Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Novela

Çka është novela

 Çka është novela Novela ёshtё lloj i prozёs , mё i shkurtёr se romani , por mё i gjatё se tregimi apo rrёfimi.  Ajo ka njё numёr tё kufizuar personazhesh; ngjarjet zhvillohen rrotull njё motivi qendror dhe arrihet nё njё pёrfundim tё befasishёm.  Novela ka ngjashmёri me pёrrallёn , veçanёrisht kur tek ajo gёrshetohen elementet reale me ato fantastike.  Nё novelё rrёfimi i autorit mbizotёron nё raport me dialogun. cka eshte novela, cfare eshte novela, cka eshte fjala novele, ceshte novela, c'eshte novela, c eshte novela, çka eshte novela,Çka është novela,kuptimi i noveles, definicioni i noveles, novela definicioni, fjala novele kuptimi

Çka është epika

Çka është epika Epika është lloj letrar ku jeta pasqyrohet nëpërmjet rrëfimit për ngjarje dhe për njerëz që kanë marrë pjesë në to, për sjellje dhe emocione të tyre në rrethana të ndryshme.  Lloje të veprave epike janë: përralla , tregimi , novela , romani etj. ceshte epika, cka eshte epika, epika, cfare eshte epika, cili eshte kuptimi i epikes, cka domethene epika, epika dhe kuptimi i saj, çka eshte epika, c eshte epika, lloji letrar epika, vepra letrare epika, epika kuptimi,

Cilat janë gjinitë letrare?

Cilat janë gjinitë letrare? Veprat letrare sipas formës së tyre ndahen në dy kategori të mëdha: në poezi dhe në prozë . Poezia ( vjersha) i përket ligjëratës së lirë dhe shkruhet në vargje, ndërsa proza i përket ligjëratës së lirë dhe shkruhet në rreshta. Në poezi zakonisht shkruhen vjershat, poemat etj.,ndërsa në prozë zakonisht shkruhen romanet , novelat studimet letrare etj. Por veprat letrare ndryshojnë edhe nga pikëpamja e përmbajtjes dhe hartimit. Që prej lindjes së veprave të shkruara letrare , janë dalluar tri ndarje të mëdha : Gjinia epike Gjinia lirike Gjinia dramatike Veprat epike janë ato vepra në të cilat shkrimtari e kallëzon, e rrëfen ngjarjen qoftë vetë, ose nëpërmjet personazheve. Këto vepra mund të jenë të shkruara në vargje ( poema,cikle këngësh , epope që mbështeten në ngjarje historike etj.), në rreshta ( romani , novela , tregimi , skica etj.). Veprat lirike janë ato vepra në të cilat shkrimtari nuk rrëfen ngjarje , por shpreh nd

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more