kërkojnë babanë
Gjaku i trimave s’derdhet kot
Sollën lirinë që e kemi sot.

17 Shkurti= Dita e Lirisë-
Kjo është dita e pavarësisë
Këtë ditë nuk do ta harrojmë
Dëshmorët tanë do t’i kujtojmë.
       
Shkruar nga Erona Zharku - Kaçanik

poezi per 17 shkurtin,vjersha per 17 shkurtin,17 shkurti vjershe,poezi per pavaresine e Kosoves,Kosova dhe Pavaresia e saj,vjersha dhe poezi per 17 shkurtin,17 shkurti poezi shqip,poezi dhe vjersha per pavaresine,poezi per diten e Pavaresise,vjersha per diten e pavaresise


      
Poezi apo vjershe per 17 shkurtin


Pavarësia

Erdhi dita e gëzimit
Erdhi dita e çlirimit
O sa shumë kemi prit’
Që të arrijë kjo ditë.

Shumë nëna qajnë
Shumë fëmijë kërkojnë babanë
Gjaku i trimave s’derdhet kot
Sollën lirinë që e kemi sot.

17 Shkurti= Dita e Lirisë-
Kjo është dita e pavarësisë
Këtë ditë nuk do ta harrojmë
Dëshmorët tanë do t’i kujtojmë.
       
Shkruar nga Erona Zharku - Kaçanik

poezi per 17 shkurtin,vjersha per 17 shkurtin,17 shkurti vjershe,poezi per pavaresine e Kosoves,Kosova dhe Pavaresia e saj,vjersha dhe poezi per 17 shkurtin,17 shkurti poezi shqip,poezi dhe vjersha per pavaresine,poezi per diten e Pavaresise,vjersha per diten e pavaresise

Kur u shpall Pavarsia e Kosoves ?


Kur u shpall Pavarsia e Kosoves ?

Pavarësia e Kosovës u shpall më 17 shkurt 2008 në Parlamentin e Kosovës.
Kur u shpall Pavarsia e Kosoves ?,kur u be shpallja  e pavaresise se KOSOVES,ne cilin vit u be shpallja  e pavaresise se Kosoves,ne cilen dite u shpall Pavaresia e Kosoves

Kur u shpall Pavarsia e Kosoves ?

Pavarësia e Kosovës u shpall më 17 shkurt 2008 në Parlamentin e Kosovës.
Kur u shpall Pavarsia e Kosoves ?,kur u be shpallja  e pavaresise se KOSOVES,ne cilin vit u be shpallja  e pavaresise se Kosoves,ne cilen dite u shpall Pavaresia e Kosoves

Poezia 17 shkurti


E diel 17 shkurt dymije e tete
ecte me te madhe, ora e trete,
kur kryeministri Thaqi me qëndrim stoik
shpalli Kosoven Republikë.

Ne kuvend çdo njeri
ishte në kembe ishte madhështi,
duartrokitjet frenetike
përcollën fjalët magjike.

Me rradhë çdo deputet
dha nenshkrimin e vetë,
festonim edhe ne në dhomë
se na dehu kjo aromë.

Here buzëqeshje herë lot
ishin këto momente sot,
dhebmje për ata që s'janë në jetë
gezim se tani më kemi shtet.

Se shtetit të sapo shpallur
çdo shqiptar diçka i ka falur,
gur të vegjël ,e të mëdhenj
u bë një kala e denjë.

Të merituar, sa që miqtë tane
zemër hapur pavarsisë po i thane
Historia hyri në binar
të ec tutje çdo gjë mbarë.

Por me pune kjo dihet
edhe arrmiku ngushtë zihet,
- të punojme Kosovar
ta bëjmë për veti botën mbarë.

Poezia 17 shkurti,poezi per 17 shkurt,17 shkurti poezi,vjersha dhe poezi per pavaresine e Kosoves,Pavaresia e kosoves vjersha,vjersha dhe poezi per 17 shkurtin,17 shkurti vjersha,poezi ,17 shkurti poezi,poezi shqip per 17 shkurtin,17 shkurti poezi

E diel 17 shkurt dymije e tete
ecte me te madhe, ora e trete,
kur kryeministri Thaqi me qëndrim stoik
shpalli Kosoven Republikë.

Ne kuvend çdo njeri
ishte në kembe ishte madhështi,
duartrokitjet frenetike
përcollën fjalët magjike.

Me rradhë çdo deputet
dha nenshkrimin e vetë,
festonim edhe ne në dhomë
se na dehu kjo aromë.

Here buzëqeshje herë lot
ishin këto momente sot,
dhebmje për ata që s'janë në jetë
gezim se tani më kemi shtet.

Se shtetit të sapo shpallur
çdo shqiptar diçka i ka falur,
gur të vegjël ,e të mëdhenj
u bë një kala e denjë.

Të merituar, sa që miqtë tane
zemër hapur pavarsisë po i thane
Historia hyri në binar
të ec tutje çdo gjë mbarë.

Por me pune kjo dihet
edhe arrmiku ngushtë zihet,
- të punojme Kosovar
ta bëjmë për veti botën mbarë.

Poezia 17 shkurti,poezi per 17 shkurt,17 shkurti poezi,vjersha dhe poezi per pavaresine e Kosoves,Pavaresia e kosoves vjersha,vjersha dhe poezi per 17 shkurtin,17 shkurti vjersha,poezi ,17 shkurti poezi,poezi shqip per 17 shkurtin,17 shkurti poezi

Poezi per 17 shkurtin


Pavarsia 17shkurt 2008
ndodhi dita e vërtet
dita që e pritëm
e më në fund e arritëm

Ta shpallim Kosovën Shtet
në troje të veta
me kombin e vet
dëshmoreve u qoftë dheu i lehtë

që dhan jetën
për kete vend të vet

Poezi per 17 shkurtin,poezi per pavarsine,poezi per 17 shkurtin,17 shkurti poezi shqip,vjersha per 17 shkurtin,

Pavarsia 17shkurt 2008
ndodhi dita e vërtet
dita që e pritëm
e më në fund e arritëm

Ta shpallim Kosovën Shtet
në troje të veta
me kombin e vet
dëshmoreve u qoftë dheu i lehtë

që dhan jetën
për kete vend të vet

Poezi per 17 shkurtin,poezi per pavarsine,poezi per 17 shkurtin,17 shkurti poezi shqip,vjersha per 17 shkurtin,

Deklarata 17 shkurti


Shkrim nga prof. Faton Bislimi    rrjedhën e zhvillimeve njëshekullore, në Evropën demokratike të sotme bëhet e domosdoshme për një popull që të lirohet nga skllavëria, nga rripat që mbajnë lidhur popujt e tjerë jodemokratikë, në këtë rast sllavët serbë. Është e natyrshme që populli shqiptar i Kosovës të festoj në mënyrë shumë solemne, por duke respektuar çdo kusht nga BE-ja, NATO e deri te tribunali i Hagës dhe propozimi gjithëpërfshirës i Ahtisarit që përfshin me këtë përshtatjen e prioriteteve të legjislacionit të paraparë në aneksin XII.
     
    Historianëve dhe politikanëve le të ju shkoj mendja te kolonitë amerikane 1776 dhe kolonitë evropiane më ‘’2008’’: krahasimet dhe dallimet e theksuara. Në ditën e madhe rreth shpalljes së pavarësisë së Kosovës (para një viti), i gjithë populli është ngritur në këmbë për të shikuar me vëmendje se çfarë dokumenti i jashtëzakonshëm është deklarata e shpalljes së pavarësisë.
   
    Garat që u bënë në ditën e pavarësisë, midis presidentit Sejdiu dhe kryeministrit Thaçi për përvetësimin e meritave ishin të kota, ua atribuan gjithë qytetarëve për përpjekjet shekullore të tyre, dhe ne jemi vetëm ata që e kurorëzuan mundin e sakrificën shumëvjeçare të popullit të Kosovës për liri e pavarësi, Edhe pse i pari shkroi Sejdiu ‘’Kosova nuk ka një Ismail Qemajl’’, prap se prap është e turpshme që vetes t’i zgjatësh mandatin për kryetar shteti, por është e trishtueshme dhe e tmerrshme ti ndërrosh emrin shkollës që ka emrin e njeriut të sakrificës të dëshmorit të Kombit, njeriut që nuk e ndali pushkën për një çerek shekulli siç ishte Azem Galica e ti vësh emrin e gjyshit që rezulton si keqpërdorim i pozitës.
  Edhe rrëfimi i Thaçit që i ka thënë djalit të tij për rëndësinë e pavarësisë dhe të njëjtin rrëfim t’ua përcjellin edhe fëmijëve dhe nipërve të tyre, këtë e dinë edhe gurët e lumit e të malit, lisat dhe lulet e fushave të gjallët dhe të vdekurit, por nuk e dinë prapavijën e dokumentit të jashtëzakonshëm.
  
       Është aq i kufizuar me kushte, obligime dhe rezerva të cilat japin detyrime të mëdha për Kosovën, që burokracia e mbetur të sundoj akoma. Kur i shikojmë të gjitha këto, atëherë jemi të varur e të stërnvarur.
  Edhe në paragrafin e fundit:’’ Ne këtu konfirmojmë, në mënyrë të qartë, të veçantë dhe të pandryshueshme se Kosova do të jetë ligjërisht e gatshme që t’u bindet dispozitave të cekura në këtë deklaratë.

Por megjithë këtë faleminderit Evropë që lëvize nga ajo e të qenurit ‘’perandori e izolimit’’ drejt frymës së  zgjerimit të familjes evropiane, pra Evropa e shek. 21 po vazhdon të dekolonizohet: nga protektorati deri në të qenit anëtare Be-së, pa arritur një pavarësi të plotë dhe sovrane në ndërkohë. E ne shqiptarët të paktit në letër e kemi pranuar këtë çmim.
     

    Këtu do të jenë me mijëra zyrtar evropian të pranishëm, për të na mbushur mend një herë e përgjithmonë për ndaljen e korrupsionit i shoqëruar me qindra të këqija dhe për të na detyruar të kthehemi ne rrugën e përparimit, mirëqenies qytetare, respektimit dhe zbatimit të ligjit.
    

    Për tmerret e viteve diktatoriale millosheviqiane kjo zgjidhje për Kosovën nuk është edhe aq e mirë dhe e favorshme, mirëpo ky problem qëndron më pak te manastiret e bukura ne Deçan, Graçanicë dhe në toka të begatshme, të cilat si kurrë më parë, do të jenë ishuj të bukur në një det të huaj.
    

    Krahasuar me serbët e anamoravës, Shtërpcës dhe kudo që gjenden serbë në Kosovë, por jo edhe në Mitrovicën e veriut, megjithë mbylljen e përkohshme nga NATO-ja mes tyre dhe Serbisë, pas djegies së dy pikave kufitare nga turmat serbe, realiteti i integrimit të tyre të përditshëm shoqëror, ekonomik dhe kulturor  vazhdon dhe nuk ndalet.De fakto Kosova pothuajse është ndarë.Mendoj se do të mbetet e tillë deri atëherë kur Kosova dhe Serbia do të jenë në fund që të dyja anëtare të BE-së, por për disa dekada do të arrijë në një pozitë të krahasueshme me atë të Belgjikës.
   

   Është e tmerrshme kur humbet dora e gangrenizuar mirëpo ky është parakushti i dhimbshëm për shërim dhe vazhdim të jetës, shumica e serbëve e dinë se kjo është zgjidhja më e mirë, për t’i detyruar ata të kthehen në rrugën nga kanë ardhur, në pashallëkun dhe paragjykimet primitive të Beogradit, kuptohet ata që i kanë duart e përlyera me gjakun shqiptar.
  

   Kosova detyrimisht do të evropianizohet, që nënkupton nevojën e ndryshimeve të mëdha, jo vetëm në planin formal-juridik, por edhe në atë të mendësisë.
   Shteti kosovar, si fryt i flijimeve të mëdha të vetë qytetarëve dhe i përkrahjes së faktorit ndërkombëtar duhet të strukturohet dhe të funksionoj në përputhje me standardet evropiane, që nënkupton funksionimin dhe zbatimin e padiskutueshëm të ligjit.
      
   Pavarësia e Kosovës do të ketë kuptim vetëm nëse qytetarët e saj do të jetojnë me mirë se më parë.
     
   Këtë mrekulli që burimin e ka nga sakrifica e popullit gjatë tërë shekullit, Evropa do ta mbikëqyr me rigorozitet.

      Shkrim nga prof. Faton Bislimi 

 Shkrim nga prof. Faton Bislimi, Deklarata 17 shkurti,shkrime nga Faton Bislimi


Shkrim nga prof. Faton Bislimi    rrjedhën e zhvillimeve njëshekullore, në Evropën demokratike të sotme bëhet e domosdoshme për një popull që të lirohet nga skllavëria, nga rripat që mbajnë lidhur popujt e tjerë jodemokratikë, në këtë rast sllavët serbë. Është e natyrshme që populli shqiptar i Kosovës të festoj në mënyrë shumë solemne, por duke respektuar çdo kusht nga BE-ja, NATO e deri te tribunali i Hagës dhe propozimi gjithëpërfshirës i Ahtisarit që përfshin me këtë përshtatjen e prioriteteve të legjislacionit të paraparë në aneksin XII.
     
    Historianëve dhe politikanëve le të ju shkoj mendja te kolonitë amerikane 1776 dhe kolonitë evropiane më ‘’2008’’: krahasimet dhe dallimet e theksuara. Në ditën e madhe rreth shpalljes së pavarësisë së Kosovës (para një viti), i gjithë populli është ngritur në këmbë për të shikuar me vëmendje se çfarë dokumenti i jashtëzakonshëm është deklarata e shpalljes së pavarësisë.
   
    Garat që u bënë në ditën e pavarësisë, midis presidentit Sejdiu dhe kryeministrit Thaçi për përvetësimin e meritave ishin të kota, ua atribuan gjithë qytetarëve për përpjekjet shekullore të tyre, dhe ne jemi vetëm ata që e kurorëzuan mundin e sakrificën shumëvjeçare të popullit të Kosovës për liri e pavarësi, Edhe pse i pari shkroi Sejdiu ‘’Kosova nuk ka një Ismail Qemajl’’, prap se prap është e turpshme që vetes t’i zgjatësh mandatin për kryetar shteti, por është e trishtueshme dhe e tmerrshme ti ndërrosh emrin shkollës që ka emrin e njeriut të sakrificës të dëshmorit të Kombit, njeriut që nuk e ndali pushkën për një çerek shekulli siç ishte Azem Galica e ti vësh emrin e gjyshit që rezulton si keqpërdorim i pozitës.
  Edhe rrëfimi i Thaçit që i ka thënë djalit të tij për rëndësinë e pavarësisë dhe të njëjtin rrëfim t’ua përcjellin edhe fëmijëve dhe nipërve të tyre, këtë e dinë edhe gurët e lumit e të malit, lisat dhe lulet e fushave të gjallët dhe të vdekurit, por nuk e dinë prapavijën e dokumentit të jashtëzakonshëm.
  
       Është aq i kufizuar me kushte, obligime dhe rezerva të cilat japin detyrime të mëdha për Kosovën, që burokracia e mbetur të sundoj akoma. Kur i shikojmë të gjitha këto, atëherë jemi të varur e të stërnvarur.
  Edhe në paragrafin e fundit:’’ Ne këtu konfirmojmë, në mënyrë të qartë, të veçantë dhe të pandryshueshme se Kosova do të jetë ligjërisht e gatshme që t’u bindet dispozitave të cekura në këtë deklaratë.

Por megjithë këtë faleminderit Evropë që lëvize nga ajo e të qenurit ‘’perandori e izolimit’’ drejt frymës së  zgjerimit të familjes evropiane, pra Evropa e shek. 21 po vazhdon të dekolonizohet: nga protektorati deri në të qenit anëtare Be-së, pa arritur një pavarësi të plotë dhe sovrane në ndërkohë. E ne shqiptarët të paktit në letër e kemi pranuar këtë çmim.
     

    Këtu do të jenë me mijëra zyrtar evropian të pranishëm, për të na mbushur mend një herë e përgjithmonë për ndaljen e korrupsionit i shoqëruar me qindra të këqija dhe për të na detyruar të kthehemi ne rrugën e përparimit, mirëqenies qytetare, respektimit dhe zbatimit të ligjit.
    

    Për tmerret e viteve diktatoriale millosheviqiane kjo zgjidhje për Kosovën nuk është edhe aq e mirë dhe e favorshme, mirëpo ky problem qëndron më pak te manastiret e bukura ne Deçan, Graçanicë dhe në toka të begatshme, të cilat si kurrë më parë, do të jenë ishuj të bukur në një det të huaj.
    

    Krahasuar me serbët e anamoravës, Shtërpcës dhe kudo që gjenden serbë në Kosovë, por jo edhe në Mitrovicën e veriut, megjithë mbylljen e përkohshme nga NATO-ja mes tyre dhe Serbisë, pas djegies së dy pikave kufitare nga turmat serbe, realiteti i integrimit të tyre të përditshëm shoqëror, ekonomik dhe kulturor  vazhdon dhe nuk ndalet.De fakto Kosova pothuajse është ndarë.Mendoj se do të mbetet e tillë deri atëherë kur Kosova dhe Serbia do të jenë në fund që të dyja anëtare të BE-së, por për disa dekada do të arrijë në një pozitë të krahasueshme me atë të Belgjikës.
   

   Është e tmerrshme kur humbet dora e gangrenizuar mirëpo ky është parakushti i dhimbshëm për shërim dhe vazhdim të jetës, shumica e serbëve e dinë se kjo është zgjidhja më e mirë, për t’i detyruar ata të kthehen në rrugën nga kanë ardhur, në pashallëkun dhe paragjykimet primitive të Beogradit, kuptohet ata që i kanë duart e përlyera me gjakun shqiptar.
  

   Kosova detyrimisht do të evropianizohet, që nënkupton nevojën e ndryshimeve të mëdha, jo vetëm në planin formal-juridik, por edhe në atë të mendësisë.
   Shteti kosovar, si fryt i flijimeve të mëdha të vetë qytetarëve dhe i përkrahjes së faktorit ndërkombëtar duhet të strukturohet dhe të funksionoj në përputhje me standardet evropiane, që nënkupton funksionimin dhe zbatimin e padiskutueshëm të ligjit.
      
   Pavarësia e Kosovës do të ketë kuptim vetëm nëse qytetarët e saj do të jetojnë me mirë se më parë.
     
   Këtë mrekulli që burimin e ka nga sakrifica e popullit gjatë tërë shekullit, Evropa do ta mbikëqyr me rigorozitet.

      Shkrim nga prof. Faton Bislimi 

 Shkrim nga prof. Faton Bislimi, Deklarata 17 shkurti,shkrime nga Faton Bislimi

17 shkurti - vjershe


Vjershe per 17 shkurtin

Pavarsia 17shkurt 2008
ndodhi dita e vërtet
dita që e pritëm
e më në fund e arritëm
ta shpallim Kosovën Shtet
në troje të veta
me kombin e vet
dëshmoreve u qoftë dheu i lehtë
që dhan jetën
për kete vend të vet

Shih edhe: Vjersha dhe Poezi


Ja edhe disa poezi apo vjersha te tjera per 17 shkurtin kliko mbi titujt e meposhtem

17 shkurti - edhe nje poezi

17 Shkurti - Poezi tjeter


17 shkurti -vjershe,vjershe per pavarsine e Kosoves,17 shkurt 2008 pavarsia e Kosoves,vjersha per pavarsine e Kosoves

Vjershe per 17 shkurtin

Pavarsia 17shkurt 2008
ndodhi dita e vërtet
dita që e pritëm
e më në fund e arritëm
ta shpallim Kosovën Shtet
në troje të veta
me kombin e vet
dëshmoreve u qoftë dheu i lehtë
që dhan jetën
për kete vend të vet

Shih edhe: Vjersha dhe Poezi


Ja edhe disa poezi apo vjersha te tjera per 17 shkurtin kliko mbi titujt e meposhtem

17 shkurti - edhe nje poezi

17 Shkurti - Poezi tjeter


17 shkurti -vjershe,vjershe per pavarsine e Kosoves,17 shkurt 2008 pavarsia e Kosoves,vjersha per pavarsine e Kosoves

Namazi

Syzat