Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Showing posts with label Etnografia. Show all posts
Showing posts with label Etnografia. Show all posts

Çka është Etnografia ?

Çka është Etnografia ?

1.Etnografia është kultura shpirtërore dhe materiale e popullit Zakonet mikpritja, ndihma e respekti ndaj pleqve dhe femrave; mjeshtritë, zejet e ndryshme, ar k i t e k tura popul lore , v e shj e t , kostumet... Etnografia zbulon dhe sendërton vlera të rea në doke e zakone, mënjanon ato konzervative, afirmon popujt dhe afron mirëkuptim të ndërsjelltë, bashkëpunim e studim më të thellë e krahasues ( komparativ ) kombëtar e ndërkombëtar. Kjo studion kulturën shpitërore (doke, zakone, fe, besime të kota si dhe fjalë të urta , të thëna…kjo studion edhe ekonominë familjare, mjekimin popullor, elemente që janë rrënjosur, përsëritur me shekuj në jetën e popullit. Kosova ka një thesar të begatshëm në kulturën kombëtare, etnografike. 

2. Etnografia është shkenca historike që merret me studimin e mënyrës së jetesës së popujve,  me kulturën e tyre materiale, shoqërore dhe artistike. Etnografia shqiptare. Etnografia përshkruese (historike, krahasuese). Të dhënat e etnografisë. Instituti (sektori) i etnografisë.
 

3. Etnografia është lëndë mësimore që jep njohuritë e kësaj shkence në shkollë; bised. teksti që përmban këto njohuri.qka eshte Etnografia ,Cka eshte Etnografia ,ceshte Etnografia,cfare eshte Etnografia ,qeshte Etnografia,definicioni Etnografia, perkufizimi Etnografia,shpjegimi Etnografia,qka kuptojm me Etnografi, qka nenkuptojm me Etnografia,nenkuptimi Etnografia,kuptimi i fjales Etnografi,me qka merret Etnografia,qka studion Etnografia
Çka është Etnografia ?

1.Etnografia është kultura shpirtërore dhe materiale e popullit Zakonet mikpritja, ndihma e respekti ndaj pleqve dhe femrave; mjeshtritë, zejet e ndryshme, ar k i t e k tura popul lore , v e shj e t , kostumet... Etnografia zbulon dhe sendërton vlera të rea në doke e zakone, mënjanon ato konzervative, afirmon popujt dhe afron mirëkuptim të ndërsjelltë, bashkëpunim e studim më të thellë e krahasues ( komparativ ) kombëtar e ndërkombëtar. Kjo studion kulturën shpitërore (doke, zakone, fe, besime të kota si dhe fjalë të urta , të thëna…kjo studion edhe ekonominë familjare, mjekimin popullor, elemente që janë rrënjosur, përsëritur me shekuj në jetën e popullit. Kosova ka një thesar të begatshëm në kulturën kombëtare, etnografike. 

2. Etnografia është shkenca historike që merret me studimin e mënyrës së jetesës së popujve,  me kulturën e tyre materiale, shoqërore dhe artistike. Etnografia shqiptare. Etnografia përshkruese (historike, krahasuese). Të dhënat e etnografisë. Instituti (sektori) i etnografisë.
 

3. Etnografia është lëndë mësimore që jep njohuritë e kësaj shkence në shkollë; bised. teksti që përmban këto njohuri.qka eshte Etnografia ,Cka eshte Etnografia ,ceshte Etnografia,cfare eshte Etnografia ,qeshte Etnografia,definicioni Etnografia, perkufizimi Etnografia,shpjegimi Etnografia,qka kuptojm me Etnografi, qka nenkuptojm me Etnografia,nenkuptimi Etnografia,kuptimi i fjales Etnografi,me qka merret Etnografia,qka studion Etnografia

Namazi

Syzat