Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Anatomia patologjike

Çka është Arterioskleroza?

Arterioskleroza - Është sëmundje e enëve të gjakut. Ajo shkaktohet nga trashja dhe ngurtësimi i mureve të arterieve. Pak nga pak zgavra e arterieve zvogëlohet, kështu që sasia e gjakut që e përshkron atë, pakësohet. Në këto rrethana indet vuajnë për oksigjen dhe lëndë ushqyese. Në se arterioskleroza prek enët që ushqejnë zemrën ose trurin, pasojat janë shumë të rënda dhe mund të të shpien deri në vdekje. Ushqimi i pasur me yndyra, teprimet me kafe dhe alkool, pirja e duhanit, ndejtja ulur, sëmundja e sheqerit dhe tensioni i gjakut, janë disa nga shkaqet kryesore të shfaqjes së arteriosklerozës. qka eshte arterioskleroza, cka eshte arterioskleroza, cfare eshte arterioskleroza, ceshte arterioskleroza

Çka është metaplazia ?

Çka është metaplazia ? Metaplazia është zëvendësimi i një lloji të qelizës/indit të diferencuar me një lloj tjetër të qelizës/indit të diferencuar!   Metaplazia • Metaplazia nuk është reagim fiziologjik i qelizës/indit ! Metaplazia • Ezofagu i Barett-it • Metaplazioni i epitelit respirator te duhanxhinjtë. Metaplazia • Metaplazia është një hap drejt transformimit malinj !!!  ceshte metaplazioni, cka eshte metaplazia, cfare eshte metaplazia, cka eshte metaplazioni, metaplazia shqip, metaplazioni shqip, metaplazioni definicion, definicioni i metaplazionit, cka eshte metaplazion, 

Çka është hiperplazia dhe si mund të jetë ?

Çka është hiperplazia dhe si mund të jetë ? Hiperplazia është prodhim i shtuar i qelizave! Hiperplazia mund të jetë:   •Fiziologjike • Patologjike Hiperplazia fiziologjike • Stimulimi hormonal • Palosjet prominente të endometriumit janë një shembull i hiperplazionit. • Endometriumi normal  (faza e hershme e proliferacionit) Hiperplazia patologjike • Tejstimulimi hormonal • Idiopatike  ceshte hiperplazia, cka eshte hiperplazia, cfare eshte hiperplazia, cfare kuptojme me hiperplazi, hiperplazia shqip, hiperplazia patologji, patologjia hiperplazia, hiperplazia fiziologjike, hiperplazia patologjike, qka eshte hiperplazia, hiperplazi shqip 

Çka është hipertrofia dhe si mund të jetë ?

Çka është hipertrofia dhe si mund të jetë ? Hipertrofia është :   • Rritje e vëllimit të qelizës ! • Rritje e vëllimit të organit ! Hipertrofia mund të jetë :   • Fiziologjike • Patologjike   Hipertrofia fiziologjike • Sportistët  • Mitra gjatë shtatzënisë • Mitra gravide në krahasim me atë jo gravide. • Muskuli skeletal hipertrofik, si rezultat i aktivitetit sportiv.   Hipertrofia patologjike   • Hipertensioni, koarktacioni i aortës,veset e valvulave të zemrës. • Prodhimi i shtuar i hormoneve  • Hipertrofia e zemres së majtë si pasojë e hipertensionit kronik. ceshte hipertrofia, cka eshte hipertrofia, cfare eshte hipertrofia, qka osht hipertrofia, c'eshte hipertrofia, qka eshte hipetrofia, hipertrofia fiziologjike, hipetrofia patologjike, hipetrofi fiziologjike, hipertrofi patologjike, hipetrofia patologjia, patologji hipetrofia, hipetrofia shqip, hipetrofia definicioni

Çka është atrofia dhe si mund të jetë ?

Çka është atrofia dhe si mund të jetë ? Atrofia është : Zvogëlim i vëllimit të qelizës   Zvogëlim i vëllimit të organit Atrofia  mund të jetë Fiziologjike dhe   Patologjike  Atrofia fiziologjike • Mosaktiviteti fizik i muskujve • Zvogëlimi i stimulimit hormonal • Plakja • Testisi normal në krahasim me ate atrofik • Atrofia e lobit frontal-parietal (giruset e ngushta, sulkuset e gjera). Atrofia patologjike • Çrregullimi i inervimit • Zvogëlimi i perfuzionit • Zvogëlimi i aktivitetit (imobilizimi) • Kompresioni • Plakja e parakohshme cka eshte atrofia, cfare eshte atrofia, ceshte atrofia, c'eshte atrofia, qka eshte atrofia, atrofia shqip, atrofi shqip, atrofia definicioni, qka osht atrofia, atrofia fiziologjike, atrofia patologjike, atrofi fiziologjike atrofi patologjike, q'eshte atrofia, atrofia patologji, 

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more