Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Injektimi

Çka është Injektimi?

Injektimi është futja e masave te ndryshme në organet tubulare (vazat, kanalet ... etj.) dhe pas kësaj bëhet ose preparimi ose ndriçimi, domethënë pregatitja e preparateve transparente të shnderritshëm duke i futur organet ne lëngjet që kanë indeks reflektimi drite të barabartë me to, ose korrozionin d.m.th pregatitja e mulazheve të sistemeve tubulare; për këtë qellim, organet që janë të mbushur me masë të ngrirëshme, futen në acide ose baza të forta që e zhdukin indin e organeve dhe lënë të paprekur masën e ngrirë, e cila ka marrë formën e vazave ose të kanaleve, ose roentgenografia – domethënë filmi roentgenologjik i organit, sistemet tubulare të të cilit janë të mbushur me masë kontraste; qka eshte Injektimi ,Cka eshte Injektimi ,ceshte Injektimi ,cfare eshte Injektimi ,qeshte Injektimi ,definicioni Injektimi , perkufizimi Injektimi ,shpjegimi Injektimi ,qka kuptojm me Injektim , qka nenkuptojm me Injektim ,nenkuptimi Injektim ,kuptimi i fjales Injektim

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more