Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Psikoza

Çka është psikoza maniako depresive ?

Psikoza maniako depresive është sëmundje shpirtërore shkaktarët e së cilës akoma nuk janë përcaktuar. Kjo sëmundje shpirtërore manifestohet me ndryshime të mëdha të disponimit prej melankolisë deri te mania. Melankolia manifestohet me disponim të pikëllueshëm në të cilin funksionet janë të ngadalësuara. Mimika shpreh disponimin e pikëllueshëm, lëvizjet janë të ngurta, të ngathta, të ngadalta, kurse mendimi dhe motivimi të frenuara. I sëmuri apo i prekuri nga kjo sëmundje ndjehet më pak i vlefshëm dhe çdo gjë i duket e pamundshme dhe joreale. Përkundër kësaj, mania manifestohet me disponimin e hareshëm, në të menduar paraqitet e ashtuquajtura ikja e ideve, është e theksuar nevoja për të folur dhe është i shtuar aktiviteti motorik. I sëmuri maniak ndjehet shumë i kënaqur, i lumtur dhe përplot fuqi. Në këtë aktivitet të shtuar, ndërkaq, mungon frenimi normal dhe veprimi kritik, për ç’arsye i sëmuri tejkalon masën dhe vjen në konflikt me rrethinën. qka eshte psikoza mani

Çka janë psikozat ?

Psikozat janë grup çrregullimesh funksionale të trurit. Individët e prekur shkëputen nga realiteti dhe shfaqin sjellje të '' çuditshme''. Në psikoza përfshihen:skizofrenia, sëmundja maniako-depresive dhe depresioni. Lexo më shumë: Psikoza Shih edhe: Psikoza Psikoza maniako depresive Skizofrenia Cka,qka,ceshte,cfare,qeshte,çka,çfarë,domethene,dmth, kuptojm,shqip,eshte,quajme,kuptimi i fjales, domethnja e fjales,jane,psikozat,psikoza,psikoze,psikoz,

Çka është psikoza ?

Psikoza është: 1. mjek. Psikoza është sëmundje psikike; gjendje mendore jo e rregullt, që shkaktohet zakonisht nga shkaqe të jashtme.   2. libr. Psikoza është gjendje shpirtërore e një grupi të gjerë njerëzish që është krijuar e përhapur nga dikush me qëllime të caktuara ose nën ndikimin e ngjarjeve e dukurive të ndryshme.  Psikoza e luftës. Psikozë pasigurie (frike). Krijoi psikozën e... Lexo më shumë: Psikoza Shih edhe: Psikoza Psikoza maniako depresive Skizofrenia   cka eshte psikoza,psikoza shqip,ceshte psikoza,qka eshte psikoza,psikoza qeshte,cfare eshte psikoza,psikoza ne shqip,psikoza definicion,psikoza mjekesi

Çka është psikoza ?

Psikoza është gjendje, që karakterizohet nga çrregullimi i të menduarit, në të cilën dëmtimi i aftësisë për të gjykuar drejt mbi realitetin ose paaftësia për të dalluar realitetin nga fantazia, krijojnë një realitet të ri për individin.  Deficiti kryesor i kësaj gjëndjeje, është paaftësia për të reaguar në mënyrë të përshtatshme në eksperiencat e çdo lloji.  Lexo më shumë: Psikoza Shih edhe: Psikozat Psikoza maniako depresive Skizofrenia  psikoza,cka eshte psikoza,psikoza shqip,cfare eshte psikoza,psikozat shqip,cfare jane piskozat,psikoza ne shqip,psikoza shqip,psikoze shqip,cfare quajme psikoze,psikozat simptomat,psikozat,cka jane psikozat,qka jane psikozat,qfare jane psikozat,

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more