Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Showing posts with label Dakriocistiti. Show all posts
Showing posts with label Dakriocistiti. Show all posts

Dakriocistiti akut flegmonoz paraqet gjendje akute pas :


Dakriocistiti akut flegmonoz paraqet gjendje akute pas :

a.    Konjunktivitit akut
b.    Keratitit
c.    Dakriocistitit kronik

Dakriocistiti akut flegmonoz paraqet gjendje akute pas :

a.    Konjunktivitit akut
b.    Keratitit
c.    Dakriocistitit kronik

Infeksioni nga dakriocistiti akut mund të përhapet në :


Infeksioni nga dakriocistiti akut mund të përhapet në :

a.    Konjunktivë
b.    Orbitë
c.    Endokranium, nga vena angulare në sinusin kavernozInfeksioni nga dakriocistiti akut mund të përhapet në :

a.    Konjunktivë
b.    Orbitë
c.    Endokranium, nga vena angulare në sinusin kavernoz


Dakriocistiti akut flegmonoz mjekohet me :


Dakriocistiti akut flegmonoz mjekohet me :

a.    Intervenim kirurgjik
b.    Antiobiotik lokal dhe parenteral
c.    Antibiotik lokal, parenteral dhe incizion

Dakriocistiti akut flegmonoz mjekohet me :

a.    Intervenim kirurgjik
b.    Antiobiotik lokal dhe parenteral
c.    Antibiotik lokal, parenteral dhe incizion

Incizioni te dakriocistiti akut ndërmerret :


Incizioni te dakriocistiti akut ndërmerret :

a.    Pas formimit të abscesit
b.    Në fillim të sëmundjes
c.    Nuk bëhet fare


Incizioni te dakriocistiti akut ndërmerret :

a.    Pas formimit të abscesit
b.    Në fillim të sëmundjes
c.    Nuk bëhet fare

Namazi

Syzat