Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Xheneti

A nuk ke turp!

A nuk ke turp!

A nuk ke turp! Të kërkosh Xhenetin, pa Namaz!
A nuk ke turp! Të kërkosh Xhenetin, pa Shami
A nuk ke turp! Të kërkosh Xhenetin, duke pi Alkool!
A nuk ke turp! Të kërkosh Xhenetin, duke ecur rrugëve lakuriq!
A nuk ke turp! Të kërkosh Xhenetin, duke mos vizituar Xhamitë!
A nuk ke turp! Të kërkosh Xhenetin, pa ju bindë Allahut!
A nuk ke turp! Të kërkosh Xhenetin, duke mos i degjuar prindët!
A nuk ke turp! Të kërkosh Xhenetin, kur ti turpërohesh nga Islami!
A nuk ke turp! Të kërkosh Xhenetin, kur ti mëkaton dhe nuk pendohesh!

Dhe ende e kërkon Xhenetin e Allahut! Mendoni se aq lehtë fitohet Xheneti!!Burimi:Valdet Kamberi

Këta persona nuk hyjnë në Xhennet

1- Mendjemadhi
Muhammedi (alejhi selam) ka thënë: “Nuk do të hyjë në Xhennet ai që ka në zemër qoftë edhe një grimcë mendjemadhësi…” (Transmeton Muslimi)

2- Ai qe nderpret lidhjet farefisnore
Muhammedi (alejhi selam) ka thënë: “Nuk do të hyjë në Xhennet ai që i ndërpret lidhjet farefisnore.” (Transmeton Buhariu dhe Muslimi)

3- Bartësi i fjalëve
Muhammedi (alejhi selam) ka thënë: “Nuk do të hyjë në Xhennet ai që bart fjalët.” (Transmeton Buhariu dhe Muslimi)

4- Ai që i bënë keq fqiut
Muhammedi (alejhi selam) ka thënë: “Nuk do të hyjë në Xhennet ai, që fqiu nuk është rehat prej tij.” (Transmeton Muslimi)

5- Koka e të këqive
Muhammedi (alejhi selam) ka thënë: “Nuk do të hyjë në Xhennet koka e keqbërësve”. (Transmeton Ahmedi)

Sqarim: Fjala e Muhamedit (alejhi selam): “Nuk do të hyjë në Xhenet…” d.m.th. nuk do të hyjë fillimisht për shkak të cilësive të lartpërmendura, derisa të pastrohet prej tyre qoftë me pendim në këtë botë, me marrjen e ndeshkimit të caktuar apo me falje nga …

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more