Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Showing posts with label Irfan Salihu. Show all posts
Showing posts with label Irfan Salihu. Show all posts

Irfan Salihu Biografia - ( Audio -Me zë) - Biografia e Hoxhës Irfan Salihu

ME RËNDËSI !!

ME RËNDËSI !!

I lajmerojme te gjithe vellezerit dhe motrat tona, se hoxha i nderuar Irfan Salihu, ne faqen e Facebook-ut nuk ka profil tjeter perveq ketij ketu https://www.facebook.com/Hoxha.Irfan.Salihu.

Koheve te fundit jane hapur shume faqe te reja me emrin e hoxhes te nderuar,prandaj u themi atyre qe i kane hapur ato, qe te kene frike Allahun dhe te mos identifikohen me emrin e hoxhes.
Hoxha jone, nuk ka asnje profil privat me emer tij.Hapja e ketyre faqeve e dijme qe ne shumicen e rasteve eshte per qellime te mira,por disa i shohim qe bejne edhe shfrytezimin e emrit te hoxhes tone te nderuar per te promovu faqet apo idete e tyre.
Hapja e ketyre faqeve,bene qe shume prej njerezve qe kane halle dhe deshirojne te pyesin hoxhen tone te nderuar,i parashtrojne pyetjet e tyre,ne keto faqe te rrejshme, te cilet kinse folin ne emer te fese, keqperdorin emrat e hoxhallareve tone.

Ketyre u themi - KENI FRIKE ALLAHUN dhe mos keqperdorni emrat e te tjereve, e sidomos hoxhallareve.
Hoxha Irfan Salihu NUK UA BENE HALLALL ketyre qe i kane hapur keto faqe dhe kerkon qe ato te mbyllen menjehere.

Disa faqe te rrejshme qe kerkojme te mbyllen,apo qe njerezit te largohen nga ato faqe:

1- https://www.facebook.com/pages/Hoxh%C3%AB-Irfan-Salihu/255424121211118

2- https://www.facebook.com/IrfanSalihu.Official

3- https://www.facebook.com/Salihu.Irfan?fref=ts

4- https://www.facebook.com/DrIrfanSalihu

5- https://www.facebook.com/HoxhIrfanSalihu

6- https://www.facebook.com/pages/Hoxh%C3%AB-Irfan-Salihu/323287747709569

7- https://www.facebook.com/hoxhairfansalihuuSHPERNDAJENI !Burimi:Të përfitojmë nga H. Irfan Salihu
ME RËNDËSI !!

I lajmerojme te gjithe vellezerit dhe motrat tona, se hoxha i nderuar Irfan Salihu, ne faqen e Facebook-ut nuk ka profil tjeter perveq ketij ketu https://www.facebook.com/Hoxha.Irfan.Salihu.

Koheve te fundit jane hapur shume faqe te reja me emrin e hoxhes te nderuar,prandaj u themi atyre qe i kane hapur ato, qe te kene frike Allahun dhe te mos identifikohen me emrin e hoxhes.
Hoxha jone, nuk ka asnje profil privat me emer tij.Hapja e ketyre faqeve e dijme qe ne shumicen e rasteve eshte per qellime te mira,por disa i shohim qe bejne edhe shfrytezimin e emrit te hoxhes tone te nderuar per te promovu faqet apo idete e tyre.
Hapja e ketyre faqeve,bene qe shume prej njerezve qe kane halle dhe deshirojne te pyesin hoxhen tone te nderuar,i parashtrojne pyetjet e tyre,ne keto faqe te rrejshme, te cilet kinse folin ne emer te fese, keqperdorin emrat e hoxhallareve tone.

Ketyre u themi - KENI FRIKE ALLAHUN dhe mos keqperdorni emrat e te tjereve, e sidomos hoxhallareve.
Hoxha Irfan Salihu NUK UA BENE HALLALL ketyre qe i kane hapur keto faqe dhe kerkon qe ato te mbyllen menjehere.

Disa faqe te rrejshme qe kerkojme te mbyllen,apo qe njerezit te largohen nga ato faqe:

1- https://www.facebook.com/pages/Hoxh%C3%AB-Irfan-Salihu/255424121211118

2- https://www.facebook.com/IrfanSalihu.Official

3- https://www.facebook.com/Salihu.Irfan?fref=ts

4- https://www.facebook.com/DrIrfanSalihu

5- https://www.facebook.com/HoxhIrfanSalihu

6- https://www.facebook.com/pages/Hoxh%C3%AB-Irfan-Salihu/323287747709569

7- https://www.facebook.com/hoxhairfansalihuuSHPERNDAJENI !Burimi:Të përfitojmë nga H. Irfan Salihu

Një detal nga biografia e hoxhë Irfan SalihutPara se të bëhem hoxhë, unë isha arëpunues - filigrani,
Kjo zeje nga e cila perfitova shumë;

-Për të arritë mjeshtërin e zanatit duhet mund, kohë dhe përkushtim.
Njejtë është edhe me diturinë dhe çështjet fetare.

-Mesova se kujdesi dhe preciziteti që kisha në zanat është shumë i rendësishëm edhe në fe, ashtu kanë nevojë për kujdes disa çështje fetare dhe ç'do detal të vendoset në vendin e vet.

-Mësova respektin ndaj më të vjetërit dhe ustallarëve ashtu siç duhet respektuar sod ulematë nga cilët vazhdimisht përfitojmë, dhe se me buzëqeshje e përfiton ç'do myshreri.

-Po edhe aty ku nuk shkonte puna me pincetë përdorja edhe çekanin.

Irfan SalihuBurimi:Valdet Kamberi


Para se të bëhem hoxhë, unë isha arëpunues - filigrani,
Kjo zeje nga e cila perfitova shumë;

-Për të arritë mjeshtërin e zanatit duhet mund, kohë dhe përkushtim.
Njejtë është edhe me diturinë dhe çështjet fetare.

-Mesova se kujdesi dhe preciziteti që kisha në zanat është shumë i rendësishëm edhe në fe, ashtu kanë nevojë për kujdes disa çështje fetare dhe ç'do detal të vendoset në vendin e vet.

-Mësova respektin ndaj më të vjetërit dhe ustallarëve ashtu siç duhet respektuar sod ulematë nga cilët vazhdimisht përfitojmë, dhe se me buzëqeshje e përfiton ç'do myshreri.

-Po edhe aty ku nuk shkonte puna me pincetë përdorja edhe çekanin.

Irfan SalihuBurimi:Valdet Kamberi

SUNNET I HARRUAR NE BAJRAM ...Transmeton Ibn Maxhe ne sunenin e tij nga Ebu Seid el Huderi se

" Pejgamberi alejhi selam nuk ka fale asgje para bajramit, por kur kthehej ne shtepi ( nga xhamija ) i falte dy rekate ."

Ibn Haxheri ne Fethul Bari tha se vargu i transmetuesve eshte i mire hasen.
Hakimi tha se eshte sahih dhe se ky eshte nje sunnet madheshtor.
Busajriu ne Zevaid tha se eshte hadith Hasen.
Ibn el Mulekkan tha se zingjiri i transmetuesve eshte i mire.
El Munaui ne Sher te Xhamius Sagir tha se eshte i mire - hasen.
Shejh Albani poashtu tha se eshte hadith hasen sahih.

Duke e pare kete hadith, themi se duhet ta ngjallim kete sunnet ne shtepijat tona.Mos t'i harrojme keto dy rekate pas namazit Bajramit.

Allahu na e mundesofte gjithmone te jemi ringjalles te mesimeve te Pejgamberit tone te dashur Muhamedit alejhi selam.

ME FAT JU QOFTE FITER BAJRAMI !
Burimi:Të përfitojmë nga H. Irfan Salihu
 


Transmeton Ibn Maxhe ne sunenin e tij nga Ebu Seid el Huderi se

" Pejgamberi alejhi selam nuk ka fale asgje para bajramit, por kur kthehej ne shtepi ( nga xhamija ) i falte dy rekate ."

Ibn Haxheri ne Fethul Bari tha se vargu i transmetuesve eshte i mire hasen.
Hakimi tha se eshte sahih dhe se ky eshte nje sunnet madheshtor.
Busajriu ne Zevaid tha se eshte hadith Hasen.
Ibn el Mulekkan tha se zingjiri i transmetuesve eshte i mire.
El Munaui ne Sher te Xhamius Sagir tha se eshte i mire - hasen.
Shejh Albani poashtu tha se eshte hadith hasen sahih.

Duke e pare kete hadith, themi se duhet ta ngjallim kete sunnet ne shtepijat tona.Mos t'i harrojme keto dy rekate pas namazit Bajramit.

Allahu na e mundesofte gjithmone te jemi ringjalles te mesimeve te Pejgamberit tone te dashur Muhamedit alejhi selam.

ME FAT JU QOFTE FITER BAJRAMI !
Burimi:Të përfitojmë nga H. Irfan Salihu
 

A NA DONE RAMAZANI ... ?!!( Shaka per relaks )

E kishin pyetur njehere nje hoxhe,

- " Hoxhe i nderuar, ne shume e dojme dhe po gezohemi kur po vjen Ramazani, por athua Ramazani na done ne ?!"

Hoxha u thote : " Shume ju done Ramazani, ne ate mos keni dyshim."

- Ata i thone: " Po ku e dine se Ramazani na done ?!"

Hoxha u pergjigjet : " Po te mos na kishte dashte, nuk do te na vinte cdo vite nga dhjete dite me heret !!"

Ky muaj i bekuar gati se na shkoj,lume per ata qe e agjeruan dhe e shfrytezuan me adhurime te shumta, e mjere per ata qe ju iku kjo begati e madhe.

E lusim Allahun te na i kete pranuar adhurimet dhe lutjet tona, me shprese se edhe Ramazanin tjeter do te takohemi me kete mysafir te madhe.
Burimi:Të përfitojmë nga H. Irfan Salihu
 
 
 


( Shaka per relaks )

E kishin pyetur njehere nje hoxhe,

- " Hoxhe i nderuar, ne shume e dojme dhe po gezohemi kur po vjen Ramazani, por athua Ramazani na done ne ?!"

Hoxha u thote : " Shume ju done Ramazani, ne ate mos keni dyshim."

- Ata i thone: " Po ku e dine se Ramazani na done ?!"

Hoxha u pergjigjet : " Po te mos na kishte dashte, nuk do te na vinte cdo vite nga dhjete dite me heret !!"

Ky muaj i bekuar gati se na shkoj,lume per ata qe e agjeruan dhe e shfrytezuan me adhurime te shumta, e mjere per ata qe ju iku kjo begati e madhe.

E lusim Allahun te na i kete pranuar adhurimet dhe lutjet tona, me shprese se edhe Ramazanin tjeter do te takohemi me kete mysafir te madhe.
Burimi:Të përfitojmë nga H. Irfan Salihu
 
 
 

RAMAZANI PO NA SHKON ...

Si të mos ndjehemi të mërzitur, kur po largohet nga mesi jonë një mysafir i madhë i cili erdhë me plote te mira...Çdo nate lironte njerez nga zjarri i xhehennemit... Regjistronte emrat e njerezve qe do te thirren nga dera e xhennetit...E kishte nje nate qe eshte me e mire se 1000 muaj - nata e Kadrit...

1000 muaj jane diku rreth 83.3 vite. Nese i kthejme ne dite keta muaj atehere bejne diku rreth 29.500 dite !!

Keto dite nese i shendrrojme ne ore atehere bejne rreth 708.000 ore ose rreth 42.480.000 minuta !!

Nese themi se nata zgjate diku rreth 7- 8 ore atehere themi se nje ore ne naten e kadrit eshte me e vlefshme se 11.3 vjet, e nje minute me e mire se 72 dite jashta ramazanit !! Subhanallah !

Sa mysafir te mire kishim ne mesin tone e nuk ja dinim vleren sa duhet. Sa shpejte kaluan ditet dhe netet e bukura te Ramazanit.
Keshtu edhe jeta po ma kalon e nuk jemi te vetedijshem,subhanallah,Allahu na falte.

Thote Allahu teala: " Çdo gjë që është në Tokë është e kalueshme (do të shkatërrohet),e mbetet vetëm Zoti yt, i Madhërueshmi dhe Bamirësi. Er Rahman 26, 27.

O Zoti yne,na i fale mekatet dhe na i prano adhurimet tona.
Ne besuam ne ate qe Ti e zbrite , na regjistro ne mesin e atyre qe deshmuan ne njeshmerine dhe madherine Tende !

Burimi: Të përfitojmë nga H. Irfan Salihu

Si të mos ndjehemi të mërzitur, kur po largohet nga mesi jonë një mysafir i madhë i cili erdhë me plote te mira...Çdo nate lironte njerez nga zjarri i xhehennemit... Regjistronte emrat e njerezve qe do te thirren nga dera e xhennetit...E kishte nje nate qe eshte me e mire se 1000 muaj - nata e Kadrit...

1000 muaj jane diku rreth 83.3 vite. Nese i kthejme ne dite keta muaj atehere bejne diku rreth 29.500 dite !!

Keto dite nese i shendrrojme ne ore atehere bejne rreth 708.000 ore ose rreth 42.480.000 minuta !!

Nese themi se nata zgjate diku rreth 7- 8 ore atehere themi se nje ore ne naten e kadrit eshte me e vlefshme se 11.3 vjet, e nje minute me e mire se 72 dite jashta ramazanit !! Subhanallah !

Sa mysafir te mire kishim ne mesin tone e nuk ja dinim vleren sa duhet. Sa shpejte kaluan ditet dhe netet e bukura te Ramazanit.
Keshtu edhe jeta po ma kalon e nuk jemi te vetedijshem,subhanallah,Allahu na falte.

Thote Allahu teala: " Çdo gjë që është në Tokë është e kalueshme (do të shkatërrohet),e mbetet vetëm Zoti yt, i Madhërueshmi dhe Bamirësi. Er Rahman 26, 27.

O Zoti yne,na i fale mekatet dhe na i prano adhurimet tona.
Ne besuam ne ate qe Ti e zbrite , na regjistro ne mesin e atyre qe deshmuan ne njeshmerine dhe madherine Tende !

Burimi: Të përfitojmë nga H. Irfan Salihu

Hutbe e rendesishme per nje nga kushtet e islamit - Zekatin.(ZEKATI - IRFAN SALIHU)


ZEKATI - IRFAN SALIHU

Hutbe e rendesishme per nje nga kushtet e islamit - Zekatin.

Degjoje me vemendje dhe perfito!ZEKATI - IRFAN SALIHU

Hutbe e rendesishme per nje nga kushtet e islamit - Zekatin.

Degjoje me vemendje dhe perfito!


Cilat janë dobitë e lëmoshës?

VLERA E SADAKAS - IRFAN SALIHU

Cilat janë dobitë e lëmoshës?

Cfare jane dobite e lemoshes ne kete dhe boten tjeter...?
VLERA E SADAKAS - IRFAN SALIHU

Cilat janë dobitë e lëmoshës?

Cfare jane dobite e lemoshes ne kete dhe boten tjeter...?

Hoxha i nderuar Irfan Salihu...

"Hoxha i nderuar Irfan Salihu është një hoxhë që nuk del nga prizmat e Kur'anit dhe Sunetit, le t'çohet krrejt dyjaja n'këmbë... me moral nuk ka shaka!"

Hoxhë Shefqet Krasniqi (Radio kosova e Lirë)
"Hoxha i nderuar Irfan Salihu është një hoxhë që nuk del nga prizmat e Kur'anit dhe Sunetit, le t'çohet krrejt dyjaja n'këmbë... me moral nuk ka shaka!"

Hoxhë Shefqet Krasniqi (Radio kosova e Lirë)

Irfan Salihu - Biografia

Irfan Salihu biografia,Irfan Salihu jeta dhe vepra, Irfan Salihut shkollimi,ku u shkollua Irfan Salihu,ku u lind Irfan Salihu,kur u lind Irfan Salihu,Irfan Salihu
Hoxha Irfan Salihu aktualisht jeton dhe vepron në qytetin e Prizrenit, si Imam në xhaminë Suzi Zerrini dhe njihet për ligjeratat e tij në tribunat e ndryshme, si brenda ashtu edhe jashtë vendit.

Hoxhë Irfan Salihu u lind më 1971 në qytetin e Prizrenit, ku edhe me sukses e përfundoi shkollimin fillore. Më pas i vazhdoi studimet në medresenë e mesme Alauddin në kryeqytet.

Pas përfundimit të medresesë , hoxha jonë i vazhdoi studimet në qytetin e Medines. Mirëpo, për shkak të disa rrethanave familjare, u detyrua ti braktisë ato përkohësisht për tju rikthyer librave sërish pas një viti e gjys
më, por kësaj radhe në shtetin e Jordanisë.

Këtu, hoxha Irfan Salihu e përfundoi fakultetin e Sheriatit në degën fikh-usul, në vitin 1999. Njëherit gjatë periudhës së studimeve, hoxha e pati fatin që ti bashkohet karavanit të gjatë të nxënësve të dijetarit të mirënjohur shqiptarë Muhamed Nasirudin Albani, Zoti e pastë mëshiruar.

Hoxha Irfan Salihu aktualisht jeton dhe vepron në qytetin e Prizrenit, si Imam në xhaminë Suzi Zerrini dhe njihet për ligjeratat e tij në tribunat e ndryshme, si brenda ashtu edhe jashtë vendit.

Poashtu, hoxha është përkthyes dhe recenzent i shumë librave me karakter fetarë. Prej të cilave Ta mësojmë Islamin dhe Disa tregime për fëmijë janë shumë të njohura për lexuesin shqipëtarë, veqanërisht përmes setit të librave Biblioteka familjare.Burimi:http://www.facebook.com/Hoxha.Irfan.Salihu 

Irfan Salihu biografia,Irfan Salihu jeta dhe vepra, Irfan Salihut shkollimi,ku u shkollua Irfan Salihu,ku u lind Irfan Salihu,kur u lind Irfan Salihu,Irfan Salihu
Irfan Salihu biografia,Irfan Salihu jeta dhe vepra, Irfan Salihut shkollimi,ku u shkollua Irfan Salihu,ku u lind Irfan Salihu,kur u lind Irfan Salihu,Irfan Salihu
Hoxha Irfan Salihu aktualisht jeton dhe vepron në qytetin e Prizrenit, si Imam në xhaminë Suzi Zerrini dhe njihet për ligjeratat e tij në tribunat e ndryshme, si brenda ashtu edhe jashtë vendit.

Hoxhë Irfan Salihu u lind më 1971 në qytetin e Prizrenit, ku edhe me sukses e përfundoi shkollimin fillore. Më pas i vazhdoi studimet në medresenë e mesme Alauddin në kryeqytet.

Pas përfundimit të medresesë , hoxha jonë i vazhdoi studimet në qytetin e Medines. Mirëpo, për shkak të disa rrethanave familjare, u detyrua ti braktisë ato përkohësisht për tju rikthyer librave sërish pas një viti e gjys
më, por kësaj radhe në shtetin e Jordanisë.

Këtu, hoxha Irfan Salihu e përfundoi fakultetin e Sheriatit në degën fikh-usul, në vitin 1999. Njëherit gjatë periudhës së studimeve, hoxha e pati fatin që ti bashkohet karavanit të gjatë të nxënësve të dijetarit të mirënjohur shqiptarë Muhamed Nasirudin Albani, Zoti e pastë mëshiruar.

Hoxha Irfan Salihu aktualisht jeton dhe vepron në qytetin e Prizrenit, si Imam në xhaminë Suzi Zerrini dhe njihet për ligjeratat e tij në tribunat e ndryshme, si brenda ashtu edhe jashtë vendit.

Poashtu, hoxha është përkthyes dhe recenzent i shumë librave me karakter fetarë. Prej të cilave Ta mësojmë Islamin dhe Disa tregime për fëmijë janë shumë të njohura për lexuesin shqipëtarë, veqanërisht përmes setit të librave Biblioteka familjare.Burimi:http://www.facebook.com/Hoxha.Irfan.Salihu 

Irfan Salihu biografia,Irfan Salihu jeta dhe vepra, Irfan Salihut shkollimi,ku u shkollua Irfan Salihu,ku u lind Irfan Salihu,kur u lind Irfan Salihu,Irfan Salihu

Namazi

Syzat